ستاد دانشجویی مقابله با کرونای دانشگاه علوم پزشکی تبریز با همکاری بسیج دانشجویی در حوزه های مختلف در حال فعالیت است
محمدحسین ملتجائی اظهار داشت: ستاد دانشجویی مقابله با کرونای دانشگاه علوم پزشکی تبریز با همکاری بسیج دانشجویی در حوزه های مختلفی از قبیل تولید اقلام حفاظت شخصی برای نیازهای بیمارستانی و مردم نیازمند و در معرض خطر سطح شهر تبریز، شرکت در غربالگری ۴۰۳۰ و آمادگی برای اعزام دانشجویان متخصص به عنوان کادر درمانی و... در حال فعالیت است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دبیر ستاد دانشجویی مقابله با کرونای دانشگاه علوم پزشکی تبریز از توزیع اقلام حفاظتی تولیدی این ستاد در میان جامعه هدف و همکاری با معاونت بهداشت و درمان دانشگاه در معرفی نیروهای داوطلب دانشجویی به این معاونت ها خبر داد.
محمدحسین ملتجائی با اشاره به اینکه این ستاد با توجه به نیاز اضطراری به ماسک و کمبود آن، کارگاه تولید ماسک را با مشارکت خیریه شهید باکری و همکاری گروه جهادی افق مهربانی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز راه اندازی کرده بود، ادامه داد: این کارگاه در حال حاضر به جهت افزایش کارایی به مسجد حر شهر تبریز انتقال یافته است که با استفاده از نفرات بیشتر و اضافه شدن دستگاه های چرخ خیاطی جدید به تولید ماسک ادامه می دهد و در حال خدمت رسانی است.
وی با بیان اینکه ماسک های تولید شده در این مدت در میان بخش های نیازمند و در معرض خطر شهر تبریز توزیع شده است، افزود: بخش اعظم تولیدات این کارگاه، تقدیم خیریه شهید باکری شد تا توسط کمیته امداد به دست کودکان یتیم برسد.
دبیر ستاد دانشجویی مقابله با کرونای دانشگاه از توزیع بخشی از چند هزار ماسک تولید شده در کارگاه خیاطی بعد از ضدعفونی و بستهبندی بهداشتی در مناطق حاشیه نشین شهر تبریز خبر داد و اظهار داشت: در این توزیع جامعه هدف شامل رانندگان تاکسی، نانواها، پاکبانها و... بودند که بیشتر در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند و همچنین در این توزیع ها، بروشور آموزشی و پارهای از توضیحات مهم در مورد استفاده صحیح از ماسک توسط دانشجویان به این افراد ارائه گردید.
محمدحسین ملتجائی در ادامه سخنانش با تقدیر از بسیج دانشجویی که از ابتدای کار به این ستاد ملحق شده است گفت: متاسفانه عده ای در بحران کرونا به دنبال عقدهگشایی و دلسرد کردن مردم در فضای مجازی بودهاند و با وجود دعوتهای متعدد حاضر به کار منسجم نشدند.
دبیر ستاد دانشجویی مقابله با کرونای دانشگاه با بیان اینکه با این حال توانستیم با همت بسیج دانشجویی و همکاری موکب شهدای آذربایجان برای بیمارستان امام رضا(ع) تعداد ۱۸۰۰ عدد ملافه یکبار مصرفکشدار و ۱۷۵۰ گان جراحی با توجه به نیاز جدی بیمارستان تولید کنیم، اظهار داشت: این اقلام در کارگاه های جهادی بسیج دانشجویی تولید شده و در اختیار بیمارستان امام رضا(ع) قرار گرفته است و البته بر اساس میزان نیاز و کمبود بیمارستان، بسیج دانشجویی آماده است در حد ظرفیت خود، تولید گان و ملافه خود را ادامه دهد.
