تاریخ : يکشنبه 21 ارديبهشت 1399
کد 10920

لایو اینستاگرام

حضور دکتر محبوب نعمتی معاون غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز در لایو اینستاگرام روابط عمومی دانشگاه 20/2/99

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز : تهیه و نحوه استریل ماسک‌های خانگی و دست ساز


 
 

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، دکتر محبوب نعمتی معاون غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز روز شنبه بیستم اردیبهشت ماه نود ونه با حضور درلایو اینستاگرام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص تجهیزات مصرفی ( ماسک ، شوینده ، دارو و...)دراستان با اشاره به ضرورت استریل کردن ماسک‌های خانگی، گفت: ماسک‌هایی که با چرخ خیاطی در خانه تولید می‌شود، باید پنج دقیقه با دمای ۷۰ درجه توسط اتو استریل شوند وگرنه قابل استفاده نخواهد بود.
 دکتر محبوب نعمتی در لایو اینستاگرام اظهار کرد : : ماسک‌هایی که در کارخانه و یا کارگاه تولید می‌شوند نیز باید در کارخانه‌ای که امکان استریل دارد، بسته بندی شود.
وی در خصوص عمر ماسک‌ها، اظهار کرد: ماسک‌های پزشکی یک‌بار مصرف هستند و با ضدعفونی نیز نمی‌توان دوباره از آن‌ها استفاده کرد اما برخی ماسک‌های دیگر قابل شستشو هستند؛ ماسک‌های دائمی با طول عمر یک‌ماهه نیز وجود دارند که مختص کادر پزشکی است.
وی در خصوص دستکش‌های پزشکی گفت: دستکش‌های پزشکی فقط مخصوص استفاده کادر درمانی است و افراد عادی نیازی به استفاده از آن ندارند و می‌توانند به جای آن از دستکش نایلونی یا حتی نخی استفاده کنند.
دکتر نعمتی گفت: معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، وظیفه نظارت در حوزه غذا و دارو از جمله ماسک، تجهیزات پزشکی و فرآورده های بهداشتی و آرایشی را دارد و به عنوان وظیفه قانونی، همیشه از مرحله تولید و عرضه تا زمانی که محصول به دست مصرف کننده برسد، نظارت می‌کند.
وی افزود: اما از زمان شیوع بیماری کرونا، وظایف این حوزه نیز سنگین شده و وظیفه تدارک لوازم بهداشتی دستکش، ماسک و مواد ضدعفونی به مراکز درمانی کل استان و نیز نیاز عمومی مردم را برعهده دارد.
معاون غذا ودارو ، با اشاره به کمبود کالاهای سلامتی در اوایل شیوع بیماری کرونا در دنیا، گفت: استان آذربایجان شرقی نیز در تولید برخی کالاها از جمله ماسک با محدودیت روبه‌رو بود، به طوری که برای جمعیت چهار میلیونی، روزانه فقط ۵۰۰۰ عدد ماسک در استان تولید می‌شد که در این خصوص تحت فشار قرار گرفتیم.
دکتر نعمتی با اشاره به کمبود دارو و مواد ضدعفونی در اوایل شیوع بیماری کرونا در استان، اظهار کرد: با حرکت جهادی مسئولان و مردم، نیازهای اساسی بهداشتی در مراکز درمانی و سپس سطح جامعه تامین شد.
وی در خصوص عرضه مواد ضدعفونی غیرمجاز در سطح استان، اظهار کرد: در اوایل که تولید محلول‌های ضدعفونی به اندازه کافی انجام نمی‌گرفت، برخی افراد سودجو اقدام به توزیع مواد ضدعفونی غیرمجاز در بازار کردند که عمدتا در خارج از داروخانه‌ها به فروش می‌رسید که توسط تیم بازرسی و نظارتی از بازار مصرف جمع آوری شدند.
دکتر نعمتی افزود: اکنون به اندازه کافی محلول ضدعفونی در استان وجود دارد و در داروخانه‌ها توزیع می‌شود و عرصه برای سودجویان تنگ شده است.
وی در خصوص شوینده‌های بهداشتی، تشریح کرد: شوینده‌های دست و سطوح که در کارخانجات داروسازی ساخته می‌شود، دارای کد ۱۶ رقمی دارویی است؛ شوینده‌هایی هم که در کارخانجات آرایشی بهداشتی تولید می‌شوند، دارای نشانه سیب سلامت (آرم غذا و دارو) و پروانه ساخت است.
معاون غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز همچنین یادآور شد: مردم، مواد ضدعفونی معتبر و مجاز را از مراکز قابل اعتمادی چون داروخانه‌ها تهیه کنند زیرا نمی‌توان ماهیت محلول‌های ضدعفونی خارج از داروخانه‌ها را تایید کرد.
وی در خصوص قیمت‌ ماسک‌ها، گفت: قیمت ماسک سه لایه جراحی که در کارخانه‌های صنعتی تولید می‌شود، ۷۰۰ الی ۸۰۰ تومان اعلام شده که ممکن است با قیمت ۱۰۰۰ تومان به دست مصرف کننده برسد؛ ماسک‌هایی که در کارگاه تولید می‌شوند نیز به قیمت ۱۶۰۰ تومان اعلام شده که ممکن است به قیمت ۲۰۰۰ تومان به دست مصرف کننده برسد.
دکتر محبوب نعمتی ادامه داد: ماسک n۹۵  تولید داخل با قیمت ۱۰ الی ۱۵ هزار تومان و ماسک وارداتی نیز با قیمت ۲۵ الی ۳۰ هزار تومان در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، افزود: ممکن است ماسک‌ها به صورت بسته‌های استریل ۵۰ تایی در اختیار داروخانه‌ها قرار بگیرد، که در این صورت، می‌توان به صورت بهداشتی، تعدادی را در نایلون فریزر قرار داده و بفروشند که مشکلی ندارد.
 


 
 
  • نوشته شده
  • در يکشنبه 21 ارديبهشت 1399