رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر لزوم تکمیل واکسیناسیون کرونایی و از یاد نرفتن دریافت دز یادآور، گفت: وضعیت کرونا در آذربایجان شرقی با جهش شاخهای از امیکرون در حال تشدید است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر بهمن نقی پور عصر چهارشنبه، ۲۳ تیرماه در نشست خبری که در سالن مرکز EDC دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد، با ارائه گزارش عملکرد سه ماهه واحدهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار کرد: با تلاش کادر درمان و بهداشت استان بود که پیک قبلی کرونا در استان با کمترین عارضه تمام شد اما اکنون با افزایش تعداد بیماران کرونایی رو به رو هستیم و امیدواریم مردم با دريافت واکسن یادآور و استفاده از ماسک در فضای بسته شرایط را بهبود بخشند.
وی با بیان اینکه طی سه هفته گذشته تعداد فوتیهای ناشی از کرونا در استان به صفر رسیده بود، افزود: طی ۲۴ ساعت گذشته یک مرد اهری ۸۹ ساله که مبتلا به کرونا شده بود و آخرین زمان دریافت واکسن کرونای آن مربوط به ۸.۵ ماه گذشته بود، در استان فوت کرده است.
وی با بیان اینکه اکنون نمونهای از وبا، آبله میمونی و تب کنگو در استان گزارش نشده است، ادامه داد: نگرانی کنونی ما درخصوص کرونا است که سرایت بیشتری از امیکرون دارد. فعلا تعداد ۹۷ بیمار کرونایی در سطح استان بستری بوده که تعداد ۲۴ نفر از آنها در بخشهای ویژه هستند.
دکترنقی پور در خصوص وضعیت انتقال بیمارستان کودکان به مردانی آذر نیز گفت: بیمارستان کودکان فقط ۲۰۰ تخت داشت و کودکان در نوبت بستری قرار میگرفتند و تخت لازم برای پذیرش وجود نداشت اما بیمارستان مردانی آذر یک ظرفیت بسیار بالایی برای درمان کودکان در سطح کشور و حتی خاورمیانه محسوب شده و یک مرکز با امکانات بالا و ارزشمندی است که با کمک شهرداری و خیر نیک اندیش حاج مردانی آذر ساخته شده است.
وی خاطرنشان کرد: این انتقال قرار بود تا به صورت فاز به فاز انجام بگیرد. فاز نخست آن نیز ۲۰۰ تخت خواب بود اما اکنون این ظرفیت ارتقا یافته و ۲۸۰ تا ۲۹۰ کودک در این بیمارستان بستری هستند. استانداری، فرمانداری، دادستان و سایر اعضای شورای اداری برای راه اندازی این بیمارستان کمک شایانی کردند.
وی با اشاره به مشکلات انتقال این بیمارستان به خصوص راه دور و دسترسی سخت به این بیمارستان، گفت: روز گذشته با همت شهرداری منطقه ۹ توانستیم مشکل راه دسترسی به بیمارستان را حل کنیم. موضوعات دیگری چون تجهیزات بیمارستان و راه اندازی امکانات بود که تجهیز بیمارستان بر اساس برنامه پیش میرود و راه اندازی بخشهای مختلف در فازهای مختلف انجام میگیرد.
دکتر نقی پور با بیان اینکه اورژانس بیمارستان شهدا قبلا توسط پزشکان عمومی اداره میشد، افزود: اکنون متخصصان طب در این بخش فعال شده و میزان ارجاع به سایر بيمارستانها کاهش یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به گزارشاتی در خصوص خرابی تجهیزات پزشکی در برخی بیمارستانها، گفت: یکسری تجهيزات پزشکی در زیر مجموعه دانشگاه استفاده میشود که به دلیل مشکلات مالی در دانشگاه، استاندارد آنها در طول زمان کاهش یافته و امکان جایگزینی سریع نیز وجود ندارد واین امر موجب چنین گزارشاتی شده است.
وی با بیان اینکه قیمت دستگاههای پزشکی نیز رشد یافته است، خاطرنشان کرد: با کمک خیران عزیز تلاش میکنیم تا امکانات جدیدی برای بخشهای بهداشتی و درمانی فراهم کنیم. از طرفی با کمبود تخت در استان مواجه هستیم که تلاش ما برای فراهم سازی تختهای کافی نیز ادامه دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه مدتی میانگین آمار پیوند عضو در استان نسبت به کشور کاهش یافته بود، افزود: بر اساس پیگیری های صورت گرفته ، طی سه ماهه گذشته هشت فرد مرگ مغزی در استان اهدای عضو انجام دادهاند. تعداد شش پیوند کبد، دو پیوند قلب و ۱۳ پیوند کلیه با این بزرگواران انجام گرفته است.
دکتر نقی پور با اشاره به تحت پوشش قرار گرفتن خدمات درمان ناباروری، گفت: با چندین مرکز غیردانشگاهی و دانشگاهی درمان ناباروری در استان هماهنگیهایی انجام شده و با عقد قرارداد با بیمههای پایه، اکنون روند درمان تحت پوشش بیمه است.
