تاریخ : چهارشنبه 20 بهمن 1400
کد 13206

نشست خبری معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی تبریز.

توررسانه ای معاونت توسعه مدیریت ومنابع دانشگاه علوم پزشکی تبریزروز چهارشنبه،20بهمن ماه برگزاروگزارش آخرین وضعیت پروژه های عمرانی دانشگاه ارائه شد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز:دکترعلی جنتی روز چهارشنبه، ۲۰ بهمن‌ماه، در نشست خبری اظهار کرد: ازجمله این پروژه‌ها می‌توان به فاز اول بیمارستان ۱۰۰۰ تخته (جایگزین بیمارستان شهداء و امام خمینی(ره))، توسعه‌ی دانشکده دندانپزشکی، ساخت بیمارستان جامع سرطان و ساخت پژوهشگاه ربع رشیدی اشاره کرد که پژوهشگاه ربع رشیدی، بیمارستان ۱۰۰۰ تخته و دانشکده دندانپزشکی دارای ردیف بودجه هستند.
دکترجنتی افزود: معمولاً پروژه‌هایی که دارای ۵۰ درصد رشد پیشرفت فیزیکی هستند در سفر رئیس‌جمهور گنجانده می‌شوند که ما قصد داریم دانشکده دندان‌پزشکی، بیمارستان ۱۰۰۰ تختی و پژوهشگاه را به‌عنوان پروژه‌های اولویت‌دار و مهم در سفر ریاست‌جمهوری به آذربایجان شرقی مطرح کنیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی تبریز یک واحد تخصصی، خدماتی، درمانی و آموزشی است و حیطه و وظایف گسترده‌ای دارد به‌طوری‌که در دورافتاده‌ترین روستاها نیز به مردم خدمات ارائه می‌دهد.
 وی تاکید کرد: وظیفه‌ی دانشگاه علاوه‌بر ارائه‌ی خدمات، نظارت بر سایر واحدهای درمانی است و یکی از مهم‌ترین وظایف ما ارائه‌ی خدمت به ۲۲ هزار نیروی انسانی فعال در داخل دانشگاه است به‌طوری‌که میانگین سطح سواد دانشگاه علوم پزشکی از سایر ادارات و سازمان‌ها بالا بوده و در حال حاضر ۱۰۰۰ نفر عضو هیات علمی مشغول به تدریس هستند.
فعاللیت ۲۲هزار نیروی انسانی متخصص در بدنه دانشگاه علوم پزشکی تبریز
دکترجنتی تاکید کرد: مدیریت ۲۲ هزار نیروی انسانی متخصص موضوع بسیار مهمی است و ما اعتقاد داریم، نیروی انسانی ارزشمندترین دارایی یک سازمان است چراکه اگر نیروی انسانی انگیزه‌ی لازم برای کار کردن نداشته باشد، آن سازمان و نهاد به اهداف خود نخواهد رسید بنابراین اصلی‌ترین اولویت و هدف ما ارائه‌ی بهترین و باکیفیت‌ترین خدمات به بیماران در کنار مدیریت درست و ایجاد انگیزه برای نیروی انسانی است.
وی ادامه داد: در بحث آموزش در حال حاضر ۹۰۰۰ دانشجو در رشته‌های مختلف در حال تحصیل هستند و در بخش پژوهش نیز مراکز تحقیقاتی مختلفی فعالیت دارند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: آذربایجان شرقی به‌جهت این‌که در مرکزیت منطقه قرار دارد و مرکز ارجاع بیماران چند استان دیگر می‌باشد، این ضرورت را به وجود آورده‌است که خدمات‌ هایتک و فوق‌تخصصی ارائه دهیم چراکه بخش عظیمی از مراجعات ما از استان‌های هم‌جوار است و ما به‌عنوان دانشگاه تیپ یک منطقه محسوب شده و خدمات بیشتری ارائه می‌دهیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطرنشان کرد: برای ارائه‌ی این حجم از خدمات باید منابع مالی پایدار داشته‌باشیم و همه‌ی منابع از طریق بودجه دولتی امکان‌پذیر نیست حتی اگر منابع دولتی نیز محدود نباشد باید به سمت بهره‌وری منابع حرکت کنیم و اگر دنبال اقتصاد مقاومتی هستیم چاره‌ای جز بهره‌وری و مدیریت درست منابع نداریم.
وی تاکید کرد: اگر به‌دنبال بهره‌وری منابع هستیم باید در انتخاب مدیران و همچنین انتخاب نیروی انسانی شاخص‌های شایسته‌سالاری را ملاک قرار داده و مدام به فکر توانمندسازی و ارتقاء نیروی انسانی باشیم.
جنتی با بیان اینکه تصمیمات باید براساس شواهد، اعداد و ارقام شکل بگیرد نه به‌صورت احساسی و تصمیمات سیاسی، گفت: اگر پروژه‌ای در اثر فشار سیاسی ساخته شود، بدون‌شک به سمت هدررفته منابع پیش خواهیم رفت بنابراین نباید تصمیمات سیاسی و احساسی اتخاذ شود.
وی افزود: به‌عنوان مثال اگر یک دستگاه پیشرفته سی‌تی‌اسکن را به یک شهر کم‌جمعیت  اختصاص دهیم، آن دستگاه میلیاردی در آن شهر خاک خواهد خورد و در شهرهای بزرگ‌تر با کمبود دستگاه مواجه خواهیم شد بنابراین باید براساس اعداد، ارقام و شواهد تصمیم‌گیری و سعی کنیم مراکز درمانی و دستگاه‌ها در دسترس مردم باشد البته دسترسی به این معنی نیست که یک دستگاه فوق‌تخصصی به شهر کوچک انتقال داده شود بلکه باید ساختار مشخص شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار کرد: برای ایجاد یک تخت در بیمارستان دو میلیارد تومان پول لازم است حال تصور کنید این تخت بیمارستان با هزینه‌های بالا در مکانی ایجاد شود که به دلیل مراجعه اندک بیماران خالی بماند لذا باید توجه داشته‌باشیم که همیشه به‌دنبال رعایت استاندارد، جمعیت و تعداد تخت‌ها باشیم و در کشور ما به ازای هر ۱۰۰۰ نفر ۱.۷ تخت است اما با توجه به اینکه استان ما یک استان ارجاعی است، باید تعداد تخت‌ها را زیادتر از این مقدار در نظر بگیریم.


