ضرورت رعایت ملاحظات زیست محیطی در سیاست های کلی برنامه ششم توسعه
رییس مجمع نمایندگان استان در همایش روز ملی هوای پاک گفت: برنامه ششم توسعه خالی از ملاحظات زیست محیطی بود و مجلس شورای اسلامی تلاش کرد با همکاری سازمان محیط زیست این مشکل را برطرف کند
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه؛ همزمان با ۲۹ دی ماه روز ملی هوای پاک ، همایش روز ملی هوای پاک، با حضورحجت الاسلام والمسلمین فقیه مسئول دفتر امام جمعه تبریز، دکتر محمد حسین فرهنگی - نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی، معاونین بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، جمعی از اساتید دانشگاهی فعال در حوزه محیط زیست، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان، مدیرکل سلامت شهرداری تبریز، تعدادی از فعالین سازمان های مردم نهاد استان، تشکل های زیست محیطی و رابطین سلامت ادارات و محلات، درسالن اجتماعات مرکز بهداشت استان آذربایجان شرقی با شعار «هوای پاک، حقوق عامه، اراده ملی»، برگزار شد.
دکترمحمد حسین فرهنگی رییس مجمع نمایندگان استان در این مراسم با بیان اینکه برنامه ششم توسعه خالی از ملاحظات زیست محیطی بود گفت: مجلس شورای اسلامی تلاش کرد با همکاری سازمان محیط زیست این مشکل را برطرف کند.
وی اظها کرد: هدف از ضوابط زیست محیطی تعطیلی صنایع و معادن نیست بلکه آموزش راهکارهای کاهش آسیب به محیط زیست به فعالان اقتصادی مورد توجه است.
وی خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم در کنار توسعه و اشتغال، محیط زیست سالمی را نیز داشته باشیم.
کلید اصلی کاهش آلودگی هوا، مشارکت مردمی است
دکتر حسین حقائی معاون بهداشت دانشگاه علو پزشکی تبریز نیز در این همایش اظهار کرد: امروز بهعنوان روز هوای پاک نامگذاری و شعار امسال نیز «هوای پاک، حقوق عامه و ارده ی ملی» انتخاب شده است. هدف از اعلام روز ملی هوای پاک ایجاد حساسیت در بین اقشار مختلف جامعه است و از آنجا که کلید اصلی کاهش آلودگی هوا، مشارکت مردمی و افزایش هماهنگی بین بخشی است این روز می تواند عامل مهمی در ایجاد این مشارکت و هماهنگی بین بخشی باشد.
وی هماهنگی بین بخشی در کاهش آلودگی هوا را موثر دانست و گفت: افزایش مشارکت مردمی و هماهنگیهای بین بخشی میتواند شروع کنندهی عزم ملی جهت کاهش آلودگی هوا باشد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی با تاکید بر اینکه همه در قبال حفظ هوای پاک مسئول هستیم، افزود: هوایی که تنفس میکنیم متعلق به همهی مردم است پس باید در راستای پاک بودن آن همواره تلاش کنیم.
در ادامه این همایش عباس نژاد مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: ۷۰ درصد آلودگی ها در کلانشهر تبریز مربوط به وسایل نقلیه و وضعیت حاکم بر سوخت های فسیلی نیروگاهها است.
گفتنی است در همایش هوای پاک با شعار «هوای پاک، حقوق عامه و اردهی ملی» که با حضور تعدادی از فعالان محیط زیست و انجمنها و تشکلهای حمایت از محیط زیست در معاونت بهداشت استان برگزار شد، بر الزام واحدهای تولیدی و صنعتی به مدیریت آلاینده های هوایی، افزایش کمیت و کیفیت حمل و نقل عمومی، کاهش خودروهای تک سرنشین و حفظ کاربری فضای سبز شهری تاکید شد.