معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: همکاران آزمایشگاهی ایثارگرانه در دوران شیوع ویروس کرونا خدمات ارائه دادند که توانستیم با زحمات آنها این ویروس را کنترل کنیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به نقل از مرکز بهداشت استان، دکتر حسین حقائی روز یکشنبه، ۲۴ مهر ماه، در برنامه پایش جامع مدیریتی وزارت بهداشت از دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار کرد: برنامه پایش و ارزشیابی ابزاری است جهت سنجش عملکردها و اهداف و معیاری است برای رسیدن به اهداف تا به وسیله آنها اهداف خود را سنجش کنیم.
وی ادامه داد: امروز و روزهای آتی در خدمت آقای دکتر ناصری و هیأت همراه خواهیم بود تا ارزشیابی و پایش را انجام دهند که در توسعه و گسترش بخش آزمایشگاهی دانشگاه موثر خواهد بود.
وی افزود: بخش آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی تبریز بخش مهمی در غربالگری بیماریها و شناسایی موارد در معرض خطر و تشخیص بیماریها است که در زمان شیوع ویروس کرونا نیز خدمات مهمی را ارائه دادند که بر هیچکس پوشیده نیست.
دکتر حقائی گفت: همکاران آزمایشگاهی ایثارگرانه خدمات را ارائه دادند که توانستیم با زحمات آنها ویروس کرونا را کنترل کنیم که خاطرات به یاد ماندنی از ایثارگری آنها در تاریخ سلامت کشور ثبت خواهد شد.
رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت: بخش بهداشت همواره در حالت آمادهباش باشند
رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت گفت: در بحث بهداشتی همواره باید در حالت آمادهباش باشیم، باید آمادگی داشته باشیم صبر نکنیم تا اپیدمی ایجاد شده و بعد اقدامات خود را انجام دهیم.
دکتر عبدالحسین ناصری روز یکشنبه، ۲۴ مهر ماه، در در برنامه پایش جامع مدیریتی وزارت بهداشت از دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار کرد: یکی از اهدافی که معاونت بهداشتی وزارت خانه همواره آن را دنبال میکند، آمادگی همیشگی مراکز بهداشتی است که اگر بتوانیم بهداشت را تقویت کنیم، بسیاری از بیماریها در نطفه خفه شده و گسترش نمییابد.
وی ادامه داد: هزینهای که در بخش بهداشت انجام میدهیم، به مراتب کمتر از درمان است بهعنوان مثال در زمان شیوع ویروس کرونا از زمانی که خود را پیدا کردیم و گروههای بهداشتی وارد عرصه شدند، به راحتی آن را کنترل کردیم بهویژه گروه مظلوم آزمایشگاهی که کمتر در مورد زحمات آنها گفته میشود اما حدود ۷۰ درصد تشخیص بیماریها بدون پشتوانه آزمایشگاهی امکان پذیر نیست.
وی افزود: در بحث بهداشتی همواره در حالت آمادهباش باشید، باید آمادگی داشته باشیم صبر نکنیم تا اپیدمی ایجاد شده و بعد حرکت کنیم تا اگر احیانا بیماری به صورت اپیدمی آمد بتوانیم مقابله کنیم که دنبال آن هستیم تا در بخشهای مختلف دانشگاه بهویژه معاونت بهداشتی این آمادگی را ارزیابی کنیم.
دکتر ناصری خاطرنشان کرد: باید آزمایشگاههایی را داشته باشیم که بتوانیم آزمایشات تخصصی و فوق تخصصی را در هر دانشگاهی انجام دهیم، آزمایشات مراکز بهداشت در چهار گروه خونگیری، سطح یک، دو و تخصصی هستند که برخی بخش تخصصی را ندارد.
وی گفت: امیدوارم همکاری کنید تا از طریق وام سازمان بهداشت جهانی این آزمایشگاهها را تجهیز و نیروی متخصص را تربیت کنیم.
در ادامه بیان کرد: اکنون در بخش بهداشت ۳۱۰۰ آزمایشگاه در سطح کشور داریم که ۱۶۰۰ مورد آنها مرکز خونگیری، ۱۰۳۰ آزمایشگاه سطح یک، ۵۰۰ مورد سطح دو و ۲۰ آزمایشگاه تخصصی و فوق تخصصی است که میخواهیم این ۲۰ مورد را افزایش دهیم تا نمونه به تهران فرستاده نشود.
در پایان تاکید کرد: از معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز درخواست میکنم همکاری کرده و کمک کنند تا بتوانیم با دید بیشتری نسبت به دانشگاه و توانمندی آن تصمیمگیری کنیم.
در ادامه دکتر عارف شایگان مهر مسئول پایش و ارزشیابی معاونت بهداشت گزارش خود ارزیابی مبسوط از فرآیند ها و شاخص ها ی گروه های بهبود تغذیه، نوجوانان و جوانان ، سلامت جمعیت و خانواده ، گروه سلامت اجتماعی ، روان و اعتیاد، گروه سلامت دهان و دندان ، بهداشت محیط ، حرفه و آموزش و ارتقاء سلامت ارایه کرد
گفتنی است: پس از پایان این جلسه بازدید از آزمایشگاه جامع استان و 5 شهرستان استان پایش انجام شد.