تاریخ : سه شنبه 17 اسفند 1400
کد 13331

در جلسه  هم اندیشی رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با مراکز تحقیقاتی و مراکز رشد عنوان شد

تاکید بر فناوری در جشنواره پژوهشی سال آینده / فرایند شفافیت مالی حوزه پژوهش دانشگاه درحال تدوین و اجراست

طی آیین هم اندیشی رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با مراکز تحقیقاتی و مراکز رشد، از برترین های پژوهشی دانشگاه علوم پزشگی تبریز تجلیل شد، دکتر نقی پور در این آیین از فرایند درحال تدوین برای شفافیت مالی در حوزه پژوهش خبر داد و تاکید کرد مراکز تحقیقاتی مد نظر داشته باشند که در جشنواره کشوری رازی سال آینده بر فناوری توجه بیشتری خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، جلسه هم اندیشی رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز  و معاونت محترم تحقیقات و فناوری دانشگاه با مراکز تحقیقاتی و مراکز رشد دانشگاه روز دوشنبه ۱۶ اسفند ماه ۱۴۰۰، در سالن اجتماعات حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد.

در این آیین دکتر شهابی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه گزارشی از رتبه ها، مسائل و مشکلات مربوط به مرکز تحقیقاتی و مراکز رشد ارائه و خواستار تلاش بیش از پیش مراکز و عنایت دانشگاه برای تامین زیرساختهای لازم اعم از فضای فیزیکی و پرسنلی مراکز شد.

 در ادامه به نمایندگی از مراکز تحقیقاتی دانشگاه و مراکز رشد تعدادی از اساتید و روسای مراکز تحقیقاتی نسبت به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص مسائل پژوهشی و موارد مطروحه در این جلسه، ضمن تاکید بر اهمیت پژوهش، عنوان نمود؛ اولویت پژوهش ها بایستی به طرف حل مشکلات مردم و جامعه سوق پیدا کرده و عملیاتی شود و صرفاً به تولید مقاله معطوف نگردد.

دکتر نقی پور گفت: اگر ریل گذاری کلان و سیاستگذاری در این حوزه درست انجام شود، تحقیقات بطرف فناوری سوق خواهد یافت. از همین روی، در جشنواره اخیر رازی که در آیین اختتامیه آن مراکز تحقیقاتی دانشگاه با کسب رتبه های برتر مورد تشویق و تجلیل وزارت بهداشت هم قرار گرفتند، نگاه مقاله محور نبوده و اهمیت دهی به اقدامات فناورانه مشهود بود.

رییس دانشگاه اعلام نمود، در جشنواره رازی سال آتی و در رتبه بندی پژوهش ها و مراکز پژوهشی دانشگاه ها بیشتر بر فناوری ها توجه خواهد شد و این از مواردی است که همکاران مراکز باید مدنظر داشته باشند که وزارتخانه روی آن تاکید دارد و رتبه بندی در سنوات آتی بر حسب فناوری‌هایی که دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی  در بستر پژوهش به آن دست خواهند یافت، محور اصلی ارزیابی ها و رتبه بندی ها خواهد بود.

رییس دانشگاه  علوم پزشکی با تشریح روند کارهای پژوهشگاه ربع رشیدی که در ماههای اخیر شتاب بیشتری گرفته است، ابرز امیدواری کرد، که با کمک دوستان و همه عوامل شاهد تسریع، تکمیل و بهره‌برداری این پروژه ملی باشیم .

دکتر نقی پور گفت: در شرایط مالی موجود و  با وجود مشکلات مالی به لحاظ اهمیتی که پژوهش برای مسئولین دانشگاه دارد پروژه ربع رشیدی با شتاب بیشتر از پیش در حال اجراست.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز ضمن تشکر از پیگیری‌های دکتر شهاب، هم در خصوص مسائل و موارد مربوط به مراکز پژوهشی و مراکز رشد و هم پیگیری امورات پروژه ملی ربع رشیدی، از ارتباط موثری که با مراکز تحقیقاتی و مراکز رشد دارد، به عنوان یک نکته مثبت تعبیر وگقت: تکمیل این پروژه علاوه بر اینکه افتخاری برای دانشگاه و استان آذربایجان شرقی خواهد بود، تکمیل این پروژه مکان فیزیکی درخور شان اساتید و همکاران مراکز تحقیقاتی و پژوهشگران دانشگاه، تامین خواهد نمود.

رییس دانشگاه ادامه داد؛ تکمیل چارت سازمانی، تامین نیروی انسانی و جذب اساتید پژوهشی در این حوزه بایستی همزمان با تکمیل ساختمان پروژه ربع رشیدی پیش رود که لازمه آن هماهنگی و همکاری معاونت توسعه و معاونت پژوهشی دانشگاه است.

وی در خصوص بودجه در مراکز تحقیقاتی، از برنامه جامع دانشگاه برای شفافیت در این حوزه خبر داد و گفت: باید شفافیت لازم در بودجه های پژوهشی وجود داشته باشد و راهکارهایی در این خصوص با محوریت معاونت توسعه درحال تدوین است که به مراکز اعلام خواهد شد.

دکتر نقی پور ضمن تاکید بر تجاری سازی در حوزه پژوهش، افزود؛ مراکز رشد و همکاران حوزه تحقیقات در کنار بودجه‌ای که به مراکز داده می شود باید راهکار  ارتباط با صنعت، تجاری سازی و درآمدزایی از پژوهش را نیز در اولویت های تامین مالی خویش قرار دهند.

  در این جلسه دکتر نقی پور با اشاره به گزارش هایی که همکاران در تعامل بین صنعت و دانشگاه نمودند، از تلاش مسئولین دانشگاه جهت جذب سرمایه‌گذاران، یافتن بازار صادرات داخلی و بین المللی بعنوان کارهایی که در دانشگاه  در حال پیگیری است یاد کرد. و خاطر نشان شد؛ این پیگیری ها در موازات فعالیت های معمول جذب بودجه وزارتی در حوزه پژوهش در حال انجام است. 

دکتر نقی پور در این جلسه هم اندیشی پیشنهاد کرد، برای رسیدن به هم افزایی و حرکت به سوی فناوری، مراکز تحقیقاتی ضروریست که کار مشترک تحقیقاتی انجام دهند و تشریح نمود که این روند گامی خواهد بود برای عملیاتی شدن و کاربردی شدن تحقیقات و به واسطه آن حل مشکلی از جامعه با پشتوانه ای علمی و پژوهشی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز اعلام نمود آماده دریافت انتقاد و پیشنهاد و راهکارهای اساتید این حوزه بوده و معتقد است،  رشد و بالندگی سازمان با مطالبه گری، نقد منصفانه و ارائه راهکارهای عالمانه میسر خواهد بود.
 
در پایان این جلسه صمیمی، از همکاران مراکز تحقیقاتی برتر و مراکز رشد و کمیته تحقیقات دانشجویی که در جشنواره رازی و رتبه بندی های وزارتی خوش درخشیدند و در سطح کشور برای دانشگاه علوم پزشکی تبریز افتخار آفرینی کردند با اهدائ لوح تقدیر تجلیل شد.




  • نوشته شده
  • در سه شنبه 17 اسفند 1400