تاریخ : پنجشنبه 18 ارديبهشت 1399
کد 10911

برگزاری مجمع سلامت

جلسه مجمع سلامت و ستاد شهرستانی مقابله با کرونا در شهرستان هریس برگزار شد.

با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز جلسه مجمع سلامت و ستاد شهرستانی مقابله با کرونا در شهرستان هریس برگزار شد.


 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، مجمع سلامت و ستاد شهرستانی مقابله با کرونا در شهرستان هریس با حضور دکتر صومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، دکتر خاکپور فرماندار شهرستان هریس، دکتر نورآبادی رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت استان، دکتر درستی رئیس مرکز بهداشت استان، دکتر قربانی افخمی رئیس شبکه بهداشت و درمان هریس، همکاران شبکه بهداشت، اعضای شورای اداری  و شورای تامین، شهرداران و دهیاران ، خیرین سلامت و اعضای مجمع سلامت شهرستان ، روز چهارشنبه هفدهم اردیبهشت ماه نودو نه ، در فرمانداری شهرستان هریس برگزار گردید
در این جلسه دکتر خاکپور فرماندار شهرستان هریس در گزارشی به ارائه عملکرد شهرستان در مقابله با کرونا پرداخته و موفقیتهای این شهرستان را مدیون همکاری وهمدلی بسیار صمیمی ارگانهای ذیربط در شهرستان و در ارتباط خوب آنها با مردم دانست.
دکتر خاکپور با اشاره به اینکه در هفته دوم شیوع کرونا اقدام به تشکیل ستاد ،گروههای مردمی در شهرها و روستاهای شهرستان و اقدام به انجام فعالیتهایی از قبیل جمع آوری کمک های مردمی ، ضدعفونی معابر ، خیابان ها ، تولید ماسک و همچنین تشکیل گروه دفن و کفن با همکاری شهرداری ها ، اداره تبلیغات اسلامی و شبکه بهداشت و درمان نمودیم با ادامه اقدامات در تعطیلات نوروزی با برپایی ایستگاه های غربالگری ، کنترل عبور و مرور با همکاری نیروی انتظامی ، هلال احمر دستگاههای مربوطه وبسیج و مردم در خدمت جامعه بودیم .
وی با بیان اینکه در یک و نیم ماه اول در شهرستان هریس مشکلی از لحاظ بیماری کرونا نبود ولی بعد به علت فرهنگ شهرستانی و ساکن بودن بیشتر اهالی در شهرهای تهران و تبریز و مشغول به کار بودن گروههای کارگری و عمرانی در کشور عراق و شهرهای عسلویه وتهران و با بازگشت این افراد به شهرهای خود همچنین به جهت همسایگی شهرستان هریس با شهرستانهای سراب، اهر و مشکین شهر و تردد بالای مردم به این شهرستانها شیوع  و آمار کرونا در شهرستان بالا رفت و به دنبال اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی کلیه اقدامات از قبیل برگزاری مراسمات در عزاداریها  و....لغو گردید.
دکتر خاکپور علت افزایش آمار افراد مبتلا در این شهر را برگزاری مراسم ساده عروسی در یکی از شهرهای شهرستان هریس عنوان کرده وافزود افرادیکه در این مراسم حضور داشتند مسائل وتوصیه های بهداشتی را مراعات نکرده وبا مراکز سلامت وشبکه بهداشت ودرمان همکاری نکرده بودند.
در جلسه مجمع سلامت و ستاد شهرستانی مقابله با کرونا در شهرستان هریس، دکتر صومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز از وضعیت شیوع بیماری کرونا از ابتدایی اسفند ماه 98 تا کنون آماری کامل وجامع به حاضرین در جلسه ارئه نمود.
 دکتر صومی خاطر نشان کرد: ویروس کرونا در جاهایی که مردم حضور دارند و اجتماع وتجمعاتی به وجود آمده است بیشتر فرصت شیوع وانتقال پیدا می کند وبه هیچ کس رحم نمیکند پس باید خود مردم نیز همکاری  ومراعات کنند.
 وی با اشاره به پیامهای اخیر مقام معظم رهبری در خصوص بیماری کرونا و برگزاری جلسات وب کنفرانسی ریاست جمهوری که هر هفته یکشنبه ها تشکیل می شود افزود: این نشانگر اهمیت موضوع در کل جامعه میباشد.
دکتر صومی گفت : در اوایل امکانات تشخیص کم بود و روزانه از 50 نفر نمونه برداری و آزمایش بعمل می آمدکه الان روزانه این تعداد به  600 نفر افزایش یافته وسعی داریم تا با تجهیز آزمایشگاه ها این تعداد را روزانه  به 1000  نمونه افزایش دهیم .
وی درخصوص اقدامات فردی که نمونه آزمایش آنان مثبت اعلام شده گفت : فرد مبتلا باید در طی  14 روز ایزوله شده و تحت درمان دارویی قرار گیرد و همچنین از مواد غذایی مقوی استفاده نموده و توسط همکاران مراقب سلامت پیگیری شود و افرادی که با فرد با علائم مثبت مواجهه داشته اند  قرنطینه فردی را رعایت کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز ضمن تاکید به استفاده از ماسک ، بخصوص ماسکهای استریل افزود: فرمانداری شهرستان با همکاری ادارات و بسیج که در تهیه و تولید ماسک فعالیت دارند توجه داشته باشند که این ماسکها بعد از تولید ، تجمیع و استریل شدن اقدام به پخش و توزیع شوند.
