تاریخ : پنجشنبه 18 ارديبهشت 1399
کد 10898

روز ماما

مراسم تجلیل از ماماهای نمونه استان از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد .

شعار جهانی روز ماما در سال 2020 ( ماما پرتوان و پویا همراه وهمگام برای سلامت زنان )



  به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در راستای تجلیل از مقام ماما در روز جهانی ماما جلسه ی تجلیل از ماماهای نمونه با حضور دکتر صومی رئیس دانشگاه ، معاونین بهداشت ، درمان ، توسعه مدیریت ومنابع ،آموزشی ، غذا ودارو ومدیران ستادی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به همراه ماماهای نمونه واحدها ومراکز آموزشی ودرمانی تبریز و با حضور روسا، مسئولین واحد مامایی وماماهای نمونه شبکه های بهداشت ودرمان شهرستان های استان از طریق ویدئو کنفرانس روز سه شنبه ، شانزدهم اردیبهشت ماه نودو نه  در سالن کنفرانس حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در این مراسم ، با آرزوی قبولی طاعات وعبادات همه بندگان در پیشگاه حق  تعالی و ضمن تبریک فرا رسیدن  روز پنجم می،  روز جهانی ماما از طرف ریاست دانشگاه وهیئت رئیسه دانشگاه  به ماماهای استان  از خدمات ارزنده این قشر زحمتکش تشکر کرد
.دکتر صومی با اشاره به اینکه در سال 99 علیرغم گرفتاری با بیماری کرونا ، بیماران حامله ای که به صورت سرپایی و بستری بودند توسط ماماها تحت مداوا قرار گرفته وهمه آنان دروضعیت مناسبی بسر می برند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اعلام اینکه استان ما با کمترین تعداد مرگ ومیرزنان باردار ، بهترین رتبه را در کل کشور کسب کرده است ادامه داد : در سال 99 نیز خوشبختانه تا به این لحظه در وضعیت بسیار مناسبی قرار دارد.
وی در مراسم ویدئو کنفرانسی تجلیل از ماماهای نمونه استان ،ضمن تقدیر از ماماها وارائه خدمات ویژه آنان در برهه شیوع بیماری کرونا ، از آنان خواست با رعایت حفاظت شخصی وحفاظت بیماران در مقابله با بیماری کرونا از بیماران خوب مراقبت کرده تا نوزادانی که بدنیا می آیند گرفتار بیماری نشده وسالم باشند وخوشبختانه به  همت این قشر ، نوزاد متولد شده و گرفتار به بیماری کرونا در استان نداریم .
دکتر صومی با اشاره به اینکه مجموعه اطلاعات وآمار نشان داد که بیماری کرونا در هفته دوم اردیبهشت ماه نسبت به هفته اول اردیبهشت ماه کاهش نسبی داشته است بطوریکه تعداد افراد شناسایی شده با 40 درصد کاهش در هفته اول 700 نفر ودر هفته دوم 400 نفر شناسایی شدند وفوتی ها نیز با حدود  24 یا 25 درصد کاهش وتعداد بستری ها نیز با حدود 15 یا 16 درصد کاهش را نشان می دهند
وی ادامه داد : اطلاعات  واصله حاکی ازویروس کرونا اینست که با وجود کاهش بیماری در استان همچنان ویروس در استان وجود دارد وبیش از 20 درصد نمونه گیریها مثبت اعلام شده است .
دکتر صومی گفت : در دوران افزایش ویروس  64 درصد از نمونه گیریها مثبت بود وبعد از ورود  تشخیص سرپایی نیز 15 یا 16 درصد از این نمونه گیریها مثبت شدند .
وی ادامه داد : در اجرای سیاست قبلی که بیشترین تعداد افراد علامت دار را شناسایی ونمونه گیری وبعد از شناسایی فرد مبتلا با کنتکتها وافرادی که با آنان ارتباط مستقیم  داشتند نمونه میگرفتیم واین نشان میداد که با شناسایی این افراد 20 درصد از آنان از نظر ابتلا به بیماری کرونا مثبت بودند.
