رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه : نزدیک ۲۵ درصد عملیات اورژانس آذربایجان شرقی مربوط به انتقال بیماران کرونایی است
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، نشست خبری بمناسبت چهل و ششمین سالروز تاسیس اورژانس 115 کشور با عنوان تشریح برنامه ها و اقذامات این مرکز با حضور دکتر فرزاد رحمانی ، رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه ، اصحاب رسانه و صدا و سیمای استان آذربایجان شرقی ، روز چهارشنبه ، بیست وچهارم شهریور ماه 1400 در سالن جلسات مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان برگزار گردید.
رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه ، در نشست خبری روز ملی اورژانس ضمن گرامیداشت این روز و عرض تبریک به همه همکاران ، تلاشگران و پیشگامان عرصه سلامت در چهل و ششمین سالروزتاسیس اورژانس 115 در کشور ، با بیان اینکه نزدیک ۲۵ درصد عملیات اورژانس استان مربوط به کرونا است، گفت: از تعداد ۴۲۰ ماموریت انجام گرفته توسط کارشناسان اورژانس، ۱۰۰ مورد آن کرونایی بوده که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۵ مورد بود.
دکتر فرزاد رحمانی در این نشست خبری اظهار کرد: براساس آیین نامه پوشش فراگیر، زمان رسیدن اورژانس بر بالین بیمار در کلانشهرها ۱۲ دقیقه، در شهرهای کوچک هشت دقیقه و در جادهها ۱۴ دقیقه بوده که به ازای هر ۴۰ کیلومتر حضور یک پایگاه اورژانس ۱۱۵ ضروری است.
وی ادامه داد: باتوجه به اینکه تعداد پایگاهها در تبریز به ۳۳ پایگاه افزایش یافته است؛ از این رو زمان رسیدن به بالین بیمار نیز به ۱۱ دقیقه کاهش یافته و درصدد آن هستیم تا به ۴۵ پایگاه برسانیم که در این صورت زمان رسیدن به بالین بیمار ۱۰ دقیقه میشود.
دکتر رحمانی با بیان اینکه مامویت اورژانس در راستای کرونا ویروس، انتقال بیماران بوده و تمامی پایگاه های اورژانس استان مجهز به تجهیزات ویژه هستند، گفت: تعداد کل ماموریتهای روزانه انجام یافته ۴۲۰ ماموریت بوده که توسط کارشناسان اورژانس ۱۱۵ استان انجام می شود که شهرستان های سراب و مرند شامل این آمار نیستند.
وی ادامه داد : از زمان شیوع کرونا ویروس تا کنون، ۲۷۸ نفر از کارشناسان اورژانس به کرونا مبتلا شدند که از میان همکاران اورژانس ، عباس انصاری (کارشناس اورژانس سراب) و ابراهیم خلیلی (کارشناس اورژانس کلیبر) شهید شدند.
دکتر فرزاد رحمانی با بیان اینکه در شش ماهه نخست سالجاری میزان ماموریتهای اورژانس نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته است، تصریح کرد: در سال جاری ۱۱ هزار و ۵۱۸ مورد ماموریت تصادفی انجام شده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۹ هزار و ۷۶۰ مورد بوده است.
وی افزود: از تعداد ۱۴۴ مورد فوتی توسط کارشناسان اورژانس در صحنه تصادفات تایید شده و۱۰ هزار و ۱۲۹ مصدوم به بیمارستان انتقال یافته و یک هزار و ۳۵۹ مصدوم نیز به صورت سرپایی مداوا شدند.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان با بیان اینکه ضرب و شتم کارشناسان اورژانس به یکی از معضلات تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: در سال جاری شاهد ضرب و شتم هشت مورد از کارشناسان اورژانس بودیم که این موضوعات را از طریق امور حقوقی پیگیری میکنیم.
وی با اشاره به اینکه همچنین یکی دیگر معضلات ما ماموریتهای کاذب مرکز است، گفت: متاسفانه در اوج ترافیک کاری، حدود ۲۰ درصد از تماسهای روزانه ما مزاحمتهای تلفنی هستند که این شمارهها را پیگیری کرده و مسدود میشوند.
دکتر رحمانی اظهار کرد: با توجه به ترافیک شهر تبریز سه دستگاه موتور آمبولانس در سطح شهر مستقر است که در صورت ترافیک بلافاصله بر بالین بیمار حاضر می شوند؛ از این رو در صدد هستیم تا این تعداد را به ۱۰ دستگاه افزایش دهیم.
وی خاطرنشان کرد: در بافت مرکزی تبریز به خصوص بازار، به دنبال تاسیس پایگاه اورژانس هستیم که خیرین و ارگانهای مختلف باید در این زمینه برای ما کمک کرده تا زمینی برای ساخت در اختیار ما قرار دهند.