معاون تحقيقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آمورش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز را از دانشگاه های تیپ یک و برجسته کشور دانست و اظهار کرد: کارهای تحقیقاتی بسیار ارزشمند در این دانشگاه انجام شده است اما این روند باید روز به روز با تلاش محققان دانشگاهی ارتقا یابد تا بتوانیم با دانشگاه های مطرح دنیا به رقابت بپردازیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دكتر رضا ملکزاده در گفتوگویی، اساس کار معاونت فناوری وزارت بهداشت را حرکت در جهت تولید علم با کیفیت دانست و گفت: علم با کیفیت علمی است که با تولید محصولاتی از جمله محصولات دارویی و تجهیزات پزشکی، سلامت جامعه را ارتقا دهد، در راستای این هدف معیار کیفی را در ارزشیابی های دانشگاه ها و هم چنین هیئات علمی وارد کرده ایم.
وی با بیان اینکه در دو سال اخیر بر کیفیت کارهای علمی در سطح وزارتخانه افزوده شده است، اظهار کرد: در بخش فناوری نیز سعی کرده ایم تا با ایجاد زیرساختهای موردنیاز برای تولید فناوری، زمینه را برای فعالیت استادان دانشگاه و محققان فراهم کنیم که ساخت و افتتاح کلین روم مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز گامی در همین راستا بود.
ما در دنیا نیازمند همکاری هستیم چرا که پیشرفت های بزرگ در انزوا پدید نمیآید، پیچیدگی علم بسیار زیاد شده است و کشورهای دنیا نیاز به تبادل تجربه دارند تا بتوانند کاراتر عمل کنند.
وی افزود: ساخت و افتتاح این کلین روم، زمینه را برای تبدیل ایده های نوآورانه به محصولات کاربردی فراهم کرده و درآمدهای خوبی را نصیب دانشگاهها میکند تا از میزان وابستگی آنان به بودجه دولتی بکاهد.
ملکزاده با اشاره به ایجاد زیرساخت های تولید علم نیز گفت: آزمایشگاه جامعی برای تولید علم راه اندازی کرده ایم که به کل دانشگاه سرویس ارائه دهد، همچنین در این راستا مطالعه کوهورت را نیز در شبستر و خامنه راه اندازی کردیم که زیرساختی پنجاه ساله برای تولید علم و تحقیقات با کیفیت محسوب میشود.
معاون فناوری وزارت بهداشت با اشاره به راه اندازی طرح رجیستری در دانشگاه ها تاکید کرد: این طرح همان ثبت بیماری هاست بر این اساس که تمامی بیماران از یک نوع بیماری را در یک نظامی جمع کرده و ضمن ارائه امکانات و خدمات موردنیاز این بیماران، تحقیقات لازم برای درمان سریع تر و بهتر آنان توسط محققان انجام میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه برای سوق دادن اساتید دانشگاه به سوی تولید علم مفید و فناور محور، کارگاههای آموزشی متعدد برگزار میشود، گفت: با برگزاری این کارگاه ها سعی میشود تا استادان دانشگاه را به سوی تولید علم با کیفیت و فناور محور سوق دهیم که نتیجه آن ارتقای سلامت جامعه در همه ابعاد خواهد بود.
شبکه مطالعاتی کوهورت شبستر بهترین کوهورت کشور ازنظر امکانات
ملکزاده کوهورت شبستر را ازنظر امکانات و کارهای تحقیقاتی بهترین کوهورت کشور عنوان کرده و گفت: هدف ما افزایش حجم این مطالعات است، بنا داریم تا پایان اردیبهشت ماه حجم آن را به 10 هزار نفر برسانیم که بعد از رسیدن به این تعداد، هدف بعدی ما رسیدن به حجم 30 هزار نفر خواهد بود.
معاون فناوری وزارت بهداشت سیستم بروکراسی و حمایت کند از بخش خصوصی را از نواقص بزرگ موجود در کشور دانست و گفت: تلاش داریم تا این موانع را برداریم، ما هم اکنون در ابتدای راه هستیم اما سیستم سنتی موجود در وزارتخانه آمادگی مواجهه با تغییرات را ندارد. جدیدا پکیج اطلاعاتی با 50 بند را فراهم و تمامی بخشها را به رعایت آن ملزم کرده ایم.
دوران پساتحریم فرصتی استثنایی برای تبادل اطلاعاتی با دنیا
وی فرصت ایجادشده در دوران پساتحریم را استثنایی و بسیار مغتنم دانست و گفت: محققان ما باید از این فرصت استفاده کرده و با دنیا به تبادلنظر بپردازند تا شاهد جهش علمی در کشور باشیم.
ملکزاده راجع به ایجاد شبکههای ارتباطی بین مراکز تحقیقاتی کشور خاطرنشان کرد: اتصال شبکههای اطلاعاتی 15 دانشگاه کشور با ایجاد شبکه کوهورت و اتصال همزمان آنها با چندین دانشگاه خارج از کشور ازجمله این اقدامات است که باعث میشود با این همکاری رشد خوبی را در تمامی زمینهها شاهد باشیم.
بر اساس این گزارش؛ کوهورت قویترین نوع مطالعات سببشناختی به شمار میرود، اما به دلیل طولانی بودن آن و بالا بودن تعداد نمونه موردنیاز نسبت به سایر مطالعات مشاهدهای هزینه بسیار بالایی نیاز دارد. در طرح کوهورت یک جمعیت هدف تعیین میشود که باید شامل افراد منطقه باشد در این جمعیت هدف ازنظر سلامتی در مدت طولانی مورد ارزیابی قرار میگیرند.