محمدحسین ملتجائی با اعلام عدم اختصاص بودجه از سوی وزارت بهداشت برای ستاد دانشجویی مقابله با کرونا، ادامه داد: با توجه به اختصاص نیافتن سهمیه الکل جهت تولید مواد ضدعفونی دست برای مناطق محروم، ناچار به جمعآوری کمکهای مردمی در حساب کانون خیریه چتر سبز شدیم.
وی در مورد کمکهای مردمی و نحوه استفاده از آنها عنوان کرد: تا به امروز مبلغ ۲ میلیون ۷۵۳ هزار تومان کمک نقدی از سوی مردم جمعآوری شده که این پول تماما صرف تهیه الکل(اتانول) و تولید مواد ضدعفونی دست در بستههای ۱۲۰ سیسی شده است و در چند روز آینده تولید و به دست مردم نیازمند خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه این ستاد در زمینه غربالگری سامانه ۴۰۳۰ با معاونت بهداشتی دانشگاه همکاری دارد، ادامه داد: با اعلام نیاز معاونت بهداشت، تعدادی از دانشجویان داوطلب برای این موضوع معرفی شده اند و در این زمینه فعال هستند و چنانچه معاونت بهداشت، درخواست نیروهای جدید و بیشتری را نماید، این ستاد آماده است نفرات جدیدی را معرفی کند.
دبیر ستاد دانشجویی مقابله با کرونای دانشگاه با اشاره به اینکه دانشجویان پزشکی دوره انترنی و دانشجویان رشته های پرستاری، علوم آزمایشگاهی و مامایی ترم ششم و بالاتر به عنوان نیروهای متخصص شناخته می شوند، افزود: اسامی حدود ۴۰نفر از دانشجویان واجد این شرایط به معاونت بهداشتی و نیز درمان دانشگاه معرفی و ارسال شده است.
محمدحسین ملتجائی با بیان اینکه این دانشجویان با طی مراحل قانونی می توانند در مراکز درمانی به ارائه خدمات بپردازند، گفت: زمان پذیرش و نحوهی استفاده از این دانشجویان بر عهدهی معاونت درمان و معاونت بهداشت دانشگاه خواهد بود. در صورت عدم موافقت از استفاده از دانشجویان داوطلب متخصص در کادر درمان بیمارستانها، این دانشجویان در اختیار مراکز بهداشتی قرار گرفته و بر اساس تصمیم گیری معاونت بهداشت دانشگاه در حوزه هایی که معرفی کنند، فعالیت خواهند کرد.
وی همچنین از معرفی و ارسال لیست دانشجویان رشته های علوم پزشکی داوطلب که دارای ویژگی های تخصصی نیستند، خبر داد و اظهار داشت: این افراد به معاونت بهداشتی دانشگاه معرفی شده اند و چنانچه این معاونت به فعالیت های آنها نیاز داشته باشد، این ستاد در کوتاه ترین زمان، نسبت به اعزام آنها به مراکز بهداشتی تعیین شده اقدام خواهد کرد.
دبیر ستاد دانشجویی مقابله با کرونای دانشگاه در بخش پایانی سخنانش به روحیه ایثارگری دانشجویان داوطلب برای مقابله با کرونا اشاره کرد و گفت: تعدادی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز که از شهر دیگری هستند، از ابتدای شیوع کرونا به خانه هایشان بازنگشته اند و جهت حضور در کادر درمان اعلام آمادگی کردند که تاکنون بعد از گذشت بیش از یک ماه، مسئولین دانشگاه به علت وجود نیروی کافی از دانشجویان داوطلب استفاده ننموده اند و از سوی دیگر تعدادی از دانشجویان دانشگاه که به شهرشان بازگشته اند و در سایت پویش ثبت نام کرده اند، علاقهمندانه به دنبال فعالیت در شهر محل سکونت خود هستند و این ستاد، لیست این افراد را بر اساس تفکیک شهرستان های استان به معاونت بهداشتی دانشگاه ارائه داده است.