تاریخ : سه شنبه 27 خرداد 1399
کد 11058

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز:

اصرار داشتیم هیچ پروژه عمرانی در بحران کرونا متوقف نشود

بهره برداری از سایت مدیریت پسماند مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س)
 دکترمحمد حسین صومی، روز دوشنبه، بیست و ششم خرداد ماه در مراسم افتتاح سایت مدیریت پسماند بیمارستان الزهرا (س)، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مدافع سلامت و قدردانی از کادر درمان اظهار کرد: امسال تمامی پروژه‌ها را به نام شهدای سلامت افتتاح خواهیم کرد.
وی بیان کرد: کشورمان و وزارت بهداشت و درمان گاه با بحران‌هایی روبه‌رو می‌شوند، اما به هنگام مواجهه با یک بحران نباید ذهنمان را تنها بر روی آن بحران متمرکز کنیم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه به دنبال استاندارد سازی بیمارستان‌ها هستیم، گفت: زمان افتتاح بیمارستان الزهرا (س) به ازای هر 25 متر مربع یک تخت وجود داشته است، اما الان استاندارد ما برای مراکز آموزشی این چنینی حدود 120 متر مربع و حدود شش برابر است.
 دکترصومی تاکید کرد: اگر از بیمارستان استاندارد صحبت می‌کنیم، باید مدیریت پسماند و تمام موارد دیگر هم استاندارد باشد، به این معنی که باید بتوان در جایی که مدیریت پسماند انجام می‌شود، بدون نگرانی غذا هم خورد و همه جای بیمارستان تمیز و مرتب باشد.
 وی در ادامه باقدردانی از عوامل بیمارستان الزهرا (س) برای ساخت سایت مدیریت پسماند این بیمارستان، اظهار کرد: از کسانی که در این مسیر تلاش کردند، سپاسگزارم و خوشحالم که در چنین ایامی این کار بزرگ را سامان دادند.
 وی متذکر شد: در طرح‌های توسعه‌ای یا هر جای دیگر که با مدیریت منابع مواجه شدیم، هیچ جا پول کادر را هزینه نکردیم.
 رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خاتمه با تاکید بر ضرورت عدم دخالت بخش‌های نظارتی در امور اجرایی خاطرنشان کرد: وظیفه سیستم نظارتی مچ گیری نبوده و باید به اصلاحات و متضرر نشدن مردم کمک کند و صرف گزارش دادن و بستن جایی، کافی نیست.
وی در ادامه با بیان اینکه الان تنها راه جلوگیری از انتقال ویروس، استفاده ماسک است، گفت: کرونا در حال گسترس  بوده و از شما می‌خواهیم به ما کمک کنید، روزهای آتی روزهای سختی برای حوزه سلامت خواهد بود.
 
