نخستین جلسه برنامه سلامت دیجیتال اچ آی وی باحضور رئیس اداره پدافند غیرعامل دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، قائم مقام صدا و سیما و مسئولین و تهیه کنندگان صدا وسیمای استان آذربایجانشرقی در سالن کنفرانس مرکز صدا وسیمای استان برگزار شد .
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مهندس سید محمد حسین آل هاشم قائم مقام صدا و سیمای استان آذربایجان شرقی درنخستین جلسه برنامه سلامت دیجیتال اچ آی که روز پنج شنبه هیجدهم فروردین ماه ۱۴۰۱ برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از عملکرد صدا وسیما در خصوص پیشگیری و آگاهی بخشی در رابطه با بیماری اچ آی وی گفت: بیش از ۸۸ دقیقه برنامه های متناسب از سیما و بیش از ۱۷۵ دقیقه هم در حوزه صدا در این رابطه پخش شده است.
وی ادامه داد: در حوزه کرونا نیز با هماهنگی و همکاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز برنامه های مختلف آموزشی، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی تولید و پخش شده است.
وی از آمادگی صدا و سیما به منظور همکاری های فی مابین دانشگاه علوم پزشکی تبریز و صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی در راستای برنامه های آموزشی آماده است تا همکاری های مورد نیاز را با این دانشگاه داشته باشد.
در این جلسه امیر عزیزی مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی نیز در این جلسه با تاکید بر ضرورت توجه به موضوع آگاهی بخشی عمومی در حوزه سلامت گفت: بحث کرونا در طول دو سال اخیر نشان داد که بحث سلامت مردم و جامعه از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
وی خاطر نشان کرد:بیماری اچ آی وی نیز از جمله بیماریهایی است که همچون بیماری کرونا حتی بیشتر از آن باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر شاهد هستیم که سازمان ملل توجه ویژه ای را به این بیماری دارد به طوری که در خصوص بحث بیماری ایدز سازمانی مستقلی برای این بیماری در سازمان ملل وجود دارد.
وی افزود: به علت اهمیت این بیماری، بنا است برنامه سلامت دیجیتالی اچ آی وی در کشور ما طراحی و به مورد اجرا درآید و استان آذربایجان شرقی نیز به عنوان پایلوت این بیماری انتخاب شده است.
عزیزی با اشاره به نقش مهم صدا و سیما در تحقق برنامههای سلامت دیجیتالی گفت: تاثیر آموزشی و تبلیغاتی صدا وسیما در برنامه سلامت دیجیتالی غیر قابل انکار بوده و صدا وسیمای استان در این برنامه به عنوان مرجع می تواند نقش بسزایی برای مخاطبان داشته باشد.
وی ادامه داد: برنامه های تولید شده در این مرکز پس از پخش در صدا وسیما با پخش و اطلاع رسانی از طریق رسانه ها نیز برای گروههای هدف در فضای مجازی می تواند مفید باشد.
مدیرروابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اهمیت موضوع برنامه دیجیتال سلامت ادامه داد: امیدواریم با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز و صدا و سیمای مرکز آذربایجانشرقی جلساتی نیز با حضور معاونین دانشگاه علومپزشکی و معاونین صدا وسیما تشکیل و ضمن انعقاد تفاهم نامه ای برای برنامه های پیش رو به مرحله عملیاتی و اجرایی برسد.
دکتر غلامرضا نور آبادی رئیس اداره پدافند غیر عامل دانشگاه علومپزشکی تبریز نیز در این جلسه ضمن تقدیر از خدمات صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی در دوران کرونا، از این مجموعه به عنوان یکی از موثرترین و موثق ترین مراجع اطلاع رسانی عمومی در پیشبرد اهداف دیجیتال سلامت نام برد.
وی ضمن ارائه آخرین وضعیت بیماری اچ آی وی و پیش بینی روند این بیماری گفت: نقش رسانه های عمومی در افزایش آگاهی، اصلاح نگرش مردم و مسئولین در رابطه با بیماری اچ آی وی قابل توجه است.
