تاریخ : چهارشنبه 4 تير 1399
کد 11087

بیماری کرونا

نشست خبری رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با عنوان " آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان  " برگزار شد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز :بهبودیافتگان جوان‌تر و به ویژه مذکر، بیشتر داوطلب اهدای پلاسما شوند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، نشست خبری " آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان  " به ریاست ، دکتر صومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز وبا حضور معاونین ومدیران دانشگاه ، صدا وسیمای استان آذربایجانشرقی و اصحاب رسانه  ، عصر روز سه شنبه سوم تیرماه نودونه  و همزمان بصورت لایواینستا گرام در سالن کنفرانس حوزه ریاست دانشگاه برگزار گردید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نشست خبری اظهار کرد: فوتی‌های کرونا که در هفته‌های گذشته روزانه به دو الی سه نفر تقلیل پیدا کرده بود، اکنون به حدود شش نفر در روز رسیده است و شاهد فوت بیمارانی هستیم که بیش از یک ماه بستری بودند.
وی با بیان اینکه تعداد  ۱۵۷۵۶  فرد مبتلا به کرونا را از طریق آزمایشات شناسایی کرده‌ایم افزود: متاسفانه ۶۰۷ نفر از آنان ، برابر با حدود ۳.۸ درصد، جان باخته‌اند.
دکتر صومی ادامه داد:  تا کنون از بیماران بستری شده در بیمارستانهای استان ، افرادی که با افراد مبتلا مواجه شده و یا افراد علامت دار تست گرفته‌ایم نتیجه آزمایش ۴۰ درصد از این افراد مثبت شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه روزانه بیش از ۴۰۰ بیمار مبتلا به کووید۱۹  را در استان شناسایی می‌کنیم، گفت: به نظر می‌رسد با این آمار بستری ها رفته رفته افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به نقش سفرها و مسافران ورودی به استان در افزایش موارد مثبت بیماری اظهار کرد: آب و هوای خوب باعث افزایش مسافران در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه شده است.
دکتر صومی با بیان اینکه قبول نداریم که به اوج دوم بیماری رسیده‌ایم، گفت: به نسبت جمعیت استان، افراد گرفتار و بستری، چنین به نظر می رسد که به اوج نرسیده‌ایم و اقدامات و محدودیتها باعث شده تا جلوی گسترش ویروس گرفته شود و اوجی که انتظار داشتیم، اتفاق نیفتاد.
وی ادامه داد : زمانی می‌توان از اوج حرف زد که بیماری پس از شیوع زیاد به شدت کاهش پیدا کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ادامه با تاکید بر  ضرورت همکاری رسانه‌ها در دعوت از مبتلایان بهبودیافته از بیماری کرونا، گفت: فضا را آماده و از مبتلایان فروردین و اسفند ماه نسبت به اهدای پلاسما اقدام کنند.
دکتر صومی، نبود بیماری زمینه‌ای وسن افراد را از عوامل موثر در پلاسما درمانی عنوان کرده وافزود: خواهش می‌کنیم بهبودیافتگان جوان‌تر و به ویژه مذکر، بیشتر داوطلب اهدای پلاسما شوند.
وی در ادامه با اشاره به ابتلای ۹۵۰ نفر از مجموعه حدود ۲۷ هزار نفری جمعیت کادر بهداشت و درمان استان به کرونا، بیان کرد: تقریبا ۷۰ درصد از مبتلایان بهبود یافته و به محل کارشان بازگشته‌اند و هفت نفر بستری هستند.
وی در این خصوص افزود: ‌۸۴۰ نفر از مبتلایان داخل سیستم علوم پزشکی و ۱۱۰ نفر خارج از دانشگاه هستند.
دکتر صومی با اشاره به اینکه تا به این لحظه چهار نفر از پرستاران بر اثر ابتلا به کرونا فوت شده‌اند، اظهار کرد: از پزشکان نیز 3 شهید در راه مبارزه با کرونا و یک نفر از تکنسین های فوریتهای پزشکی بوده اند .
وی با بیان اینکه جامعه پزشکی و پرستاری ما به شدت خسته شده‌اند، گفت: نمی‌توان چندین ماه لباس مخصوص (گان) پوشید و مراعات کرد، با رعایت پروتکل های بهداشتی ، فاصله گذاری اجتماعی و حفاظت فردی به جامعه پزشکی و پرستاری رحم کنید.
