سير كاهشی بيماران کرونایی بسيار كند است؛ اكنون بالغ بر 200 بیمار کرونایی دربیمارستان بستری هستند
رئیس اورژانس مرکز آموزشی درمانی امام رضا(ع)، گفت: مركز آموزشي درماني امام رضا (ع) اولين محلی است كه اغلب بيماران مراجعه میكنند لذا هنوز اورژانس شلوغ بوده و علیرغم افزایش فرآیند واکسیناسیون، روند بیماری کاهش نیافته است.
دکتر علیرضا علا در گفت و گو با روابط عمومی دانشگاه در خصوص واکسن کرونا گفت: ایمنیزایی واکسن، دو الی شش هفته بعد از تزریق دز دوم است، اما یک عده تصور میکنند که با تزریق واکسن، نیازی به رعایت پروتکلها ندارند و به بیماری کرونا نیز مبتلا نمیشوند؛ در صورتی که تعدادی افراد به علت سهل انگاری مبتلا شده و حتی در بیمارستان نیز بستری شدهاند؛ شدت درگیری در افراد واکسینه شده بسیار کم بوده و ریهها کمتر درگیر میشوند و اغلب علائم به صورت سرماخوردگی است.
دکتر علیرضا علاء، متخصص طب اورژانس و رئيس اورژانس مرکز آموزشی درمانی امام رضا(ع) گفت: عدهای علائم بیماری را نادیده میگیرند که حساسیت یا سرماخوردگی است لذا با بیمارانی مواجه شدیم که دیر مراجعه کرده و شدت بیماری آنها افزایش یافته است به این دلایل روند کاهشی کرونا در استان بسیار کم است. باید افراد را برای تکمیل روند واکسیناسیون تشویق کنیم چرا که از اوایل آبان ماه پیک ششم کرونا در کشور شروع خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: مرکز آموزشی درمانی امام رضا (ع) که بزرگترین مرکز آموزشی درمانی شمالغرب کشور است، آخرین امید مردم برای بهبودی است؛ با شروع واکسیناسیون از سنین بالا، اکثر مراجعان کرونایی پیک پنجم، از جوانان بودند تعدادی از افراد نیز از رفتن به بیمارستان میترسند که اگر مبتلا هم نباشند، با رفتن به محیط آنجا، مبتلا خواهند شد در حالیکه شرایط خارج از محیط بیمارستان به مراتب بدتر از خود بیمارستان است لذا با کوچکترین علائمی چون گلودرد، سردرد و علائم گوارشی باید به بیمارستان مراجعه کرد و از درمانهای خودسرانه نیز ممانعت کرد؛ بیماری با درگیری بالای 50 درصد ریوی با نسخهای مراجعه کرد که این نسخه ارزشی ندارد. افرادی که بیماری زمینهای نقص ایمنی، دیابت و افزایش وزن دارند باید بیشتر دقت کنند و با شروع علائم سریعاً به بیمارستان مراجعه کنند.
دکترعلا در خصوص وخامت بیماری کرونا و ضرورت مراجعه بموقع به مراکز آموزشی درمانی، خاطرنشان کرد: در تمامی مناطق داخل شهر، مراکز مراقبت از بیماران تنفسی وجود دارد لذا افراد موظفاند که با شروع هر علائمی از بیماری به این مراکز مراجعه کنند و از خود درمانی و سهل انگاری پرهیز نمایند .
رئیس اورژانس مرکز آموزشی درمانی امام رضا(ع) در خصوص دستگاه سنجش اکسیژن خون اظهار داشت: دستگاه سنجش اکسیژن خون را باید از مراکز معتبر و مورد تأیید مراکز بهداشت تهیه کرد که قابل اعتماد باشند؛ افراد توجه داشته باشند که در صورت وجود اختلاف در ارقام دو دستگاه حتما باید به مراکز بهداشتی مراجعه کنند و از کارکرد صحیح دستگاه اکسیژن ساز اطمینان داشته باشند .
دکترعلا هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز تصریح کرد: واکسن برای مادران باردار ضرر ندارد و تاکنون موردی از آسیب به جنین و سقط جنین با تزریق واکسن گزارش نشده و در صورت وجود هرگونه عوارضی، بسیار معمول و به صورت علائم سایر افراد است و مرکز پذیرش و بستری بیماران باردار مشکوک به کرونا در مرکز آموزشی درمانی امام رضا(ع) وجود دارد که آماده ارائه خدمات به مراجعین عزیز می باشد.
وی خاطر نشان کرد : با رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی از انتشار این ویروس جلوگیری کنیم و در صورت بروز علائم بیماری به نزدیکترین مرکز بهداشت محل سکونت خود مراجعه نموده و راهنمائی های همکاران بهداشت و درمان را جدی بگیرید.