تاریخ : چهارشنبه 21 ارديبهشت 1401
کد 13726

کلیات برنامه های کارگروه های 12 گانه تخصصی تحقیقات و فناوری تشریح شد.

نشست مقدماتی گردهمایی معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی کشور با طرح کلیات برنامه ها و فعالیت های کارگروه های 12 گانه تخصصی تحقیقات و فناوری برگزار شد.

 به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به نقل از روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، پیش از برگزاری گردهمایی معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی 12 کارگروه تخصصی در این حوزه تعریف شد و از معاونین جهت مشارکت در هر کارگروه دعوت به عمل آمد.
استراتژی های ایده پردازی و خلق ارزش در تحقیقات و فناوری سلامت، برنامه های مرتبط با مدیریت و استفاده بهینه از مالکیت فکری در حوزه سلامت، راهکارهای اجرایی انتقال فناوری در دانشگاه های علوم پزشکی، راهکارهای ارتقای کمی و کیفی مقالات حوزه علوم پزشکی، راهکارهای استفاده از ظرفیت موسسه نیماد در توسعه تحقیقات و فناوری مسئله محور، راهکارهای افزایش طرح های تحقیقاتی اثرگذار، راهکارهای توسعه و ارتقای تحقیقات و فناوری دانشجویی، راهکارهای مبتنی بر ساماندهی و اثربخشی منابع علمی،  علم سنجی و نشریات علوم پزشکی کشور، راهکارهای مدیریت و تخصیص بهینه منابع مالی تحقیقات و فناوری سلامت، روش های موثر و راهکارهای اجرایی تجاری سازی فناوری سلامت، روشها و راهکارهای کارا در توسعه صادرات محصولات دانش بنیان سلامت و اخلاق در تحقیقات زیست پزشکی عناوین این کارگروه ها به شمار می رود.
دکتر پورفرضی مسئول کارگروه راهکارهای توسعه و ارتقای تحقیقات و فناوری دانشجویی، دانشجویانی که فارغ التحصیل می شوند در حوزه پژوهش به کار گمارده شوند، پیشنهاد داد: دوره های آموزشی اختیاری برای دانشجویان در نظر گرفته شود. در حال حاضر نیاز مبرم به برقراری تبادل تعاملات بین دانشجویان و اعضای هیات علمی داریم.
دکتر رضایی، گفت: متاسفانه رقابت اشتباه بر تولید مقاله باب شده است کارگاه های دانشجویی بسیار خوبی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شده که باعث امیدواری است هدف ما این است که روزنه امیدی را برای دانشجویان روشن کنیم.
او با بیان اینکه دستوری نمی توان تحقیقات کاربردی کرد و فناوری را رشد داد گفت: در وهله اول باید ارتباط دانشگاه با صنعت را برقرار کنیم و از سوی دیگر باید نگاه بین المللی داشته باشیم همایش و گردهمایی ها را با حضور دانشجویان بین المللی و حتی از استان های دیگر برگزار کنیم مهمترین مسئله باز کردن مسیرهای تعامل است.
دکتر پناهی در راستای حمایت از تحقیقات دانشجویی اعلام کرد: هیچ محدودیت در حمایت از تحقیقات دانشجویی نداریم.
سپس دکتر ساقی از کارگروه ایده پردازی و خلق ارزش در تحقیقات و فناوری سلامت گفت: باید ریل گذاری جدیدی انجام شود به دنبال اهداف  و متغیرهای جدید هستیم قوانین موجود و آموزش ها با شعار و اهداف نوین همخوانی ندارد.
دکتر پناهی گفت: در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت فرمت پروپوزال فناور محور و دانش محور تهیه شود.
دکتر مهرپرور مسئول کارگروه برنامه های مرتبط با مدیریت و استفاده بهینه از مالکیت فکری در حوزه سلامت گفت: هم اکنون اختراع هم منحصر به مجوز ثبت اختراع شده است باید راه هایی برای ادامه اختراع پس از ثبت آن پیدا کرد
دکتر رضایی کیخایی مسئول کارگروه راهکارهای افزایش طرح های تحقیقاتی اثرگذار با بیان اینکه هزینه سلامت برای مردم بالاست، گفت: بنابراین باید پژوهش‌هایی انجام شود که این هزینه سلامت را کاهش دهد و هزینه های سرد شده پژوهش را هم توجیه کند برای افزایش اثر گذاری طرح های تحقیقاتی باید ارتباط بین سازمان ها و مراکز تحقیقاتی و مدیران و مسئولان تصمیم گیری را برقرار کنیم.
در ادامه دکتر بیرودیان مسئول کارگروه اخلاق در تحقیقات حوزه سلامت گفت: پژوهشی که مسئله محور نباشد و به حساسیت های اجتماعی توجه نکند اخلاقی نیست مسئله محوری و اخلاق محوری هم راستای هم هستند.
سپس دکتر عباس نجاری با بیان اینکه در حوزه ساماندهی و اثربخشی منابع علمی علم سنجی و نشریات علوم پزشکی کشور به همکاری شرکت های دانش بنیان احتیاج داریم، گفت: باید شبکه ای ایجاد شود از شرکت های دانش بنیان تا در راستای رفع نیازهای این حوزه اقدامات موثری انجام شود.
 او افزود: ترجمان دانش خدمتی است که به درستی انجام نمی شود باید آسیب‌شناسی شود که چرا محتوای پژوهشی را به درستی عرضه نمی شود.
 
  • نوشته شده
  • در چهارشنبه 21 ارديبهشت 1401