وی با اشاره به موارد ابتلا به کرونا در عروسی‌ها بیان کرد: عدم رعایت فاصله و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی باعث افزایش موارد مثبت در مراسمات عروسی شده است‌.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: چندین مورد از مراسم عروسی  ها وعزاداریها در شهرستان‌ها گزارش شده که تا ۴۰ نفر هم مبتلا شده‌اند.
وی با ارایه توصیه‌هایی به خانواده‌های معزا،ادامه داد : سعی شود تعداد محدودی از عزاداران سر خاک رفته و فاصله لازم را رعایت کنند و عزاداری‌ها را از مساجد به حسینیه‌ها و خانه‌ها نکشانید.
دکتر صومی اظهار کرد: عده زیادی معتقد بودند که اقتصاد مردم هم در نظر گرفته شده و محدودیت‌ها برطرف شوند که به نظر می‌رسد این موضوع نیز باعث افزایش شیوع ویروس در طول دو هفته گذشته در استان شد.
وی افزود: با انجام نمونه گیری از گروه‌های در معرض خطر با تست آنتی بادی در اواخر اردیبهشت ماه، مشخص شد که مواجهه مردم استان با ویروس هشت درصد بوده است، در حالی که در برخی جاهای کشور نزدیک به ۶۵ الی ۸۰ درصد هم بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز تاکید کرد: باید بپذیریم واقعیتی به نام کرونا ویروس وجود دارد.
دکتر صومی گفت: آذربایجان شرقی به طور کلی در این مدت از استان‌هایی بود که از روزهای اول شناسایی کرونا در کشور، موارد مثبت بیماری را داشت و اولین کرونا مثبت‌ها نیز اواخر اسفند ماه بستری شدند.
وی تاکید کرد: امیدواریم با رعایت پروتکل‌های ابلاغی وزارت بهداشت و درمان مجددا از انتشار ویروس جلوگیری شود.
دکتر صومی بیان کرد: مدت پایایی ویروس در کشور و جهان دو یا سه ماه نیست و برخی نظریه‌ها یک و نیم سال را گزارش می‌کنند. بر اساس این دیدگاه اگر به جایی برسیم که همه ماسک بزنند و ۱۸ ماه جامعه را ایمن نگه داریم، واکسن مبارزه با بیماری کشف شده و به اندازه کافی موجود خواهد بود.
وی اظهار کرد: کسانی که تصور می‌کردند، ویروس نابود خواهد شد، دیگر چنین تصوری ندارند. یکی از معضلات کووید۱۹ بدآموزی‌ها و شبه دانش‌ها بود چه در مورد پیشگیری و چه درباره درمان و پایایی ویروس.
وی بیان کرد: اهالی رسانه واقعیت‌ها را به جامعه منتقل کنند و امیدواریم جامعه نیز خودش را با این واقعیت‌ها تطبیق دهد تا با کم‌ترین عارضه این معضل مهم قرن را پشت سر بگذاریم.
دکتر صومی اظهار کرد: تناقضات به دلیل بیان کیفی وضعیت شهرها است و بیان در حال کنترل بودن و مدیریت بیماری واژه‌های بهتری از رنگ‌های قرمز و زرد هستند.
دکتر صومی گفت: : پیشنهاد بررسی‌ها و ارزیابی‌ها بر اساس وضعیت و به صورت هفته ای را به مسئولین داده ایم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به نحوه اعمال محدودیت‌های جدید، گفت: طبق آخرین تصمیم ستاد ملی کرونا، برای اعمال محدودیت‌ در شهرستان‌ها باید اول در ستاد استانی کرونا تصمیم گیری شده و سپس به تایید ستاد ملی و وزارت بهداشت برسد و با تصمیم ریاست جمهوری ابلاغ شود.
ویادامه داد : بسیار بعید است که قرنطینه‌های ۱۴ روزه عام را داشته باشیم. اگر همه ماسک زده و پروتکل‌های ابلاغی و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند و همچنین تهویه نیز مناسب باشد، می‌توان بیماری را کنترل کرد.