وی تولید محتوای آموزشی در این رابطه را ضروری دانست و گفت: تهیه برنامه ها و کلیپهای آموزشی مجازی و ارایه مشاوره های آنلاین و ... در خصوص بیماری اچ آی وی در افزایش آگاهی بسیار موثر است.
دکتر نور آبادی با اشاره به دلایل انتخاب استان آذربایجان شرقی به عنوان پایلوت اجرای این طرح گفت: وجود زیرساختهای مناسب دیجتال و انفورماتیک و مخابراتی در سطح استان و پیشرو بودن سیستم سلامت استان در برنامه های آموزشی و کنترلی اچ آی وی نسبت به سایر استانهای کشور ، از دلایل این انتخاب است.
وی با اشاره به اینکه اچ آی وی یک بیماری عفونی قابل کنترل است گفت: از آنجاییکه بیماری اچ آی وی در جهان در بین افراد در سنین جوانی که به نوعی گروه های مولد اجتماعی هستند بیشتر از سایر سنین دیده میشود از این رو با توجه به حضور این بخش از جامعه در شبکه های اجتماعی به نظر میرسد آموزش و اطلاعرسانی در فضای مجازی میتواند در آگاهی بخشی در خصوص انتقال این بیماری، نحوه تست بیماری، مشاوره ، معرفی به نزدیکترین مراکز درمانی و تهیه دارو و نحوه اطمینان از اتمام این بيماري مفید باشد.
دکتر نورآبادی به اهداف سازمان ملل در کنترل این بیماری به اعداد 90-90-90 اشاره کرد و گفت :سازمان ملل در کنترل موثرتر این بیماری در جهان دسترسی به سه عدد 90 درصدی را سرلوحه کشورها قرار داده است ، بدین صورت که معنی 90 درصد اول این است که همه کشورها باید اقداماتی انجام دهند که نود درصد کسانی که مبتلا به بیماری اچ آی وی هستند از بیماری خود آگاه شوند. این امر با آموزشهای فراوان و کاهش انگ و تبعیض علیه بیماری و انجام تست اتفاق میافتد.
در 90 درصد دوم هدف این است که افرادی که از بیماری خود مطلع شدند ، 90 درصدشان تحت مراقبتهای درمانی موثر در مراکز مشاوره و درمان قرار گیرند.
و 90 درصد سوم هم یعنی اینکه ، نود درصد افرادی که تحت درمان قرار گرفته اند ، میزان ویروس در بدنشان به حداقل ممکن برسد .
دکتر نورآبادی اظهار کرد: در راستای افزایش آگاهی مردم و مسئولین و کاهش انگ و تبعیض علیه بیماری از صدا وسیمای استان انتظار داریم با برگزاری کارگاههای آموزشی برای تهیه کنندگان ،کارگردانان واینفلوانسرهای رسانه ای استان و تهیه برنامه های رادیویی و تلویزیونی در خصوص راه های انتقال، پیشگیری و درمان بیماری به زبان مردمی و استفاده از مفاهیم آموزشی و مراقبتی از اچ آی وی بصورت مستمر دانشگاه علوم پزشکی را همراهی کنند.
وی از آمادگی حضور اساتید این دانشگاه در برنامه های تخصصی صدا و سیما خبر داد و گفت: با همکاری های فی ما بین می توانیم با تولید و پخش برنامههای مستمر با حضور اساتیدی از رشتههای مختلف علوم پزشکی و حتی اساتید حوزه های اجتماعی و تهیه مصاحبه های مردمی و ایجاد کمپین های اطلاع رسانی فرهنگسازی قابل توجهی را در این رابطه داشته باشیم.
در سایه برنامه های تولیدی و پخش برنامه های تولیدی در زمینه اچ آی وی بصورت مداوم در طول هفته های سال و تهیه برنامه هایی بصورت پنل تخصصی با حضور اساتید از رشته های علوم پزشکی و اجتماعی و تهیه مصاحبه های مردمی و همچنین با انعکاس کمپین های اطلاع رسانی و انجام تست های اچ آی وی جهت فرهنگ سازی عمومی و موارد دیگر دانشگاه علوم پزشکی را در این امر مهم و بزرگ یاری کنند.