تاریخ : دوشنبه 9 اسفند 1400
کد 13284

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز تاکید کرد:

تنوع، تعادل و تناسب غذایی تضمینی بر تقویت سیستم ایمنی

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز رعایت تنوع، تعادل و تناسب غذایی را سه اصل مهم در برنامه غذایی سالم عنوان کرد و گفت: برنامه غذایی متعادل گزینه خوبی برای مبارزه با انواع مختلف ویروس‌ها و عفونت‌ها است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز رعایت تنوع، تعادل و تناسب غذایی را سه اصل مهم در برنامه غذایی سالم عنوان کرد و گفت: برنامه غذایی متعادل گزینه خوبی برای مبارزه با انواع مختلف ویروس‌ها و عفونت‌ها محسوب می‌شود از این رو برای تقویت سیستم ایمنی نیز توصیه می‌شود رعایت اصول تغذیه مناسب مورد توجه خانواده‌ها قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر حسین حقائی طی گفت و گویی با اشاره به نقش تغذیه صحیح در عملکرد سیستم ایمنی بدن و تأثیر آن در پیشگیری از ابتلا و درمان کووید ۱۹ خاطرنشان کرد: سیستم ایمنی، از بدن ما در برابر عفونت‌ها و بیماری‌ها محافظت می‌کند و عملکرد و قدرت آن عامل بسیار مهمی در ابتلا یا پیشگیری از ابتلا به بیماری هاست.
متخصص تغذیه و معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، توجه به اﻟﮕـﻮی رژﻳـﻢ ﻏـﺬاﻳﻲ ﻣﻨﺎﺳـﺐ را از سوی خانواده‌ها یادآور شد و گفت: مصرف مرکباتی همچون پرتقال، گریپ‌فروت، نارنگی، لیمو زرد و لیمو سبز منبع خوبی از ویتأمینCهستند و مصرف آن‌ها به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند؛ گریپ‌فروت قرمز مقدار زیادی بیوفلاونوئید دارد که واکنش‌های مثبت در تقویت سیستم ایمنی بدن را سبب می‌شود.
وی در خصوص تاثیر لبنیات در افزایش سیستم ایمنی بدن، ضمن رد شایعاتی مبنی بر عدم استفاده از لبنیات در دوران همه‌گیری کرونا متذکر شد: لبنیات بویژه انواع پروبیوتیک می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها برای تقویت سیستم ایمنی بدن باشد. ماست منبع باکتری‌های مفید فعال (پروبیوتیک) است و می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. ویتأمینDموجود در ماست بویژه انواع غنی شده با ویتأمین D به افزایش توانایی بدن برای مبارزه با باکتری‌ها کمک می‌کند.
دکتر حقائی ادامه داد: مصرف ماهی، انواع مغز‌ها و دانه‌ها مثل تخم کدو، تخم آفتابگردان، بذر کتان، میوه‌های رنگی، برخی ادویه‌ها از جمله زردچوبه، زنجبیل، شکلات تلخ، غلات سبوس‌دار، کلم بروکلی و تخم مرغ از جمله مواد غذایی هستند که بعلت ترکیبات مختلفی که دارند می‌توانند در تقویت سیستم ایمنی بدن به ما کمک کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، نوشیدن آب و مایعات را نیز یادآور شدوگفت: نوشیدن آب و مایعات به میزان كافی می‌تواند مواد سمی را از بدن دفع و با خارج کردن مواد سمی سیستم دفاعی بدن را تقویت كند.
وی افزود: افراد می توانند روزانه بخشی از دریافت مایعات خود را به چای سبز اختصاص دهند. چای سبز ضمن تأمین مایعات مورد نیاز بدن، بعلت داشتن ترکیبات آنتی‌اکسیدانی (پلی فنول‌ها و فلاونوئیدها) می‌تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود.
وی با اشاره به ضرورت گنجاندن مواد مغذی در برنامه غذایی اظهار کرد: گنجاندن مواد مغذی همچون ویتامینCکه به عنوان یک ماده آنتی‌اکسیدان عمل کرده و به سیستم ایمنی در خنثی کردن رادیکال‌های آزاد بدن کمک می‌کند، ویتأمینکه نقش بسیار مهمی در جذب کلسیم و رشد استخوان‌ها دارد و روی، منیزیم، سلنیوم و كلسیم در سیستم غذایی ضروری است.
دکتر حسین حقائی اشاره‌ای نیز به مصرف مواد غذایی مضر برای سیستم ایمنی داشت و اظهار کرد: در کنار رعایت توصیه‌های تغذیه‌ای برای افزایش سیستم ایمنی بدن، نباید‌هایی نیز وجود دارد که از آن جمله می‌توان به مصرف زیاد غذا‌های حاوی كلسترول اشاره کرد که مصرف بی‌رویه آن می‌تواند سیستم ایمنی بدن را کاهش دهد.
وی ادامه داد: دریافت فلزات سنگین مانند سرب، جیوه و كادمیوم بویژه در افراد سیگاری و اطرافیان آن‌ها باعث كاهش توان سیستم ایمنی می‌شود.
متخصص تغذیه و معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با اشاره به مصرف چربی‌ها و تأثیر آن در سیستم ایمنی بدن گفت: مصرف مقادیر زیاد چربی به ویژه چربی‌های اشباع شده و اسید‌های چرب امگا-۶ می‌تواند سیستم ایمنی بدن را در معرض خطر قرار دهد. از سوی دیگر، مصرف متعادل چربی‌های سالم مانند روغن زیتون، مغز‌های خوراکی و آووکادو می‌تواند ویتامین Eرا برای بدن تأمین کند که در کاهش خطر ابتلا به عفونت‌های تنفسی مؤثر است.
وی کنترل استرس و ورزش منظم را از دیگرمؤلفه‌های تأثیرگذار در افزایش سیستم ایمنی بدن دانست و گفت: استرس یکی از تهدیدکننده‌های جدی سلامت است. استرس مزمن سبب آزاد شدن هورمون‌های استرس در بدن شده و سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند.
وی ادامه داد: ورزش منظم باعث کاهش استرس می‌شود و یکی از راه‌های تقویت سیستم ایمنی بدن است. از طرف دیگر تحرک و فعالیت بدنی منظم روزانه با پیشگیری از بروز اضافه وزن و چاقی، احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت و... را نیز پایین می‌آورد.
دکتر حسین حقائی همچنین از مردم خواست تا ضمن توجه به تغذیه سالم در مصرف مولتی ویتامین و مکمل‌های تقویتی دقت کرده و از مصرف بی‌رویه خودداری کنند و با توجه به نیاز روزانه بدن مواد مغذی مورد نیاز را از طریق مواد غذایی سالم دریافت کنند.
 
 
  • نوشته شده
  • در دوشنبه 9 اسفند 1400