وی با اشاره به مشکلات رادیوتراپی بیماران سرطانی در استان، افزود: در این خصوص فعالیتهای پژوهشی شناسایی و درمانی و پیشگیری و بهداشتی انجام میگیرد. در بحث درمان نیز با کمبود امکانات مواجه هستیم اما در این راستا مرکز جامعه سرطان را در محل نزدیک بيمارستان مردانی آذر با همکاری خیر بزرگوار حاج آقا نوبر در حال ساخت داریم که یک مرکز تحقیقاتی، پژوهشی، تشخیصی و درمانی سرطان مجهز نمونه در کشور خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به صعود ۸۰ پلهای رتبه بین المللی دانشگاه، گفت: رتبه دانشگاه علوم پزشکی تبریز از ۶۱۷ به ۵۳۶ رسیده است. در مرحله نخست المپیاد پزشکی دانشجویی کشور نیز دانشگاه رتبه دوم را کسب کرده و دانشکده داروسازی رتبه اول دانشکدههای داروسازی خاورمیانه را دارد.
وی گفت: دانشکده داروسازی، رتبه ۵۶ دانشکدههای داروسازی دنیا را دریافت کرده و دانشگاه علوم پزشکی به عنوان قطب دارویی کشور از سوی وزارت خانه اعلام شده است.
رئيس دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار کرد: در حال تلاش هستیم تا داروهایی که با کمبود آن در کشور مواجه هستیم با همت مراکز رشد و معاونت تحقیقات، تولید داروها را در داخل دانشگاه استارت بزنیم و به خودکفایی کشور کمک کنیم.
وی با اشاره به رتبه سوم دانشگاه در جشنواره فرهنگی مفدا، افزود: سه تفاهم نامه علمی، آموزشی، پژوهشی و درمانی با دانشگاههای چک و آتاترک و قفقاز ترکیه منعقد شده و کارگاه یک هفتهای را برای نخستین بار در سطح جهان با حضور کارشناسان سازمان بهداشت جهانی به منظور تشریح راههای برونرفت از همه گیریها در تبریز برگزار شده است؛ همچنین دانشگاه در جشنواره ملی سیمرغ نیز رتبه نخست حوزه علمی فرهنگی را دریافت کرده است.
دکتر نقی پور با تاکید بر اینکه دانشگاه در راستای کاهش هزینههای غیرضروری و افزایش بهره وری گامهای موثری برداشته شده است، افزود: در بحث آبرسانی برای سیستم دانشگاه، لوله کشی آب انجام گرفته که از این طریق ماهانه ۲۰۰ میلیون تومان کاهش هزینه را منجر شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه خدمت رسانی به مناطق محروم را اولویت خود قرار دادیم، اظهار کرد: اتمام پروژههای ناتمام را سرعت بخشیدیم. یک مرکز جامع سلامت هشترود و مرکز جامع سلامت بستان آباد را افتتاح کردیم و تعدادی از مراکز جامعه سلامت و بهداشت دیگر در سطح استان را به اتمام رساندیم. بخش سی تی اسکن ملکان و شبستر نیز راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه یکی از وظایف ما کمک به برقراری عدالت اجتماعی در حوزه سلامت است، ادامه داد: با این اقدام، مردم مناطق محروم و شهرستانها نیازی به مراجعه به مرکز استان نداشته و خدمات بهداشتی و درمانی در مناطق خود را در محل زندگی دریافت کنند.
وی با تاکید بر لزوم افزایش توجه دانشگاه، جامعه، مسئولان و مردم شریف استان به موضوع بهداشت، اظهار کرد: هزینه در این بخش یک سرمایه گذاری برای سلامت است.
دکترنقی پور با اشاره به فعالیتهای این دانشگاه در حوزه بهداشت محیط، بهداشت حرفهای، بهداشت فردی و ...، گفت: مردم باید اهمیت بیماریهای فشارخون، قلبی و دیابت را بیشتر دریابند.
وی از تخصیص اعتبار ۶۰۰ میلیارد تومانی برای پروژههای عمرانی دانشگاه در سفر ریاست جمهوری خبر داد و گفت: مجوز فروش املاک بلااستفاده دانشگاه به شرط استفاده در پروژههای عمرانی را نیز دریافت کردیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص مشکلات نیروهای طرحی دانشگاه نیز گفت: دانشگاهها بر طبق بخشنامه ها و آیین نامه های ارسالی از وزارت عمل می کنند و مشکل این عزیزان نیز باید از طریق همین بخشنامه های ارسالی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با صدورمجوزجذب نیرو حل شود و بدون شک دانشگاه نیز پیگیرمشکلات این عزیزان است.
وی در خصوص گردشگری سلامت نیز افزود: یکسری کارهای اساسی و پایهای در این خصوص شروع شده است. سالهای قبل تعداد بیماران و گردشگران سلامت خارج از کشور بالا بود اما برخورد و رفتار غیراستاندارد و ناصحیح باعث کم شدن این بیماران شد. ولی در حال برنامه ریزی هستیم تا در کشورهای دیگر مراکزی با حضور پزشکان احداث شود و بیماران به صورت مستقیم در هماهنگی با این مراکز وارد کشور شده و پس از درمان به کشور خود بازگردند.
آلبوم تصاویر سومین نشست خبری رئیس دانشگاه با اصحاب رسانه