تاریخ : يکشنبه 26 تير 1401
کد 14033

مدیر گروه بیماریهای واگیر دانشگاه مطرح کرد:

نشانه‌ها و راه‌های پیشگیری از بیماری آبله میمونی


مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز به تشریح نشانه‌ها و راه‌های پیشگیری از بیماری آبله میمونی پرداخت.
 
 به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به نقل از مرکز بهداشت استان، دکتر سیمین خیاط‌ زاده در خصوص آبله میمونی اظهار کرد: آبله میمونی با ایجاد ضایعاتی روی پوست آغاز می‌شود که ابتدا چون جوش کوچک بوده و به تدریج بزرگتر و آبکی می‌شوند سپس ترکیده و آب آنها ریخته می‌شود.
 
وی ادامه داد: آبله میمونی در سطح پوست ایجاد می‌شود که ضایعات آن زخم مانند بوده و با آبله مرغان نیز تفاوت دارد؛ در آبله مرغان افراد اگر به ضایعات دست نزنند، جای آن باقی نمی‌ماند اما در آبله میمونی باقی می‌ماند و از لحاظ ظاهری فرد را با مشکل مواجه می‌کند.
 
وی افزود: بدحالی، تب، خارش ضایعات و دردهای عضلانی از علائم آبله میمونی است که مانند بیماری عفونی بوده و در این آبله کف دست و پا هم درگیر شده و ضایعاتی دیده می‌شود.
خیاط زاده خاطرنشان کرد: خوشبختانه فعلاً در کشور از میان افراد مشکوکی که نمونه‌برداری شده‌اند، این بیماری دیده نشده و اگر فردی با افراد بیمار مواجهت نکند، بعید است که مبتلا شود.
 
وی بیان کرد: از حجاج مشکوک به این بیماری نیز نمونه‌برداری می‌کنیم چراکه از تمامی کشورها در مناسک حج حضور داشتند و اگر فردی مبتلا می‌شد، در اثر تماس، افراد دیگر هم مبتلا می‌شدند؛ لذا از نظر ابتلای به ویروس کرونا، آبله و آنفلوآنزا حجاج را بررسی کرده و نمونه‌برداری‌های لازم را انجام می‌دهیم.
 
وی گفت: دوره‌ی قبل از علائم‌دار شدن آبله میمونی ۲۱ روز است و احتمال اینکه ابتدا علائمی از فرد نبینیم، وجود دارد پس باید مراقب بود و با دیدن هرگونه ضایعاتی روی پوست، تب و بیماری به مراکز درمانی و بهداشتی مراجعه کرد تا بررسی شود.
 
مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز یادآور شد: در مراسم استقبال از حجاج، در و پنجره را باز بگذارید، از روبوسی و دست دادن خودداری کرده و در فضای بسته از ماسک استفاده کنید و از تماس نزدیک هم خودداری کنید و سعی کنید دیدارها در فضای باز باشد و مراقب باشید چراکه در اثر تماس امکان انتقال وجود دارد.
 
وی اظهار کرد: تماس نزدیک، روبوسی و تماس ضایعات فرد مبتلا با فرد دیگر از مهمترین راه‌های انتقال بیماری هستند؛ بنابراین حتما از ماسک استفاده کنید و از روبوسی کردن و دست دادن نیز خودداری کنید.
 
وی متذکر شد: دلیل ابتلا به این بیماری به طور دقیق شناخته نشده و از کشورهای اروپایی آغاز و با مسافرت‌ به کشورهای دیگر منتشر شده است و خوشبختانه فعلاً در کشور ما موردی دیده نشده و ما هرگونه مورد مشکوک را بررسی می‌کنیم.
 
خیاط زاده تاکید کرد: در تمامی بیماری‌های ویروسی، افراد آسیب پذیر در معرض ابتلا هستند؛ افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای، سالمندان و کودکان کم سن و سال در معرض خطر بیشتری هستند؛ بنابراین باید این افراد توجه بیشتری داشته باشند.
 
وی در رابطه با دوران نقاهت آبله میمونی خاطرنشان کرد: دوران مخفی بیماری که عامل بیماری وارد بدن فرد شده و علائم آن نشان داده نمی‌شود، تا ۲۱ روز است سپس علائمی چون سر درد و تب دیده می‌شود و ضایعات بروز پیدا می‌کنند که طول آن یک الی دو هفته بوده و به ترتیب ضایعات ترکیده و از بین می‌روند.
 
وی ادامه داد: احتمال فوتی در اثر آبله میمونی بسیار کم است اما امکان آن وجود دارد و افراد دارای بیماری زمینه‌ای و سیستم ایمنی ضعیف در معرض آن هستند.
 
مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز در پایان اضافه کرد: رعایت نکات بهداشتی و فردی بسیار مهم است که از شیوع و گسترش کرونا، آنفلوآنزا، وبا و آبله میمونی جلوگیری می‌کند؛ لذا حتما به موارد مطرح شده توجه داشته باشید.
 
  • نوشته شده
  • در يکشنبه 26 تير 1401