تاریخ : چهارشنبه 17 فروردين 1401
کد 13490

​​​​​​​تشکیل قرارگاه تعالی سلامت و جوانی جمعیت در آذربایجان شرقی

نخستین جلسه قرارگاه تعالی سلامت و جوانی جمعیت در آذربایجان شرقی با حضور نماینده ولی فقیه در استان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز و اعضای این قرارگاه روزچهارشنبه هفدهم فروردین ماه در بیت نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز برگزار شد. 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نخستین جلسه تشکیل قرارگاه استانی تعالی سلامت و جوانی جمعیت در آذربایجان شرقی اظهار کرد: این قرارگاه در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری درخصوص امنیت و تاثیر مقوله جوانی جمعیت در اقتدار ملی و نیز در جهت جبران کاهش نرخ رشد جمعیت و باروری در سال های گذشته، در وزارت بهداشت، درمان  و آموزش پزشکی شروع به فعالیت کرده است.
دکتر بهمن نقی پور، رصد دقیق آمایش جمعیت و نرخ باروری را از جمله راهکارهای تحقق برنامه های این قرارگاه عنوان کرد و گفت: توسعه همکاری های بین بخشی در زمینه صیانت از جمعیت، توانمندسازی ذی نفعان کلیدی و جمعیت هدف در راستای صیانت از جمعیت، حفظ و ارتقای باروری سالم و فرزند آوری در جامعه هدف، تربیت و توانمندسازی نیروی انسانی در حوزه باروری سالم و فرزند آوری، اجرای قوانین موجود و پیگیری اصلاح  در راستای صیانت از جمعیت، تسهیل ازدواج در بین دانشجویان، نخبگان جوان و کارکنان دولت، پیشگیری و مدیریت ناباروری، ارتقای سلامت مادران، ارتقای رشد و تکامل همه جانبه کودکان، ارتقای سلامت سالمندان، پیشگیری و مدیریت سقط، توسعه فناوری ها و محصولات و خدمات دانش بنیان مرتبط با درمان ناباروری با تکیه بر دانش بومی، بهره گیری از سامانه های الکترونیک در راستای صیانت از جمعیت، از جمله راهبردهایی است که برای تحقق برنامه های این قرارگاه در نظر گرفته شده است.
وی، توجه به وظایف کمیته های تخصصی این قرارگاه را نیز مورد تاکید قرارداد و افزود: تدوین برنامه های عملیاتی سالانه متناظر با قوانین بالا دستی و سیاست های ابلاغی وزارت، برآورد اعتبارات مورد نیاز، پایش و نظارت بر برنامه ها و کمیته های تخصصی، ایجاد هماهنگی بین دستگاهی جهت تصمیم گیری و اجرای بهتر برنامه های قرارگاه از جمله وظایفی است  که در این قرارگاه مورد توجه قرار گرفته است.
دکتر نقی پور، با اشاره به اعضای تعریف شده برای تشکیل قرارگاه تعالی سلامت و جوانی جمعیت در آذربایجان شرقی  گفت: رئیس دانشگاه علوم پزشکی به عنوان مسئول قرارگاه، نماینده محترم ولی فقیه در استان، کلیه معاونین دانشگاه و معاون بهداشت به عنوان دبیر، مشاور رئیس دانشگاه در امور بانوان، مدیرکل بیمه سلامت استان، مسئول روابط عمومی دانشگاه و رئیس بسیج جامعه پزشکی استان به عنوان اعضای اصلی این قرارگاه انتخاب شده و دعوت از دیگر اعضا نسبت به ضرورت و در جهت تصمیم گیری و اجرایی کردن برنامه ها امکان پذیر است.
وی، با تاکید بر نگاه عملیاتی در اجرای برنامه های این قرارگاه اظهار کرد:  تلاش می کنیم ضمن تدوین راهبردهای عملی و عملیاتی از شعار عبور کرده و به صورت عملیاتی فرمایشات مقام معظم رهبری را اجرا کنیم.
دکتر نقی پور، ضمن تقدیر از حمایت های حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم  نماینده محترم ولی فقیه در استان در راستای تشکیل نخستین جلسه قرارگاه تعالی سلامت و جوانی جمعیت در استان گفت: تشکیل این جلسه در کمترین زمان ممکن بعد از ابلاغ از طرف وزارت نشان از حمایت های نماینده ولی فقیه در استان دارد و قدردان این حمایت ها هستیم.
فرزند آوری از مباحث اصلی و ضروری جامعه است/ ضرورت رصد دائم جمعیت