دکتر صومی در خصوص روند روبه کاهش بستری ها افزود : افرادی که در محیط حضور داشتند شناسایی نشده بودند وبیماری را به افراد دیگر منتقل می کردند وبا پیدا کردن وشناسایی این افراد ، فرد ایزوله واطرافیان نیزقرنطینه می شدند وبا این سیاست اصولا در روزهای آتی شناسایی بیماران افزایش می یابد واین به معنای این نیست که ویروس درجامعه گسترش پیدا کرده بلکه به ما اثبات می کند که شناسایی وبیماریابی در سطح جامعه بهتر شده است .
ریاست دانشگاه با بیان اینکه هرمرکز 16 ساعته بایستی حداقل 10 نمونه در شبانه روز دریافت وبه تبریز منتقل کنند ودرآزمایشگاهها ، سعی خواهد شد روزانه  1000 مورد نمونه را آزمایش وجواب را سریعا اظلاع دهند.
وی در ادامه جلسه افزود :  از 152 نفرکه دیروز با آزمایشات متعدد در کل استان شناسایی شده واین اطلاعات به شهرستانها نیز اعلام شده است ، این 152 نفر در اسرع وقت باید  تعیین تکلیف شوند و جواب آزمایشات زودتر آماده شود وبه افراد مورد نظر اعلام شود که شما مبتلا به بیماری هستید وباید در خانه بمانید واین تنها طریق کنترل ویروس کرونا در کشور ودر کل جهان می باشد وهمه به ادامه این روند همت خواهیم کرد.
دکتر صومی در ادامه سخنانش گفت : خوشبختانه در طی 24 ساعت گذشته از بیماران مبتلا به کرونا تنها یک نفر در استان فوت کرده است .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز  با اشاره به اینکه روند بیماری در استان روبه کاهش است افزود: در صورت عدم رعایت  فاصله گذاری اجتماعی و بهداشت فردی احتمال اوج کرفتن بیماری وجود خواهد داشت .
وی تاکید کرد : با آغاز فعالیت صنوف نیز رعایت کامل پروتکل های بهداشتی لازم وضروری می باشد.
دکتر صومی در راستای تقدیر از ماماها ادامه داد : در برگشت از سفر شهرستان ملکان از دو مرکز سلامت در حاشیه تبریز منطقه عباسی ، یوسف آباد ، شهید بهشتی که ربع رشیدی یا ولایت نیز نامیده می شود بازدید کرده وضمن دیدار،  از خدمات ماماهای مراقب در این مراکز تقدیر وتشکر بعمل آمد.
دکتر درستی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریزبا حضور درمراسم تجلیل از ماماهای نمونه ضمن عرض تبریک ویژه  بمناسبت فرا رسیدن روز ماما گفت: ماماها یکی از قشرهای بسیار مهم درسیستم سلامت می باشند که در مراقبتهای مخصوص  بویژه در کنترل مرگ ومیر مادران که استان ما در کنترل مرگ مادردرکشورموفقیتهای چشمگیری داشته است همت وتلاش مضاعفی داشته اند .
وی با بیان اینکه در حوزه بهداشت تعداد 1089 نفر ماما فعالیت دارند ادامه داد:تعداد 205 نفر از این ماماها وهمکاران در تیم های سلامت روستاها فعالیت دارند که خدمات بسیار مهمی را برای نجات جان مادران انجام می دهند مراقبتهای قبل از زایمان ، حین زایمان وپس از زایمان از خدمات ارزنده این قشر زحمت کش می باشد.
دکتر درستی با اشاره به اینکه استان آذربایجان شرقی یکی از استانهای شاخص در حوزه نجات جان مادر وکنترل مرگ مادر درکل کشور می باشد افزود : از همکاران ماما که در شهرستانها فعالیت وزحمت می کشند تشکر می کنیم .
وی افزود در حوزه بهداشت ماماها ، از خدمات ویژه در رابطه با کووید 19 علاوه بر وظایف شخصی و وظایف  ویژه مامایی برای کنترل کووید 19 در ارائه خدمات غربالگری ، مشاوره ها وپیگیری 14 روزه بیماران مثبت بسیار کمک کرده اند نیز تقدیر وتشکر می کنیم .