دکتر صومی در خاتمه سخنانش با اشاره به اینکه زمان حضور در خارج خانه باید رعایت شود افزود : باید مکان را بلافاصله و در کم‌ترین زمان ممکن پس از انجام کار ترک کنیم.
دکتر رجایی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ضمن ارائه گزارش از وضعیت بیماری در استان گفت: شاهد روند رو به رشد در اسفند ماه، روند با افزایش ثابت در فروردین ماه، روند کاهشی در اردیبهشت و نیمه خرداد ماه بودیم، اما روند بعد از نیمه اول خرداد ماه افزایشی شد.
وی بیان کرد: تعداد بیماران بستری در بخش ویژه روند ثابتی را در اردیبهشت و فروردین ماه داشت، اما در اواخر خرداد ماه نسبت بیماران تحت تنفس مکانیکی نسبت به ماه گذشته و بیماران بدحال بیشتر شد.
دکتر رجایی ادامه داد : طی روزهای اول، مردم با کوچک ترین علایمی مانند تب و سرفه خفیف به مراکز درمانی مراجعه می‌کردند و این سبب شد تا مراکز ریفرال شلوغ شود.
وی افزود ولی الان این اتفاق نمی‌افتد یا مردم عادت کرده‌اند و یا بیماری را جدی نمی‌گیرند و تا جدی نشدن مشکل مراجعه نمی‌کنند.
رجایی با اشاره به فعالیت آزمایشگاه در زمینه تشخیص کرونا ادامه داد: آزمایشگاه از همان روزهای اول راه اندازی شد و علاوه بر آزمایشگاه‌ مرجع سلامت، آزمایشگاه مرکز بهداشت، آزمایشگاه‌های خصوصی و آزمایشگاه‌های شهرهای دیگر باعث افزایش سرعت شناسایی موارد جدید شد.
وی به راه اندازی نقاهتگاه در تبریز، مراغه، میانه و اهر اشاره و بیان کرد: این نقاهتگاه‌ها مورد اقبال عمومی قرار نگرفتند.
وی گفت: تمامی بیمارستان‌های استان اعم از بیمارستان‌های دولتی، عمومی، غیردولتی و خصوصی برای ایجاد بخش کرونا بسیج شدند تا از حجم زیاد مراجعه به بیمارستان‌های اصلی کاسته شود.
دکتر رجایی افزود: ۱۲۰۰ تخت را از روز اول به بیماران کرونایی اختصاص دادیم که حتی در اوج شیوع در فروردین ماه هم بیش از ۶۰ درصدشان اشغال نشد و در مورد تخت‌های ویژه نیز با کمبود تخت مواجه نشدیم.
وی، راه اندازی کلینیک تخصصی در سطح تبریز و شهرهای استان را و استقرار متخصص عفونی و داخلی در این کلینیک‌ها برای معاینه بیماران با علایم مشکوک از دیگر اقدامات انجام شده توسط معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در این ایام عنوان کرد
دکتر تقی زادیه ، مسئول کمیته درمان کرونا در آذربایجان شرقی گفت: دگزامتازون، علت بیشتر فوتی‌های آنفلوانزا در سال گذشته بود.
دکتر علی تقی‌زادیه در نشست خبری در تشریح این خبر اظهار کرد: آمپول دگزامتازون جزو داروهای کورتونی بوده  و اگر بیمار، کورتون مصرف کند، به عنوان بیمار پرخطر محسوب می‌شود.
وی گفت: استفاده از کورتون ممکن است در مرحله‌ای که بیمار با تب بالا و کاهش میزان اکسیژن مواجه است، موثر باشد ودر مورد مصرف بی رویه هر دارویی به ویژه دگزامتازون، اطلاع رسانی لازم است. برای بهبود علایم کرونا از داروهای قوی‌تر از دگزامتازون استفاده می‌کنیم.
دکتر محبوب نعمتی، معاون غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در نشست خبری با خبرنگاران با بیان این مطلب اظهار کرد: دگزامتازون حتما با تحویل نسخه بیماران ارائه می‌شود، اما باورهای غلطی در مورد این دارو وجود دارد که به هنگام سرماخوردگی هم از آن استفاده می‌شود و داروخانه‌ها باید از ارائه بدون نسخه دگزامتازون خودداری کنند.
