معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز درجلسه سند خودکش استان گفت: یکی از عوارض تکنولوژی استرس است که در جوامع شهرنشین افزایش یافته و سبب افزایش مشکلات اجتماعی شده است که نیاز به مشارکت همگانی دارد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریزبه نقل از مرکز بهداشت استان، دکتر حسین حقائی معاون بهداشت دانشگاه در جلسه سند خودکشی استان گفت: یکی از مشکلات اجتماعی در جوامع امروزی خودکشی است که در کشور ما نیزمتاسفانه تعداد آن افزایش یافته است .وی افزود: برنامه کشوری پیشگیری برای آن تهیه شده است و در این راستا در استان ما نیز برای مدیریت این مشکل، برش استانی تهیه شده و چندین جلسه هماهنگی و همفکری نیز تشکیل شده است.
وی ادامه داد: جلسات و کارگاههای تربیت مربی برای شناسایی و مداخله در افکار خودکشی برگزار و جلسات آشنایی با افکار خودکشی نیز انجام شد و برش استانی سند در حال نهایی شدن است که سند استانی نهایی و ثمرات اجرایی آن را تا سال ۱۴۰۴ میبینیم اما دستگاههای مختلف باید به وظایف خود عمل کنند تا با پایشهای حین اجرا، این برنامهها مثمر ثمر باشد.
وی خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه آمار خودکشی در جمعیت جوان ما بالا است، نیاز است در سریعترین زمان ممکن این برنامه نوشته شود و در برنامه عملیاتی مداخلات لازم انجام و جلوی این معضل گرفته شود.
مدیر سازمان نظام پزشکی تبریز نیز اضافه کرد: خودکشی بهعنوان یک دغدغه ،همواره بوده و زمانی میتوانیم در برنامهریزیها مؤثر باشیم که مدیر ارشد تمام سیستمها ما را همراهی کنند.
دکترطاهراقدم گفت: دانش آموزان در مدارس صرفاً آموزش میبینند و پرورش ندارند و بعد کنکور مشکل ایجاد میشود و افکار خودکشی در آنها افزایش مییابد البته خانواده هم بی تأثیر نیست.
وی ادامه داد: جمعیت پیر جامعه ۱۰ الی ۱۲ درصد است و در آینده هم افزایش مییابد و افکار خودکشی بر آنها حاکم میشود؛ اگر میخواهیم کار مؤثری انجام دهیم، همه باید همکاری کنند چراکه احتمال دارد این معضل برای خود ما هم ایجاد شود.
رئیس انجمن روانپزشکان آذربایجان شرقی نیز گفت: خودکشی موضوعی قدیمی است که در بعضی دوران افزایش بسیاری پیدا میکند و آمار واقعی آن بسیار بالاتر از چیزی است که اعلام میشود چراکه اکثر فوتیها را به شکل خودکشی ثبت نمیکنند و در تمام اقشار وجود دارد؛ صرف ثروتمند، فقیر، بزهکار و … بودن تأثیری ندارد اما برخی بیشتر در معرض خطر هستند.
علی فخاری افزود: با همکاری تمامی سازمانها و نظارت و همکاری استانداری آذربایجان شرقی برنامههایی برای پیشگیری از خودکشی داریم که بسیار مهم هستند و پزشکان و معاونت درمان باید آن را مهار کنند برای مثال افسردگی را درمان کنند چراکه یکی از دلایل اصلی خودکشی است.