تاریخ : يکشنبه 18 خرداد 1399
کد 11035

برگزاری جلسه پرسش و پاسخ آنلاین معاونان دانشجویی و آموزشی دانشگاه

در این جلسه که با حضور دکتر نظری و دکتر تقی زادیه برگزار شد محور جلسه پاسخ به سوالات متعدد دانشجویان در خصوص مسائل آموزشی، امتحانات، سامانه نوید و نحوه بازگشایی کلاس ها و بیمارستان بود. 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به همراه معاون آموزشی دانشگاه با حضور در اتاق کنفرانس معاونت فرهنگی و دانشجویی در لایو اینستاگرامی ستاد دانشجویی مقابله با کرونای دانشگاه ، حضور یافتند و در مورد شرایط بازگشایی دانشگاه، توضیحاتی را ارائه کردند و به سوالات دانشجویان پاسخ دادند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به اینکه اولویت اصلی این معاونت در بازگشایی دانشگاه، حفظ سلامتی دانشجویان با رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی است، گفت: در این راستا، تست کرونا برای دانشجویان ساکن خوابگاه و کادر معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه به سبب ارتباط نزدیک آنها با دانشجویان و تاثیر سلامتی آنها بر سلامتی دانشجویان انجام گرفت.
دکتر مهدی نظری  با بیان اینکه با اعلان نتیجه تست کرونا، متاسفانه ابتلای ۵ نفر به ویروس کرونا گزارش شده است، ادامه داد: ۳ نفر از مبتلایان به کرونا از  کادر معاونت دانشجویی فرهنگی هستند و از زمان اعلام نتیجه در خانه های خود به صورت ایزوله به سر می برند.
وی  با اعلام اینکه جواب آزمایش دو نفر از دانشجویان مثبت بوده است، افزود: یکی از دانشجویان انترن است که وی فاقد  علامت  بود و الان در npmc ایزوله است و یک نفر از این مبتلایان نیز حین برداشتن وسایل شخصی از خوابگاه تست داده بود که در تماس تلفنی با وی که جهت جویا شدن احوال وی برقرار شده بود، مشخص شد که وی در تبریز به سر می برد و کارهای لازم برای انتقال سریع وی به npmc در حال انجام است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه ادامه داد: با توجه به بازگشایی دانشگاه از دانشجویانی که دارای علائم کرونا هستند و یا با افراد مبتلا در ارتباط بوده اند درخواست می نماییم جهت انجام تست و اقدامات بعدی با ما در ارتباط باشند.
دکتر نظری با اشاره به اینکه اسکان دانشجویان در خوابگاه ها بر اساس پروتکل های بهداشتی انجام می گیرد، ادامه داد: در پروتکل، حضور تنها ۲ دانشجو در هر اتاق پیش بینی شده است و معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه بر اجرای این موضوع تاکید دارد. 
وی، اختصاص یک اتاق برای ۲ نفر دانشجو را نیازمند انجام تمهیداتی دانست و افزود: در این راستا تخلیه اتاق ها مورد توجه قرار گرفت و بازه زمانی ۱۴ تا ۱۸ خرداد ماه برای تخلیه اتاق ها در نظر گرفته شد. 
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه با اعلام اینکه در پروتکل بهداشتی، ارائه غذا به دانشجویان پیش بینی نشده است، اظهار داشت: با توجه به نیاز دانشجویان و حفظ سلامتی آنها، سلف های امید و کوثر در حال فعالیت هستند و ارائه غذا به صورت بسته بندی همراه با قاشق و چنگال یک بار مصرف انجام می گیرد.
دکتر نظری در مورد شهریه خوابگاه های خودگردان با توجه تعطیلی دانشگاه و عدم حضور دانشجویان در این خوابگاه ها گفت: دفاع از حقوق دانشجویان را وظیفه خود می دانیم و در این راستا با معاونت دانشجویی دانشگاه تبریز که متولی خوابگاه های خودگردان است، در ارتباط بوده ایم و با معاونت استانداری مکاتبه کرده ام و جلسه ای هم در استانداری در این موضوع برگزار شده است و پیشنهاد شده است که دولت از طریق ستاد ملی کرونا، تسهیلاتی را به این خوابگاه های خودگردان اختصاص دهد تا زمینه برای اعمال تخفیف در شهریه دانشجویان فراهم آید.
