وضعیت بیماری کرونا در استان
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، بدنبال ایجاد گفتگوی زنده ( لایو) صفحه اینستا گرام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز دکتر صومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز روز یکشنبه بیست وچهارم فروردین ماه نودو نه ، بعنوان اولین مهمان لایو این صفه بوده ومطالبی را در خصوص بیماری کرونا وکنترل آن ایراد نمود .
در این گفتگو که با اجراء وکارشناسی دکتر حسینی اقدم مدیر روابط عمومی دانشگاه انجام گرفت رئیس دانشگاه ضمن اعلام آخرین آمار بیماری کرونا در استان به موارد ارزنده در خصوص کنترل بیماری اشاره وبه سوالات مخاطبین پاسخ دادند .
اهم گفتگوها به شرح ذیل می باشد:
دکتر محمد حسین صومی در لایو اینستاگرامی با اشاره به آمار مبتلایان به کرونا در آذربایجان شرقی در روزهای شنبه و یکشنبه، بیست و سوم و بیست و چهارم فروردین ماه، اظهار کرد: با افزوده شدن ۲۸۵ نفر در روز شنبه و ۱۴۳ نفر در روز یکشنبه، مجموعه مبتلایان به کرونا در استان به ۲۸۵۹ نفر و تعداد فوتیهای ناشی از این بیماری به ۲۶۶ نفر رسید.
دکتر صومی ادامه داد : در بین ۱۸ نفر فوتی روز شنبه و یکشنبه تمامی افراد دارای بیماری زمینهای بودند و فوتی فاقد بیماری و فرد جوان در میان آنها دیده نمی شد.
وی با اشاره به شناسایی ۳۰ درصد از مبتلایان توسط غربالگری انجام شده با مشارکت بسیجیان و همکاران حوزه سلامت، گفت: درصد بالایی از افراد در مراکز ۱۶ ساعته شناسایی شدهاند.
دکتر صومی از ترخیص ۷۹ درصد از مراجعان با علائم حاد تنفسی به مجموعه بیمارستانهای آذربایجان شرقی از اول اسفند ماه تاکنون خبر داد و گفت: از تمامی این افراد آزمایش گرفته شده، اما نتیجه تمامی آزمایشات مثبت نبوده است، هم اکنون تمامی افراد بستری ومراجعین سرپایی نیز آزمایش میشوند.
وی همچنین از ترخیص و بهبود ۷۲ درصد از بستریهای مبتلا به کرونا در بخشها خبر داد و گفت: تعدادی از این افراد با حال عمومی خوب ۱۴ روزشان را در خانه طی کرده و تحت مراقبت هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به محقق نشدن پیش بینیها در خصوص رسیدن به پیک بیماری در هفته سوم و چهارم اسفند ماه سال گذشته در آذربایجان شرقی، گفت: طبق پیشبینیها و مطالعه اپیدمیولوژیک و قرار دادن فاکتورها و تعداد بروز بیماری در کنار هم، پیش بینی کرده بودیم که هفته سوم و چهارم شاهد اوج بیماری باشیم.
وی، اضافه کرد: مجموعه اقدامات انجام شده از هفته اول اسفند ماه، مداخلات دستگاههای مختلف، توصیههای ما و همراهی مردم و همچنین تعطیلی مدارس و دانشگاهها باعث شد پیک بیماری اتفاق نیفتاد و شیب افزاینده، کندتر شود.
دکتر صومی افزود : هفته دوم و سوم فروردین ماه نیز به دلیل مداخلات متعدد و اجرای طرح فاصله گذاری، پیک بیماری اتفاق نیفتاد، هنوز به پیک بیماری در استان نرسیدهایم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ادامه با اشاره به توسعه آزمایشگاههای تشخیص بیماری کرونا در تبریز اظهار کرد: روزانه نزدیک به ۳۵۰ یا ۴۰۰ نفر آزمایش میشوند و توانایی انجام ۶۰۰ الی ۷۰۰ آزمایش را هم داریم.
وی در ادامه با بیان اینکه ارزش تست کرونا بسته به شرایط و مهارت انجام آن تست، ۶۰ الی ۷۰ درصد است، گفت: منفی بودن آزمایش دلیلی بر نبود کرونا نیست و تشخیص کلی بر اساس شواهد بالینی و نتایج عکسبرداری و نتیجه آزمایش انجام میشود.
وی در پاسخ به سوالات مخاطبین گفت : تعرفه دولتی انجام آزمایش کرونا ۲۰۰ هزار تومان و تعرفه بخش خصوصی ۴۰۰ هزار تومان است که در حال حاضر این آزمایش رایگان انجام شده و نیازی به صدور مجوز برای توسعه آزمایشگاههای خصوصی تشخیص کرونا نیست، چرا که نتیجه منفی در مرحله اول که در آزمایشگاه خصوصی انجام شده است، برخی افراد را به اشتباه انداخته و گویا برای ادامه رفت و آمد و رفع نگرانی آنان، مجوز صادر میکند.
