مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریزگفت: با بازگشایی مدارس و کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی بر خلاف سال گذشته، شیوع ویروس آنفلوانزا نیز افزایش یافته است و تعداد مبتلایان به چندین برابر رسیده است/ سرما خوردگی این روزها در واقع همان آنفلوآنزا است
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به نقل از مرکز بهداشت استان ،دکترسیمین خیاط زاده در رابطه با علائم آنفلوآنزا گفت: علائم آن مانند ویروس کرونا است و چندان تفاوتی ندارد؛ تب شدید، درد عضلانی، اشک ریزش، اسهال و سرفه از علائم این بیماری است اما با این تفاوت که حال بیمار به طور ناگهانی وخیمتر شده و حال عمومی او بدتر میشود.
وی افزود: افراد مشکوک به آنفلوانزا باید در خانه تحت مراقبت قرار بگیرند و هر دانش آموزی که حتی کوچکترین علائم سرماخوردگی دارد، باید به مدرسه نرود چراکه منجر به گسترش این ویروس شده و تهدیدی برای سلامتی سایر دانش آموزان است.
وی خاطرنشان کرد: اکنون شیوع آنفلوآنزا در آذربایجان شرقی نسبت به ماه قبل افزایش چشم گیری داشته است؛ ماه قبل تنها چهار درصد نمونهها مثبت بود اما اکنون ۳۵ درصد آنها مثبت اعلام میشود و طی ماههای آتی نیز وضعیت تشدید میشود.
دکترخیاط زاده تأکید کرد: هر چند موارد سرپایی آنفلوآنزا نسبت به ماه قبل افزایشی است، اما تاکنون مورد مثبت از نوع خطرناک آنفلوآنزا، موسوم به «اچ وا. ان وان» در استان مشاهده نشده است، آنفلوآنزای شایع در آذربایجان شرقی از انواع «اچ تری. ان تو»، «آ» و «ب» است که مبتلایان به آنها تحت درمان قرار میگیرند.
وی یادآورشد: رعایت پروتکلهای بهداشتی به شدت در استان کاهش یافته است و فاصله گذاری اجتماعی و استفاده ماسک به هیچ وجه رعایت نمیشود؛ میزان استفاده از ماسک در استان حتی به ۱۵ درصد هم نمیرسد اما توصیه میشود حداقل در مکانهای بسته از ماسک استفاده شود.
مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز همچنین تزریق واکسن آنفلوآنزا را برای سالمندان بالای ۶۰ سال، افراد دارای بیماری زمینهای، دانشآموزان و مادران باردار ضروری دانست.