مهندس مصطفی صالحی، مدیر منابع فیزیکی و نظارت بر طرح‌های عمرانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در جریان این بازدید در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی تبریز برای ارائه‌ی خدمات درمانی، پژوهشی و آموزشی   نیازمند توسعه‌ی زیرساخت‌ها است یکی از این نیازها، بحث توسعه‌ی فضای فیزیکی دانشگاه است.

پروژه‌ی توسعه‌ی دانشکده‌ی دندانپزشکی
وی در خصوص پروژه‌ی توسعه‌ی دانشکده‌ی دندانپزشکی گفت: به‌دلیل ایجاد رشته‌های جدید و برای توسعه و گسترش خدمات، توسعه‌ی فیزیکی دانشکده‌ی دندانپزشکی نیز یکی از اولویت‌های مهم محسوب می‌شد؛ به‌طوریکه دانشکده‌ی فعلی دندانپزشکی ۲۰ سال قبل و با مساحت ۲۲ هزار مترمربع ساخته شده است ولی تاکنون بیمارستان تخصصی دندانپزشکی ایجاد نشده بود و این مکان با ۶۵۰۰ متر مربع در حال ساخت است که تاکنون ۱۵ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده و ۳۰ درصد نیز پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی افزود: این پروژه‌ جزو پروژه‌های ملی بوده و برای تکمیل به اعتبار ۷۰ میلیارد تومانی نیاز دارد که در صورت تخصیص این اعتبار در جریان سفر ریاست جمهوری، تا پایان سال ۱۴۰۱ تکمیل خواهد شد.
واحد ید درمانی دانشگاه علوم پزشکی
مدیر منابع فیزیکی و نظارت بر طرح‌های عمرانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص این پروژه نیز گفت: واحد ید درمانی دانشگاه علوم پزشکی با مساحت ۸۵۰ متر مربع توسط خیّر محترم آقای قصاب عبدالهی احداث شده که ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و ۶ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.
خوابگاه‌ دختران تلاش
در ادامه‌ی این تور خبری،مهندس صالحی در حاشیه‌ی بازدید از خوابگاه‌ دختران تلاش در خصوص ضرورت ساخت این خوابگاه گفت: معمولا خوابگاه های دانشجویان دختر در نقاط مختلف شهر مستقر بود و مشکلاتی در بحث رفت و آمد، تامین غذا و ... مشکلات زیادی وجود داشت که به همین دلیل سال ۱۳۹۵ تصمیم گرفتیم این مجموعه را طراحی و خوابگاه های دختران را در این مکان متمرکز کنیم.
وی افزود: این مجموعه خوابگاهی با ۴۳ هزار متر مربع زیربنا و ظرفیت ۲۳۰۰ دانشجو در سال ۱۳۹۹ با اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان در ۴ طبقه به بهره برداری رسید که پیمانکار این طرح قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) سپاه بود.
وی خاطرنشان کرد: تمامی نیازهای دانشجویان اعم از سوپرمارکت، خشکشویی، خیاطی، آرایشگاه و ... در همین مکان ایجاد شده است و حتی مکانی برای اسکان والدین دانشجویان که برای دیدن فرزند خود می‌آیند، در نظر گرفته شده است و همچنین چهار حیاط در وسط ساختمان‌ها برای ورزش دانشجویان نیز در نظر گرفته شده است و در دوران کرونا نیز از این خوابگاه برای اسکان کادر درمان از این مکان استفاده کردیم.
پژوهشگاه ربع رشیدی