دکتر رجائی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، باحضوردرجلسه تجلیل از ماماهای نمونه با قرائت شعار جهانی روز ماما در سال 2020 ( ماما پرتوان وپویا همراه وهمگام برای سلامت زنان ) و تبریک  روز ماما وتقدیر وتشکراز خدمات بهینه  همه ماماهای فعال در استان ادامه داد : در حوزه درمان 29 نفر بعنوان مامای نمونه از ماماهای کل استان با هماهنگی روسای شبکه ها ودر تبریز با هماهنگی اداره مامایی معاونت درمان وروسای بیمارستانها انتخاب شدند که از این تعداد 13 نفر از تبریز و15 نفر از شهرستانها ویک نفر به عنوان مامای نمونه کشوری از شهرستان اهر بنام فهیمه فریان به وزارت بهداشت ، درمان معرقی شدند.
دکتر ناصررهبر رئیس گروه سلامت جمعیت وخانواده معاونت بهداشت ، ضمن تبریک روزماما در این جلسه ادامه داد : 255 نفر ماما در تیم سلامت فعالیت دارند که حدود یک چهارم از افراد ، ماماهایی هستند که در حوزه بهداشت مشغول بوده ودر ارائه خدمات ویژه ماماها اظهارکرد : خدمات این قشر از موقع مراجعه زوجین برای مشاوره ازدواج شروع می شود ولی درزمان وجود بیماری کووید 19 این مشاوره ها با ارائه محتوا به صورت مجازی خواهد بود ،  مراقبتهای قبل از بارداری ،حین بارداری وبعد از زایمان حتی تا 40 روز پس از زایمان نیز به عهده ماماها می باشد.
وی افزود :قبلا اگر مرگی تا 42 روز پس از زایمان اتفاق می افتاد مرگ مادر تلقی می شد ولی بر اساس کمیته مرگ مادرکشوری این مدت به 6 ماه افزایش پیدا کرده ودر این مدت اگر مرگی اتفاق بیافتد قابل بررسی میباشد.
دکتر رهبر در خصوص تسهیلات زایمانی اظهار کرد : 4 مرکز در این رابطه وجود دارد که بصورت شیفتی اداره می شود واین مراکز زایمانها را مدیریت می کنند وبیشترین تسهیلات زایمانی به خاطراینکه دسترسی به بیمارستان در آنها محدود است مربوط به مناطق آبش احمد ، خاروانا وخداآفرین می باشد .
وی ضمن اشاره به خدمات دیگر ماماها از جمله ترویج زایمان طبیعی، مشاورهای شیردهی ، ترویج تغذیه با شیر مادر وغربالگری ادامه داد : نجات جان مادر یکی از افتخارات استان آذربایجان شرقی می باشد که به همت ریاست دانشگاه، اعضای تیم معاونت درمان ، پشتیبانی های انجام گرفته وراه اندازی آمبولانس هوایی انجام گرفته است .
رئیس گروه سلامت جمعیت وخانواده در خصوص فداکاری ماماها برای نجات جان مادران گفت :  در بعضی از مواقع ومناطق ماماها  با بهورز حتی در صورت بسته بودن مسیر وجاده با پای پیاده برسربالین بیمارحاضرمی شوند بطوریکه در سال 98 در استان آذربایجانشرقی  87 مورد نجات جان مادر داشتیم ویکی از ماما ها نیز در حین مراجعه  به محیط کار تصادف کرده بودند که با پیگیریها ورسیدگیهای رئیس دانشگاه ، معاون بهداشتی و معاون درمان در وضعیت مناسبی بسر می برند.
گفتنی است در این مراسم از37 نفرمامای نمونه معرفی شده از حوزه معاونت بهداشت ومعرفی یک نفر، قریبا باقری از شبکه بهداشت ودرمان شهرستان میانه به عنوان مامای نمونه کشوری و 29 نفر مامای نمونه معرقی شده از حوزه معاونت درمان ومعرفی یک نفر، فهیمه فریان از شبکه بهداشت ودرمان شهرستان اهر به عنوان مامای نمونه کشوری با اهداء لوح سپاس ویک شاخه گل از طرف رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نقدیر وتشکر بعمل آمد.
 










 
  • نوشته شده
  • در پنجشنبه 18 ارديبهشت 1399