رئیس مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) از تولید 500 کیلو پسماند در بیمارستان الزهرا(س) تبریز در طول 24 ساعت خبر داد
 دکترواعظی گفت: در مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) در طول 24 ساعت حدود 500 کیلو پسماند اعم از پسماند عفونی، عادی و تیز و برنده تولید می‌شود.
 وی، اظهار کرد: میزان تولید پسماند در هر مرکزی به میزان بستری، خدمات ارایه شده در آن مرکز، تعداد تخت‌های آن بیمارستان و میزان وسایل یک بار مصرف مورد استفاده در آن مرکز بستگی دارد، به طور متوسط به ازای هر تخت بیمارستانی 1.5 تا سه کیلو پسماند تعریف شده است.
 وی از افزایش 70 کیلو گرمی پسماندهای عفونی بیمارستان الزهرا (س) پس از شیوع کرونا خبر داد و گفت: میزان پسماند این مرکز پس از شیوع کووید19 به روزانه بیش از 600 کیلوگرم رسیده است.
 وی با اشاره به انواع پسماندهای بیمارستانی بیان کرد: این پسماندها شامل پسماندهای عادی، عفونی، تیز و برنده و شیمیایی بوده و تفکیک پسماندها از سنجه‌های اعتبار بخشی است و این به اهمیت افتتاح سایت مدیریت پسماندهای بیمارستان اشاره دارد.
 دکتر واعظی، افتتاح سایت مدیریت پسماند بیمارستان الزهرا (س) را مرهون تلاش‌های تیمی دانست و گفت: مدیریت ارزشمند و همت والای رئیس دانشگاه در توسعه فضاهای فیزیکی و حمایت‌های مادی و معنوی معاونت درمان و توسعه و منابع فیزیکی، اداره کل محیط زیست، کارشناسان مرکز بهداشت تبریز سبب تحقق ایجاد این سایت شد.
 وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تعیین این مرکز از اوایل فروردین ماه به عنوان مرکز ارجاعی زنان و مادران مبتلا به کرونا، اظهار کرد: در این مدت حدود 300 بیمار مشکوک در بخش ایزوله این مرکز بستری شدند.
 وی در ادامه با ارائه توضیحاتی در خصوص مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی الزهرا (س) گفت: این مرکز یک مرکز ارجاعی سطح سه در شمال غرب کشور با قدمت نزدیک به 50 سال و مرکز ارایه دهنده خدمات به مادران و نوزادان است.
 دکترواعظی افزود: این مرکز از سال 51 و در زمینی به مساحت 3799 متر مربع ساخته شده و با 127 تخت فعال به بهره‌برداری رسیده است.
 وی با اشاره به طرح‌های توسعه‌ای مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) گفت: بخشی از این طرح‌ با کمک خیران خیریه نوبر به ۲۶ هزار متر مربع رسیده و طرح توسعه‌ای اخیر نیز به همت ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز با هدف ایجاد اولین بیمارستان جامع زنان کشور در مدت قریب به سه سال به بهره برداری رسید.
وی افزود: مساحت فعلی بیمارستان نزدیک به 34 هزار متر مربع و 9 برابر مساحت اولیه در سال 51 است، در حال حاضر حدود ۲۲۰ تخت فعال در این مرکز وجود داشته و اقداماتی برای بهره‌برداری از بخش‌های داخلی و جراحی و افزایش تخت‌ها به بیش از ۲۷۰ تخت فعال با کسب مجوز انجام شده است.
 دکتر واعظی، رسالت این مرکز را مشارکت فعال در ارتقاء سلامت زنان و نوزادان به عنوان دو گروه آسیب پذیر در جامعه عنوان کرد و گفت: ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی و پیشگیری برای حاملگی‌های پرخطر و نوزادان از دیگر زمینه‌های فعالیت متخصصان در این مرکز آموزشی و درمانی است.
 وی با اشاره به رشته‌های فوق تخصصی در حیطه زنان در این مرکز آموزشی درمانی بیان کرد: انکولوژی، ناباروری، پریناتولوژی، جراحی‌های داخلی مانند قلب و عروق، نفرولوژی، ژنتیک، سلامت جنسی و اجتماعی و همچنین جراحی کانسرهای زنان و جراحی سرطان‌های گوارش و جنرال، غربالگری انواع سرطان‌های زنان و غربالگری ناهنجاری‌های جنینی از جمله رشته‌های فوق تخصصی در این مرکز است.
 وی با بیان اینکه بعد آموزشی یکی از ابعاد گسترده مرکز آموزشی درومانی الزهرا (س) است، گفت: بخشی از آموزش دانشجویان پزشکی، پیرا پزشکی، پرستاری، مامایی، داروسازی و رشته‌های مختلف تخصصی و فوق تخصصی زنان و نوزادان در این مرکز انجام می‌شود.
 رئیس مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) ادامه داد: مشارکت در انجام پژوهش‌های علمی کاربردی با وجود مرکز تحقیقات سلامت باروری زنان نیز در این مرکز انجام می‌شود و ارائه خدمات سلامت سطح بالا و جامع مراقبت‌ها و خدمات زنان و مامایی در محیطی آرام و آکادمیک از جمله اهداف ما در این مرکز است.
 وی گفت: در حال حاضر دو سوم از 220 تخت فعال این مرکز به حوزه زنان و یک سوم به حوزه نوزادان اختصاص داده شده است و حدود ۱۰۰ پزشک متخصص و فوق تخصص در رشته‌های مختلف و 700 نفر پرسنل در این مرکز مشغول خدمت رسانی هستند.
 گفتنی است طی مراسمی سایت پسماند بیمارستان الزهرا(س) تبریز با حضور رییس دانشگاه علوم پزشکی و مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی افتتاح شد. عملیات ایجاد این سایت در زمینی به مساحت ۱۲۰ متر مربع از اسفند ماه سال گذشته آغاز شده و با کار شبانه روزی وبا اعتبار بالغ بر ۵۴۰ میلیون تومان و اتوکلاو آن با ظرفیت 1000 لیتر، اتوماتیک و دارای خرد کن مجزا، مورد بهره برداری قرار گرفت.
 

 
 
  • نوشته شده
  • در سه شنبه 27 خرداد 1399