مدیر منابع فیزیکی و نظارت بر طرح‌های عمرانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ارتباط با این پروژه‌ی بزرگ نیز گفت: پژوهشگاه ربع رشیدی با ۳۰ هزار مترمربع زیربنا و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار در حال ساخت است که تاکنون ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و ۲۵ میلیارد تومان هرینه شده است و پیمانکار این پروژه نیز قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) سپاه است و این پروژه نیز جزو پروژه‌های ملی بوده و برای اخذ اعتبار لازم در سفر ریاست جمهوری مطرح خواهد شد که در صورت تامین اعتبار لازم تا پایان نیمه دوم سال ۱۴۰۲ به بهره برداری خواهد رسید.
وی همچنین افزود: این پروژه شامل دو برج ۹ طبقه‌ای است که طرح مطالعاتی از سال ۱۳۹۳ و عملیات اجرا از سال ۱۳۹۶ اغاز شده است و اگر تاکنون اعتبار لازم تامین می‌شد، اکنون شاهد پیشرفت ۴۵ درصدی بودیم.
بیمارستان ۱۰۰۰ تخت خوابی (جایگزین بیمارستان امام خمینی(ره) سابق و شهدا)
صالحی در ادامه‌ی بازدید خبرنگاران از پروژه‌های عمرانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص پروژه‌ی بیمارستان ۱۰۰۰ تخت خوابی اظهار کرد: این پروژه با ۱۴۵ هزار مترمربع زیربنا جزو ۱۰ بیمارستان بزرگی است که در سال  ۱۳۹۵ برای ساخت در شهرهای مختلف کشور مطرح شد اما از بین ۱۰ بیمارستان مطرح شده، تنها این بیمارستان است که به‌عنوان بزرگترین بیمارستان کشور در تبریز اجرا شده است که تاکنون فاز اول این پروژه با ۱۲۵ هزار متر مربع  ۲۳ درصد پیشرفت داشته و ۲۱۰ میلیارد تومان نیز هزینه شده است و برآورد ما در خصوص کل اعتبار لازم دو هزار میلیارد تومان است که در صورت مطرح شدن در جریان سفر ریاست جمهوری به استان و تامین اعتبار لازم، تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهره برداری خواهد رسید.
بیمارستان ۵۴۰ تخت‌خوابی کودکان زهرا مردانی آذر
قیصری (معتمد خانواده مردانی آذر) کدر تشریح جزئیات این بیمارستان گفت: بیمارستان ۵۴۰ تخت‌خوابی کودکان زهرا مردانی آذر با ۹ هکتار عرصه و ۵۵ هزار متر اعیان در چهار طبقه احداث شده و جایگزین بیمارستان ۲۰۰ تخت خوابی کودکان تبریز خواهد بود.
وی ادامه داد: این بیمارستان دارای قسمت‌های مختلفی از جمله فیزیوتراپی، پیوند، قلب، ۱۳ اتاق عمل، ۶ بخش ۶ تخته مراقبت‌های ویژه نوزادان و ۸۰۰ پرسنل درمان است که تا اواخر این ماه بیماران پذیرش خواهند شد.
بیمارستان ۳۰۰ تخت خوابی جامع سرطان
آخرین پروژه بازدید شده توسط خبرنگاران نیز بیمارستان ۳۰۰ تخت خوابی جامع سرطان با ۳۰ هزار متر مربع است که این بیمارستان نیز توسط خیّرین در حال احداث است که ۵۲ درصد پیسرفت فیزیکی داشته و شامل قسمت‌های مختلفی چون رادیوتراپی، براک تراپی، پت اسکن  است و براساس گفته‌ی خیّرین سازنده‌ی بیمارستان، تا پایان سال ۱۴۰۱ به بهره برداری خواهد رسید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه ،  درحال حاضر تعداد پروژه‌های عمرانی در حال احداث دانشگاه علوم پزشکی تبریز ۳۳ پروژه به متراژ ۲۹۱ هزار مترمربع است که ۱۸ پروژه مربوط به بخش بهداشت و مابقی مربوط به درمان و سایر بخش‌ها است.
براساس این گزارش، پژوهشگاه ربع رشیدی، بیمارستان ۱۰۰۰ تخت‌خوابی و دانشکده دندانپزشکی دارای ردیف بودجه بوده و قرار است در جریان سفر رییس جمهوری به آذربایجان شرقی، اعتبارات لازم برای تکمیل این پروژه‌ها جذب شود..
 


  • نوشته شده
  • در چهارشنبه 20 بهمن 1400