تاریخ : جمعه 21 شهريور 1399
کد 11443

​​​​​​​گزارش آخرین وضعیت بیماری کرونا  در استان آذربایحان شرقی 99/6/20

حضوررئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریزدربخش خبری ساعت 23  شبکه استانی سهند




به گزارش  روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر صومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در راستای اطلاع رسانی به هموطنان عزیز از آخرین وضعیت بیماری  کرونا در استان آذربایجان شرقی ، با حضوردر بخش خبری ساعت بیست وسه  شبکه استانی سهند، روزپنج شنبه ، بیستم شهریورماه نود ونه ، تعداد کل مبتلایان به کرونا در آذربایجان شرقی را ۳۱ هزار و ۵۵ نفر عنوان و اظهار کرد: امروز ۲۰ شهریور ماه، ۲۸۰ مورد از نمونه‌های کووید۱۹ مثبت اعلام شده و در مجموع ۴۰ الی ۵۰ درصد آزمایشات مثبت است.
وی با بیان اینکه طبق آمار کشوری، استان ما از نظر ابتلا به کرونا جزو استان‌های قرمز محسوب می‌شود، گفت: ‌ بر اساس اطلاعات دو هفته گذشته، شهرستان‌های ورزقان، هوراند و اسکو جزو استان‌های سفید هستند که هر آن احتمال حرکت به سمت زرد و قرمز شدن، وجود دارد و سایر استان‌ها در وضعیت قرمز و نارنجی قرار دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، شهرستان‌های مرند، شبستر، خداآفرین و بستان آباد را جزو شهرستان‌های زرد از نظر ابتلا به کرونا و سایر شهرستانها ی هشترود، هریس، چاراویماق، تبریز، بناب و اهر نیز جزو شهرستان‌های نارنجی اعلام نمود.
دکتر صومی در ادامه سخنانش گفت: از نطر رتبه بندی ، شهرستان‌های اهر، بناب، چاراویماق، تبریز، هریس، مراغه و هشترود از نظر تجمع بیماری و دارا بودن بیشترین تعداد مبتلایان را در طول این ۶.۵ ماه گذشته داشته اند.
وی از بستری شدن ۱۴۵ نفر طی روز بیستم شهریور ماه در بیمارستان‌های استان خبر داد و گفت: ۱۰۵ نفر از این تعداد زیر دستگاه تهویه مکانیکی هستند. متاسفانه روز چهارشنبه هفت نفر و روز پنجشنبه ۱۲ نفر را بر اثر ابتلا به کرونا در استان از دست دادیم.
وی گفت: طی تحقیقی که بر روی ۲۰۰ نفر از بستری های بیمارستان‌های استان انجام داده‌ایم، بیش از ۷۰ درصد بیماران همه چیز را در مورد این بیماری می‌دانستند، اما فاصله گذاری اجتماعی یا استفاده از ماسک را در برخی موارد رعایت نکرده و به عنوان مثال در پارک نشسته و ماسکشان را درآورده و با هم گفت‌وگو کرده و یا با یکدیگر غذا خورده‌اند.
دکترصومی ادامه داد : هیچ داروی پیشگیری کننده ای اعم از داروهای سنتی و صنعتی برای کرونا موثر نبوده و اگر کسی ادعا می‌کند، از نظر علمی اثبات شده نیست. امیدواریم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، بهداشت فردی و استفاده از ماسک باعث شود طی روزهای آتی وضعیت استان بهتر از وضع موجود باشد.
وی با بیان اینکه هر تجمعی باعث انتشار ویروس می‌شود و با ارائه‌ی توصیه‌هایی به مدیران ، معلمان و دانش آموزان، گفت: محیط مدرسه نباید آلوده کننده باشد و دانش‌آموزان، مدیران و معلمان هم باید توصیه‌ها را رعایت کنند، چرا که کودکان می‌توانند ناقل باشند و تعداد زیادی را آلوده کنند. ۴۶ درصد بیماران بستری از یکی از افراد خانواده‌شان به بیماری مبتلا شده بودند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز بر ضرورت آموزش خوب به دانش آموزان برای رعایت پروتکل های بهداشتی در کل مسیر از خانه به مدرسه تاکید کرد و گفت: از معلمان و مدیران خواهش می‌کنیم برای آموزش به دانش آموزان، ماسک را از صورتشان حتی بصورت آنی هم جدا نکنند.
وی در خصوص ابتلای کودک هفت ساله وسیزده  ساله به کرونا در شهرستان سراب گفت: وضعیت هر دو بیمار خوب بوده ویکی از بیماران از بیمارستان ترخیص شده ودیگری هم در حال ترخیص شدن می باشد.
دکتر صومی در بخش دیگری از سخنانش از رضایت ۸۷ درصدی بیماران بستری در بیمارستان های استان خبر داد و گفت: سیستم درمانی ما با امکانات کافی و نحوه برخورد با بیماران مبتلا به کرونا را می‌دانند وبعد از گرفتار شدن افراد به بیماری کرونا ۷۰ الی ۸۰ درصد از خدمات ما در زنده ماندن بیماران تاثیر دارد.
 


 
  • نوشته شده
  • در جمعه 21 شهريور 1399