تاریخ : يکشنبه 31 فروردين 1399
کد 10725

لایو اینستاگرام

پخش گفتگوی ویژه دکتر صومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، در صفحه لایو اینستا گرام  29/1/99

وضعیت بیماری کرونا در استان  

 
 


 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ،گفتگوی لایو اینستاگرامی دکتر صومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز روز جمعه بیست ونهم فروردین ماه نودو نه بعنوان مهمان این صفحه بوده ومطالبی را در خصوص وضعیت بیماری کرونا  وکنترل این بیماری در استان ایراد نمود .
اهم مطالب گفتگو بدین شرح می باشد :
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در لایو اینستاگرامی‌اش اظهار کرد: ۹۶ درصد جمعیت استان و حدود ۹۳ درصد جمعیت شهرستان تبریز با کمک همکاران مرکز بهداشت و همت بسیجیان غربالگری شده‌اند و به احتمال قوی کسانی که اسمشان در این غربالگری نیست، کاملا سالم هستند.
وی، گفت: ۱۶۰ هزار نفر از طریق خود اظهاری در سامانه سلامت یا تماس ۴۰۳۰ با آن‌ها، خودشان را علامت دار عنوان کرده بودند که ۹۰ درصد آن‌ها توسط مراکز سلامت بررسی و هر روز حدود ۳۰ الی ۴۰ نفر به آمار استان ما اضافه شد.
وی، افزود: مرحله دوم غربالگری جدید از مرحله اول آغاز شده است و در این مرحله بهورز و مراقب سلامت باید به صورت مستقیم با خود فرد شامل افراد مسن و یا مبتلا به فشار خون ارتباط داشته و حالشان را از خود فرد جویا شوند.
دکتر صومی گفت: الان این امکان فراهم شده است که افراد علامت دار به مراکز ۱۶ ساعته بیایند. امکانات تشخیصی استان نیز به گونه‌ای است که آزمایشات روزانه از  ۲۰۰ نفر به ۷۰۰ نفر افزایش یافته است.
 وی با اشاره به تبدیل برخی مهمانسراهای ادارات به نقاهتگاه برای درمان تکمیلی بیماران کرونایی، گفت: تصمیم بر ایجاد مهمانسراهای متعدد منطقه‌ای در محلات بود که اگر اولین مهمانسرا پر شود، بقیه نیز تشکیل می‌شوند.
وی خاطر نشان کرد: اقامت در مهمانسراها برای مبتلایان به کرونا پس از ترخیص از بیمارستان و برای سپری کردن دوره نقاهت رایگان بوده و هزینه ای از آنها دریافت نمی شود.
وی، بیان کرد: افراد علامت دار یا مبتلا می‌توانند با تماس با سامانه ۱۹۰ از راهنمایی‌های کارشناسان مبنی بر مراجعه به کدام مرکز ۱۶ ساعته در استان، استفاده کرده یا با خود اظهاری در سامانه سلامت کارشناسان را مطلع کنند، اصولا باید طی ۲۴ ساعت با آن‌ها تماس گرفته شود.
وی، خاطرنشان کرد: آمار فوتی‌ها کم نشده است، فوتی ها دو گروه هستند، گروه اول دیر مراجعه کرده‌اند و به شدت گرفتار بوده حدود ۱۵ الی ۲۰ درصد فوتی‌ها افرادی هستند که در کمتر از ۲۴ ساعت فوت کرده‌اند.
دکتر صومی ، گفت: تئوری ها و اظهار نظرهای مختلفی در مورد ویروس کرونا وجود دارد و برخی نظریه ها احتمال می‌دهند که جهش اتفاق بیفتد و نظریه دیگری وجود دارد که با افزایش سطح سیستم ایمنی بدن، عملکرد ویروس کم تر شود.
وی، افزود: این رفتار در سارس و مرس نیز دیده می‌شود و در مورد کرونا ویروس نیز صادق است، اما فعلا چنین رفتاری دیده نمی شود.
دکتر صومی، اظهار کرد: گردش وانتشار ویروس در استان ها  بر اساس شرایط آب و هوایی و جغرافیایی، تراکم جمعیتی و رفت و آمدها و مسافرپذیری و فرستنده مسافر ، متفاوت است، استان ما نیز با هر سه منبع شامل قم، شمال و تهران در ارتباط و استان مستعدی بود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، متذکر شد: با توجه به افزایش رفت و رفت و آمدها پس از رفع محدودیت، فوتی ها و مبتلایان این رفتار در هفته‌های آتی دیده خواهد شد، در حالت فعلی افزایش بارز و کاهش واضحی دیده نمی شود.
وی اضافه کرد: کیت های متعدد تشخیصی همگی توسط انستیتو پاستور خریداری شده و قابل اطمینان هستند، اما درصد اطمینان آزمایش ۶۰ درصد بوده و نتیجه منفی به معنی قطعا منفی نیست، اما تست مثبت به معنی مثبت قطعی است.
وی، گفت: بستری های کووید۱۹ در صورت  نداشتن استطاعت مالی رایگان درمان می‌شوند.
دکتر صومی، خاطرنشان کرد: کمتر از ۱۰ نفر از کادر درمان در بیمارستان بستری هستند که سه نفر از آنان نیز از دستگاه ونتیلاتور خارج شدند.
وی، یادآور شد: در خصوص ادارات نیز از ابتدا تصمیم به دور کاری و استفاده از دو سوم و  یک سوم و سپس استفاده از یک سوم و دو سوم نیروها گرفته شد .دورکاری و اعطای مرخصی نیز به خانم های باردار، افراد مسن و دارای بیماری زمینه‌ای در اولویت هستند که این نیز وابسته به مدیران است.
وی با اشاره به آخرین وضعیت پادگان ها، بیان کرد:  از پادگان‌های نیروی انتظامی که در هفته اول گرفتار شدند، چهار نفر مبتلا بودند که بعدها هم خودشان رعایت کردند و هم ما کنترل کردیم و در طول یک ماه گذشته هیچ موردی از پادگان ها گزارش نشده است.
 رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، خاطرنشان کرد: در حالت معمولی فرد در صورت ابتلا به بیماری ویروسی ۶ الی ۱۲ ماه پادتن دارد، اما هیچ پاسخی واضحی برای ابتلای مجدد فرد مبتلا به کرونا وجود ندارد.
وی، اظهار کرد: در حال حاضر هیچ دارویی برای درمان کرونا وجود ندارد، اما داروهای تعیین شده در ۳۰ الی ۵۰ درصد موارد موثر و روش های اجرا شده در استان ما همان روش‌های کشوری هستند.
وی، تاکید کرد: بدون شک، رفع محدودیت به گسترش بیماری کمک خواهد کرد و فاصله گذاری اجتماعی نیز از فاکتورهای مداخله کننده است، تاکید می‌کنیم که فاصله یک و نیم متری در ادارات و کارخانجات رعایت شود.
 رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز بیان کرد: سیاست ایران محدود سازی ویروس است نه ایمنی گله‌ای، ایمنی گله‌ای به معنای مبتلا شدن ۷۰ درصد از جمعیت جامعه و به دنبال آن ایجاد پادتن در بدن است.
 
 
 
  • نوشته شده
  • در يکشنبه 31 فروردين 1399