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز نیز در این جلسه با تاکید بر ضرورت تسهیل شرایط ازدواج جوانان و افزایش نرخ فرزند آوری گفت: بحث کثرت جمعیت و فرزندآوری به عنوان یکی از مباحث ضروری جامعه است.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم، اظهار کرد: اقتدار ملی کشورها وابسته به جمعیت جوان آن کشور است،  فرندآوری نه تنها از مسائل  مهم  جاری کشور محسوب می شود بلکه از نظر امنیتی و اقتدار نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی نقش نیروی انسانی در اقتدار کشورها را مورد تاکید قرار داد و افزود: هر کشوری رو به پیری باشد ما  باید در اقتدار آن کشور تردید کنیم و هرچقدر جمعیت جوان آن کشور بیشتر باشد از نظر نیروی انسانی در برابر دشمن اقتدار بیشتری دارد.
وی رصد دائم جمعیت و نرخ رشد را ضروری دانست و گفت: آنچه که آمار نشان می دهد در سطح کشور و در استان ما جمعیت به  سمت پیر شدن حرکت می کند و این مشکلی است که باید جدی گرفته شود.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، ادامه داد: تشکیل این قرارگاه را به فال نیک می گیریم و به امید خدا این قرارگاه باعث اقدامات مثبت در حوزه ازدواج و فرزندآوری باشد.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم، با تاکید بر نقش آمار و اطلاعات صحیح در برنامه ریزی های کلان متذکر شد: در وهله نخست انتظار می رود این قرارگاه آمار و اطلاعات صحیحی را در این راستا جمع آوری و در اختیار متولیان امر قرار دهد چرا که بدون ارائه آمار صحیح هیچ اقدام درستی امکان پذیر نیست.
وی، ادامه داد: انتظار می رود این آمار به صورت مقایسه ای نیز تهیه شود و اطلاعات دقیق و تحلیل علمی از آمار فرزند آوری در طول ده سال و بیست سال گذشته باید داشته باشیم.
نماینده ولی فقیه در استان، برگزاری کلاس های آموزشی در خصوص فرزند آوری را ضروری دانست و گفت: در این راستا صدا و سیما می تواند نقش مهمی داشته باشد و اساتید بهداشت و درمان می توانند با حضور در رسانه ها ضمن ارائه اطلاعات علمی و دقیق مردم را به فرزند آوری تشویق کنند.
وی، استفاده از توان علما و روحانیون را نیز  یاد آور شد و افزود: روحانیون و سخنرانان مذهبی نیز باید در این رابطه پای کار باشند.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم، افزایش خدمات حمایتی و اهرم های تشویقی را متذکر شد و گفت: با ارائه بسته های تشویقی می توان از زوج هایی که به بهانه مشکلات اقتصادی فرزند آوری را به تأخیر می اندازند حمایت کرد؛ این قراگاه می تواند اهرم های تشویقی را شناسایی و به سازمان ها و ادارات متولی ارائه کند.
وی، ادامه داد: این قرارگاه در ارتباط با ادارات می تواند تاثیر گذاری بیشتری داشته باشد و با هماهنگی مسئولین ارشد استان تشویق هایی برای کارمندان برای فرزندآوری داشته باشد.
 وی ضمن تقدیر از وزارت بهداشت در توجه به مقوله ازدواج و فرزند آوری گفت: یکی از وظایف غیر سازمانی معاون توسعه می تواند ترویج ازدواج و ایجاد زمینه ازدواج کارکنان سازمانی و فرزندان کارمندان باشد.
وی ضمن تقدیر از زحمات کادر بهداشت و درمان در طول ایام نوروز اظهار کرد: روز 13 فروردین ماه  شاهد حضور و فعالیت کادر بهداشت و درمان در مراکز واکسیناسیون بودیم و در بازدیدی که  به صورت اتفاقی از یکی از این مراکز داشتیم  شاهد حضور شخص رئیس دانشگاه  بودیم که جا دارد از تلاش های همه فعالان نظام سلامت قدردانی کنیم.
وی با تاکید بر امید آفرینی و نشاط اجتماعی گفت: با توجه به دغدغه های مردم در خصوص بازگشایی مدارس باید با رعایت پروتکل های بهداشتی در عین حال امید و نشاط را به مردم بدهیم که با رعایت پروتکل ها باید زندگی اجتماعی را  نیز داشته باشیم.

 
















  • نوشته شده
  • در چهارشنبه 17 فروردين 1401