 
وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر در تمام داروخانه‌های استان هم محلول ضدعفونی کننده، هم ماسک و هم دستکش نایلونی وجود دارد، اظهار کرد: تمامی این اقلام به صورت عادلانه در داروخانه‌های استان توزیع شده است.
وی افزود: در روزهای ابتدایی، پتانسیل تولید روزانه پنج هزار ماسک سه لایه را فقط در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی داشتیم اما امروز ظرفیت تولید ۵۰۰ هزار ماسک سه لایه جراحی در استان آذربایجان شرقی  وجود داشته و در طول این مدت برای ۱۳۰ واحد برای تولید ماسک سه لایه جراحی پزشکی و استاندارد مجوز صادر شده است.
وی بیان کرد: الان در سوپر مارکت‌ها و فروشگاه‌ها هم ماسک پیدا می‌شود. با توجه به اینکه تامین مواد اولیه بخش مهمی از فرایند تولید ماسک است، در حال حاضر ۲۰۰ هزار ماسک در روز تولید می‌شود ودر صورت تامین مواد اولیه ۵۰۰ هزار عدد ماسک را هم می‌توانیم تولید کنیم.
دکتر نعمتی با ارایه توضیحاتی در خصوص ماسک‌های n95 استاندارد، اظهار کرد: ظرفیت تولید این نوع ماسک در روزهای اول صفر و ماسک‌ها وارداتی بودند و تامین این ماسک جزو سخت‌ترین کارها بود و بیشترین تلاش‌ها از طرف رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این حوزه انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: با پیگیری‌ها ۳۰۰ هزار ماسک n95 که مجوز سازمان غذا و دارو و سازمان انرژی اتمی را دارد، در استان  ما تولید می‌شود و توان صادرات را هم داریم.
دکتر نعمتی با بیان اینکه قبل از شیوع کرونا یک واحد تولید ضد عفونی کننده در استان فعال بود، اظهار کرد: به ۶۰ واحد تولیدی برای تولید محلول ضد عفونی کننده مجوز داده‌ایم. در حال حاضر محلول در همه داروخانه‌ها، انبار شرکت‌های توزیع کننده و در واحدهای تولید کننده وجود دارد.
دکتر نعمتی افزود: به جای دستکش لاتکس که بیشتر مورد استفاده پزشکان است، دستکش‌های نایلونی برای استفاده عموم تامین شده است.
وی ادامه داد : از نظر اقلام بهداشتی موجود در داروخانه‌ها در استان در وضعیت مناسبی قرار داریم و کمبود خاصی نداریم
دکتر عباسعلی درستی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نشست خبری با خبرنگاران با بیان این مطلب اظهار کرد: ۰.۸ موارد مثبت کرونا مربوط به بنگاه‌های املاک و خودرو، ۵.۵ درصد مربوط به دانش آموزان، ۲.۲ درصد مربوط به دانشجویان، ۰.۲ درصد مربوط به زندانیان بود.
وی افزود: همچنین سربازان، ۰.۳ درصد، کادر بهداشت، ۰.۵ درصد، کادر درمان ۱۰ درصد، نظامیان ۱.۳ درصد و کشاورزان و دامداران یک درصد و کارمندان بانک ۰.۴ درصد از موارد مثبت بیماری را شامل می‌شدند.
وی خاطرنشان کرد: بر خلاف تصوراتمان، فقط یک نفر از کارکنان جایگاه‌های سوخت مبتلا شده بود و این نشانگر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در این اماکن است و سهم کارکنان ادارات در ابتلا به کرونا را ۱۱ درصد و کارگران شرکت‌های مواد غذایی را حدود ۰.۵ درصد عنوان کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به تجمع بیماری در برخی از شهرهای آذربایجان شرقی در روزهای ابتدایی شیوع کرونا در این استان اظهار کرد: تجمع بیماری نسبت به جمعیت در شهرستان‌های بناب، میانه، هریس و هشترود بیشتر بود.
وی با اشاره به تجمع بیماری در شهرستان‌های استان طی ۱۰ روز گذشته، خاطرنشان کرد: موارد مثبت بیماری طی ۱۰ روز گذشته در شهرستان‌های بناب و چاراویماق بیشتر شده است.

 


 
  • نوشته شده
  • در چهارشنبه 4 تير 1399