تاریخ : دوشنبه 7 مهر 1399
کد 11529

استودیو سلامت

آغاز توزیع واکسن آنفلوآنزا در استان آذربایجان شرقی

حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در استودیو سلامت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز دکتر صومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز روز هفتم مهرماه نودو نه با حضور در استودیو سلامت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص تامین وتوزیع واکسن آنفلوآنزا در استان آذربایجان شرقی گفت: خوشحالیم که واکسن آنفلوآنزا از طریق وزارت بهداشت ودرمان تامین و در اختیار دانشگاه علوم پزشکی تبریز قرار گرفته است .
دکتر صومی با بیان اینکه توزیع واکسن آنفلوآنزا ، به دو صورت انجام خواهد شد افزود: واکسن رایگان که جزو تعهدات معاونت بهداشتی دانشگاه بوده به افرادی که به عنوان  ارائه دهندگان خدمت به بیماران تنفسی می باشند ویا به بیماریهای زمینه ای خاصی مبتلا می باشند توزیع و تزریق می شود از دیروز این اقدام در چندین بیمارستان استان آغاز گردیده وبنا شده  نه به کل کادر بهداشت ودرمان بلکه به افراد در بخشهای خاص بیمارستانی ، اعم از بخش دولتی ( دانشگاهی وغیر دانشگاهی ) وبخش خصوصی تزریق شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: بیماران دیالیزی ، سرطانی ،که تحت انجام شیمی درمانی می باشند، هموفیلی وتالاسمی بر اساس لیستی که در اختیار معاونت درمان دانشگاه می باشد با هماهنگی وهمکاری معاونت بهداشتی و معاونت درمان در بخشهای مربوطه ودر موعد مراجعه این واکسن را دریافت خواهند نمود .
وی ادامه داد: واکسن آنفلوآنزا با پرداخت  هزینه مربوطه در اختیار سایر افراد پر خطر مانند بیماران دیابت قندی و MS  قرار خواهد گرفت .اگر چه تزریق واکسن برای این افراد لازم می باشد ولی جزو تعهدات تزریق رایگان واکسن توسط معاونت بهداشتی نمی باشند .
دکتر صومی با اشاره به اینکه واکسن آنفلوآنزا به صورت دوره ای در داروخانه های استان توزیع خواهد شد افزود: تصمیم گیری در خصوص تزریق واکسن آنفلوآنزا فقط به عهده پزشک عمومی حاضر در مرکز جامع سلامت خواهد بود چون پرونده های پزشکی اغلب افراد در مراکز جامع سلامت موجود می باشد وبر اساس سن و بیماری زمینه ای افراد بعد از شناسایی و انتخاب انشاالله تا آخر این هفته به تعدادی از افراد پیام ارسال خواهد شد مبنی بر اینکه واکسن شما در فلان داروخانه در حال توزیع می باشد .
وی ادامه داد : جهت جلوگیری از ازدحام جمعیت در داروخانه ها بر خلاف سالهای قبل به ترتیب بعد از دریافت پیامک،  افراد می توانند نسبت به تحویل وتزریق واکسن اقدام نمایند .
دکتر صومی گفت: برای جلوگیری از بوجود آمدن بازار سیاه و رفع هر گونه شبهه مبنی بر خروج واکسن از سیستم دولتی مقرر شده است بعد از تزریق نسبت به جمع آوری پوکه های آن اقدام شود.
وی با بیان اینکه توزیع واکسن آنفلوآنزا بر اساس کد ملی افراد خواهد بود افزود: این اقدام موجب جلوگیری از هدررفت واکسن و رسیدن واکسن به دست افراد نیازمند خواهد بود.
دکتر صومی گفت: امیدواریم با همراهی همه مردم توزیع واکسن را از افراد پر خطر شروع کرده وبه افراد کم خطر برسیم و واکسن به حدی در استان تامین و توزیع شود که تمامی افرادی که می خواهند این واکسن را تزریق کنند از این واکسن برخوردار شوند .
وی در پایان سخنانش اظهار داشت : البته با توجه به مراعات بهداشتی که امسال در بین مردم شایع شده است امیدواریم افراد کمتری در معرض بیماری آنفلو آنزا قرار بگیرند .
 
 
 


 
  • نوشته شده
  • در دوشنبه 7 مهر 1399