وی متذکر شد: آمار صبح هر روز به استانداری اعلام میشود، اما معتقد هستیم حتی ارائه آمار به طور هفتگی نیز کافی است، اعلام آمار محلات و مناطق مختلف نیز باعث شد تا در برخی جاها موثر واقع شده مدیران ، مردم و سمنها نیز وارد عرصه شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ادامه در پاسخ به آخرین تصمیمات در خصوص بازگشایی دانشگاهها و مدارس، گفت: تصمیمات لازم در این خصوص باید توسط ستاد ملی کرونا گرفته شده و هر تصمیمی در این خصوص باید با احتیاط انجام شود، چون در ابتدا باید مدارس و سپس دانشگاهها بازگشایی شوند؛ چرا که دانشجویان از استانهای متعدد میآیند.
دکتر صومی با بیان اینکه بررسیها نشان داد که انتقال ویروس بیشتر در محیط بیرون از خانه اتفاق افتاده است، گفت: این نشان میدهد که قرنطینه و ایزولاسیون در خانه درست بوده است. نقاهتگاههایی نیز با مدیریت ارتش ایجاد شده است و کسانی که شرایط لازم برای قرنطینه خانگی را ندارند، میتوانند از این نقاهتگاهها استفاده کنند.
رئیس دانشگاه در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه افراد مسن با بیماری زمینهای، خانمهای باردار و افراد مراقبت کننده از فرزند یا والدین در اخذ مرخصی در اولویت هستند، گفت: به مدیریت خدمات پرستاری سپرده می شود تا بین ارایه خدمت و مرخصی تعادل ایجاد شود.
دکتر صومی در بخش دیگری از سخنانش کمسنترین مبتلا به کرونا در استان را کودک سه ساله و بزرگترین فرد را نیز ۹۶ ساله عنوان کرد و گفت: رنج سنی فوتیهای کرونا در استان بین ۳۳ الی ۹۴ سال است.
وی در خاطرنشان کرد: ۶۰ درصد از مبتلایان آقا و ۴۰ درصد خانم و همچنین ۶۳ درصد فوتیها آقا و ۳۷ درصد آنها خانم هستند.
دکتر صومی در خصوص استفاده حتمی از ماسک اظهار کرد : غیر از کادر درمان که ارتباط مستقیم با بیماران دارند و زدن ماسک برای آنان ضروری است به مردم توصیه میکنیم ، چون کسانیکه سرفه می کنند ماسک نمی زنند ورعایت نمی کنند ما هم مجبور به استفاده از ماسک می شویم .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت تولید ماسک سه لایه و N95 در استان گفت: به حدود ۲۰ شرکت مجوز تولید ماسک سه لایه را دادهایم و با وجود احساس مسئولیت تمامی شرکتهای تولیدکننده هنوز در سطح کشور و استان، نقص داریم.
وی گفت : در صورت تولید ۲۴ ساعته ماسک سه لایه در روز میتوان ۱۰ هزار ماسک تولید کرد، دو شرکت نیز در زمینه تهیه ماسک N95 فعال هستند.
دکتر صومی خاطرنشان کرد: شیوع ویروس کرونا در کشورهای همجواری که مقرر بود از آنها ماسک وارد شود، زمینه را برای این کار نامساعد کرد.
وی با ابرازنگرانی از تولید ماسک درخانهها بدون هماهنگی با دانشگاه علوم پزشکی تبریز، گفت: ماسکهای تولید شده توسط سپاه ، بسیج وهمچنین ماسک های موجود در داروخانه ها تحت نظارت ما بوده و مشکلی ندارند، اما نگرانی ما از آن دسته ماسک هایی است که در خانهها تولید می شوند.
وی اضافه کرد: برخی از همشهریان با احساس مسئولیت اقدام به تولید ماسک در خانه کرده و میگویند که آن را با اطو یا ضدعفونی کرده اند، اما نگرانی ما از آلوده بودن خود این ماسک ها است، توصیه می کنیم هر کسی که تولید ماسک در خانه را بلد است، با پارچه آن را دوخته و پس از استفاده آن را با وایتکس ضد عفونی کند.
دکتر صومی در ادامه با بیان اینکه ما به سلامت همه همکاران خیلی حساسیم وگاهی تا 10 برابر قیمت این اقلام را برای استفاده همکاران تهیه کردیم افزود: بیاییم همه باهم با محبت ، دلسوزی و با رعایت حفاظت فردی ، خانواده واطرافیان مانع از انتشار وانتقال این ویروس بشویم تا کسی گرفتار نشده وبتوانیم این ویروس را هرچه زود تر زمین گیر بکنیم .
دکتر صومی در پایان سخنانش از همه تلاشگران و مبارزان خط اول این بیماری در همه سطوح چه در داخل نظام سلامت وچه در خارج از نظام سلامت همه ارگانها ، سازمانها ، نهادها ، رسانه ها و....که به نوعی نقش ایفا می کنند تقدیر وتشکر نمود.