وی با اشاره به اینکه بر اساس درخواست معاونت آموزشی دانشگاه، این معاونت مکلف به ارائه خوابگاه به دانشجویان است، ادامه داد: در مرحله نخست بازگشایی دانشگاه با فراخوان معاونت آموزشی دانشگاه، ۷۵۰ دانشجو حضور یافته اند و با توجه به ظرفیت ۲۳۰۰ نفری خوابگاه های دانشگاه، ۳۰درصد دانشجویان در این مرحله حضور یافته اند و سیاست کاهش تراکم دانشجویی در مقطع زمانی مشخص رعایت شده است.
در این جلسه، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار داشت: با تعطیلی زودهنگام دانشگاه و قبل از رخ دادن پیک کرونایی در استان، توانستیم شیوع کرونا در دانشگاه را مدیریت نماییم و این شیوع را به حداقل برسانیم.
دکتر علی تقی زادیه با اشاره به اینکه در روزهای پیش از عید، جلسات متعددی را با روسا، معاونان و کارشناسان آموزشی دانشگاه برای آشنایی با سامانه نوید و نحوه بارگذاری مطالب در آن برگزار گردید، ادامه داد: در قبل از عید، بارگذاری مطالب در سامانه نوید به صورت آزمایشی آغاز شد و بعد از عید هم دانشکده ها و اعضای هیات علمی موظف شدند تمامی دروس نظری را در این سامانه بازگذاری کنند.
وی با بیان اینکه علاوه بر دروس نظری، بارگذاری مطالب کلاس های عملی که امکان پذیر باشد، در سامانه نوید انجام شده است، افزود: تا روز سه شنبه، سیزدهم خرداد ماه، حدود ۱۳هزار محتوای آموزشی در سامانه نوید بارگذاری شده است و از دانشجویان درخواست کرده ایم اشکالات این سامانه را اطلاع دهند تا در حد ممکن و مقدور به اصلاح آن اقدام شود.
معاون آموزشی دانشگاه با اشاره به اینکه بر اساس ابلاغیه وزارتخانه، برگزاری کلاس دروس نظری به صورت آنلاین است، اظهار داشت: بر اساس ابلاغیه، در بازگشایی دانشگاه ها، استفاده از ۵۰درصد ظرفیت خوابگاه ها در حالت حداکثری پیش بینی شده است؛ در حالی که در دانشگاه علوم پزشکی تبریز برای افزایش ضریب ایمنی، از ۲۵تا۳۰درصد ظرفیت خوابگاه استفاده و بر این اساس فراخوان حضور دانشجویان داده شده است.
دکتر علی تقی زادیه با بیان اینکه در مرحله نخست بازگشایی دانشگاه، حضور دانشجویان فقط در مقاطع بالینی از ۱۷ خرداد ماه سال جاری است، افزود: در این مرحله، دانشجویان دوره های کارآموزی و کارورزی رشته پزشکی دانشکده پزشکی، دانشجویان رشته دندانپزشکی (ورودی های ۹۳، ۹۶ و ۹۷ )، دانشجویان سال آخر رشته داروسازی (صرفا برای درس کارآموزی شهری) و دانشجویان دوره کارآموزی دانشکده پرستاری و مامایی در دانشگاه حاضر شده اند.
وی با اشاره به توصیه سازمان جهانی بهداشت مبنی بر عدم تعویق در فارغ التحصیلی تمامی رده های علوم پزشکی، گفت: میهمانی دانشجویان در دیگر دانشگاه ها تسهیل شده است و چنانچه دانشجویان غیربومی در شهرهای محل سکونت شان امکان گذراندن دوره های کارورزی و اکسترنی را داشته باشند، می توانند به این کار اقدام کنند. همچنین اجباری به حضور دانشجویان در بخش ها وجود ندارد و امکان حذف بدون احتساب در سنوات تحصیلی فراهم شده است.
معاون آموزشی دانشگاه، حفظ سلامتی دانشجویان را اولویت نخست این معاونت دانست و ادامه داد: تمهیدات لازم برای حضور دانشجویان در بخش های مختلف اندیشیده شده است و حضور دانشجویان در دانشگاه با رعایت پروتکل های بهداشتی می تواند به عنوان الگویی از رعایت فاصله گذاری اجتماعی برای جامعه معرفی شود.
  • نوشته شده
  • در يکشنبه 18 خرداد 1399