رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز : مکان این موزه برای ما از نظر فرهنگی بسیار جای ارزشمندی است؛ چراکه بیش از ۵۰ سال این مکان جای تربیت بهترینها در حوزه پزشکی بوده و پزشکان برجسته نیز در اینجا آموزش دیده و یاتدریس کردند
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، آئین افتتاح موزه دانشگاه علوم پزشکی تبریز همزمان با روز جهانی موزه و میراث فرهنگی ، با حضور مسئولین وزارت بهداشت ، درمان وآموزش پزشکی ، استاندار آذربایجان شرقی ، رئیس دانشگاه ، اساتید وپیشکسوتان دانشگاه علوم پزشکی تبریز روز سه شنبه، بیست وهشتم اردیبهشت ماه سال 1400 در سالن آمفی تئاتر دانشکده پزشکی قدیم در موزه دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار گردید.
دکتر صومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مراسم افتتاح موزه علوم پزشکی تبریز، اظهار کرد: امروز روز جهانی موزهها است و خیلی خوشحالیم که این موزه بعد از بازسازی مکان قبلی موزه دانشگاه علوم پزشکی تبریز که ۱۹ سال قبل در فضای محدودی ایجاد شده شده بود، راه اندازی شده و وسعت آن ۱۲ برابر افزایش یافته است.
دکتر صومی با بیان این که موزه گنجینهای برای نگهداری مجموعه کارها و اسناد گذشتگان در حوزه پزشکی و زمینه مناسب برای پژوهشهای بعدی است، گفت: در این موزه میتوانیم سیر تاریخ حوزه پزشکی استان را که از ۷۳۰ سال قبل دانشگاه ربع رشیدی راه اندازی شد، بعد از آن مدارس نظامی و دانشکده پرستاری با قدمت ۱۰۴ ساله و دومین دانشکده پزشکی کشور در تبریز از ۷۴ سال قبل را ترسیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: مکان این موزه برای ما از نظر فرهنگی بسیار جای ارزشمندی است؛ چراکه بیش از ۵۰ سال این مکان جای تربیت بهترینها در حوزه پزشکی بوده و پزشکان برجسته نیز در اینجا آموزش دیده و یا تدریس کردند.
وی ضمن دعوت از همه اعضاء وتلاشگران در حوزه پزشکی وسلامتی برای مشارکت در این موزه، اظهار کرد: هر فردی میتواند در توان خود به این موزه کمک کرده و اسناد و مدارک مرتبط با حوزه پزشکی را هدیه کند؛ چراکه هر آنچه به این موزه اهدا میشود، بیش از آنچه که در خانه ها مورد توجه است مورد بازدید عموم و دانشجویان قرار می گیرد.
دکتر صومی افزود: همچین راه اندازی این موزه گامی برای حضور پزشکان بازنشسته نیز خواهد بود تا ضمن بهرهمندی از تجربیات آنها و تولیدات و ایدههای جوانان اقدامات موثری در نظام سلامت انجام دهیم.
وی متذکر شد: دانشگاه علوم پزشکی دارای ۱۱ دانشکده بوده و برای نمایش دستاوردها و توانمندیهای هر حوزه غرفه متفاوتی اختصاص یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به اینکه بازدید از این موزه برای عموم آزاد خواهد بود، گفت: در ماههای آتی این اقدام عملیاتی خواهد شد و وقتی کسی از این موزه بازدید میکند؛متوجه میشود که پزشکان ما چقدر زحمت کشیدهاند تا هم به مردم خدمت دهند و هم به دانش پزشکی جامعه بیافزایند.
دکتر صومی در پایان سخنانش با بیان اینکه هزاران قلم اسناد و وسایل در این موزه به نمایش گذاشته شده که جایگاه معنوی بسیار ارزشمندی دارند، گفت:: یک هزار و ۲۰۰ متر مربع از فضای دانشگاه علوم پزشکی به این موزه اختصاص یافته و بیش از ۳.۵ میلیارد تومان برای ساختمان این موزه هزینه شده است.
دکتر زهتاب فر ، هیات علمی پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تبریز در حاشیه این مراسم اظهار کرد: زمانی که وارد این سالن شدم خاطرات چندین سالهام زنده شد که حدود ۱۹ سال قبل دانشگاه علوم پزشکی تبریز در فضای محدودی در این مکان مستقر بود که امروز شاهد آن هستیم که به همت دکتر صومی فضای آن توسعه یافته است.
وی ادامه داد: در گذشته که دانشگاههای علوم پزشکی تهران و مشهد و برخی از دانشگاههای دیگر دارای دانشکده دندانپزشکی بودند، در دانشگاه علوم پزشکی تبریز دانشکده دندانپزشکی ایجاد نشده بود و بعدها در یکی از اتاقها و در مساحت بسیار کوچک این دانشگاه، دانشکده دندانپزشکی شکل گرفت.
دکتر زهتاب فر افزود: بنده معتقدم که باید کارها را با امکانات ناچیز شروع کنیم، در غیر این صورت اگر منتظر امکانات باشیم هیچ نتیجهای حاصل نخواهد شد وضمن ابراز خرسندی از افتتاح موزه دانشگاه علوم پزشکی تبریز موزه دانشگاه را یک فضای پژوهشی برای آیندگان دانست.
گفتنی است : در خاتمه مراسم از تلاشگران وفعالان این عرصه تقدیر وتشکر بعمل آمد.