دکتر صومی در ادامه سخنانش با اشاره به سایر فعالیتهای سیستم سلامت گفت: سیستم سلامت در استان و شهرستان در کنار ارایه خدمات درمانی و بهداشتی برای کنترل کرونا ، سایر وظایف و خدمات خود را  برای سایر بیماریها از جمله بیماریهای مزمن ، حوادث و … را انجام میدهد.
وی همچنین به لزوم تکمیل پروژه های عمرانی در حال اجرای شبکه بهداشت و درمان شهرستان اشاره نمود و گفت ، وجود زیرساختهای مناسب بهداشتی درمانی ما را در مقابل بروز انواع بحرانهای سلامت بیمه میکند چرا که در این چند ماه اخیر نیز شاهد بودیم که وجود بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی مجهز توانست در کنترل بیماری کرونا در استان موثر باشد و از فرمانداری شهرستان هریس در خصوص اعتبار پروژه مرکز خدمات جامع سلامت کلوانق درخواست پیگیری نمود چون این پروژه از طریق دانشگاه علوم پزشکی اغاز شده و فعلا اعتبار مصوب تخصیص نیافته است.
دکتر صومی در ادامه با ارایه گزارش اپیدمیولوژیکی بیماری کرونای شهرستان هریس به تحلیل چگونگی روند بیماری در این شهرستان پرداخت .
در این جلسه دکترقربانی افخمی رئیس شبکه بهداشت ودرمان شهرستان هریس در گزارشی به ارائه عملکرد شبکه بهداشت و درمان در توسعه زیرساختهای سلامت شهرستان در طول شش سال گذشته پرداخت .
وی در این گزارش ضمن تشکر  و قدردانی از عملکرد خیرین سلامت و سازمانهای مردم نهاد در تهیه و توزیع اقلام بهداشتی پیشیگری از کرونا همچنین پرداخت مبلغ 50 میلیون تومان  توسط خیرین محترم شهرستان جهت تامین داروهای بیماران سرطانی و راه اندازی پویش های مردمی برای افزایش آگاهی مردمی شهرستان در مقابله با کرونا خبر داد .
همچنین درادامه رئیس شبکه بهداشت ودرمان شهرستان هریس در خصوص برخی از چالشهای شهرستان از جمله عدم دفع بهداشتی زباله در روستاهای بخش خواجه ،عدم تحت پوشش 50 درصد روستاهای شهرستان بوسیله آبفا و شیوع بالای تب مالت در شهرستان اشاره نمود.
در این جلسه رضا سلیم پور بخشدار بخش خواجه در خصوص عدم دفع بهداشتی زباله خاطر نشان کرد: بخش خواجه از لحاظ پراکندگی جمعیتی وسعت بالایی دارد و به علت فضاهای باغی و زمین های زراعی و وجود موانع طبیعی محلی برای دفع زباله نیست و اگر دانشگاه علوم پزشکی تبریز و فرمانداری هریس موافقت و کمک نمایند زباله به مرکز جمع آوری زباله و پسماند در تبریز انتقال داده شود.
در ادامه جلسه مهندس لطفی رئیس اداره آبفا شهرستان در خصوص عدم کلر زنی آب گفت : از 100 روستای شهرستان 57 روستا تحت پوشش بوده و در همه آنها دستگاه کلر زن اتوماتیک نصب شده و در بقیه روستا ها که تحت پوشش نیست کلر تحویل دهیار یا شورای روستا میشود و آنها خودشان اقدام به کلر زنی می نمایند.
در ادامه این جلسه سرهنگ محمدی فرمانده سپاه ناحیه هریس گزارشی از اقدامات بسیج در بحث کرونا و همکاری با شبکه بهداشت و درمان هریس ارائه نموده وادامه داد : بعد از ابلاغیه های صادر شده در خصوص غربالگری با شبکه همکاری نموده و بسیجیان به همراه نیروی انتظامی ، هلال احمر در مبادی 6 شهر شهرستان اقدام به کنترل ورود و خروج و غربالگری نمودند .
وی افزود: ایجاد کارگاه دوخت ماسک در پایگاه های بسیج مساجد و فنی حرفه ای شهرستان ،  بعد استریل از طریق بیمارستان امام حسین (ع) هریس و توزیع توسط شبکه بهداشت ، تشکر از خبرنگاران و کانالهای فضای مجازی جهت اطلاع رسانی به مردم  همچنین خاطر نشان کردند در 5 روز اول اغاز طرح غربالگری بسیجیان با همکاری مراقبین سلامت کل شهرستان را غربالگری نمودند.
در ادامه جلسه عبدالصمدی رییس شورای شهر هریس و نماینده خیرین در خصوص آمار کمک های مردمی گفت: بعد از تشکیل ستاد مقابله با کرونا از طریق فضای مجازی شماره حساب و شماره کارتی از طرف ستاد به نام بنده اعلام شده و اهالی شهرستان تا کنون مبلغ 63 میلیون تومان به این حساب واریز نموده اند که بوسیله این مبالغ ماسک،گالن، لباسهای سرهم یک بار مصرف برای مدافعان سلامت تهیه شده است همچنین برای تجهیز نقاهتگاه هریس از محل دانشکده فرش استفاده شده است و اقدام به تهیه پکهای بهداشتی جهت توزیع به نیازمندان نمودیم.
در پایان مجمع بیانه مجمع سلامت شهرستان در سال 1399 توسط مهندس شافعی مسئول واحد مبارزه با بیماریهای شبکه قرائت و توسط اعضای حاضر در جلسه مورد تصویب قرار گرفت.
 

  • نوشته شده
  • در پنجشنبه 18 ارديبهشت 1399