رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان بر ضرورت فرهنگ سازی و تمرکز بر آموزش های عمومی در راستای ترویج سبک زندگی سالم در جامعه تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، جلسه هماهنگی درون بخشی و بین بخشی ارتقاء سلامت 8 محصول کشاورزی و تعیین اولویتهای فرهنگ سازی و نیاز آموزشی در راستای اجرای برنامه کشوری طرح راهبردی ارتقا سلامت هشت محصول کشاورزی، و فرهنگ سازی تغذیه و سبک زندگی سالم، روز یکشنبه، هشتم آبان ماه 1401 با حضور نمایندگان سازمان جهاد کشاورزی استان، معاونت غذا و دارو، معاونت بهداشت و دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی در اندیشگاه سلامت استان برگزار شد.
دکتر غلامرضا نورآبادی -رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان- در ابتدا اهداف جلسه و اهمیت موضوع ارتقا سلامت محصولات کشاورزی به ویژه طرح هشت محصول و لزوم آموزش و فرهنگ سازی در این زمینه گزارش مبسوطی ارائه کرد وگفت: این آموزش ها وفرهنگ سازی قطعا سبک زندگی مردم را تغییر می دهد وآنان را به سوی زندگی سالم هدایت خواهد کرد.
دکتر مشتاقی -رئیس گروه محیط زیست سازمان جهاد کشاورزی استان- نیز درخصوص اقدامات بعمل از زمان ابلاغ طرح کشوری ارتقا سلامت هشت محصول از سال 1397 در سطح استان و پروژه های پنج گانه طرح، توضیحاتی را ارائه کرد.
همچنین در این جلسه گزارش هایی درخصوص اقدامات در حال انجام پایش و مراقبت سلامت محصولات کشاورزی استراتژیک استان در بازار داخلی، اقدامات آموزشی جهاد کشاورزی، گروههای هدف تحت آموزش و همچنین بارکد محصولات کشاورزی، اقدامات آموزشی و فرهنگ سازی تغذیه و امنیت غذایی، اقدامات بعمل آمده در ارتقا سلامت محصولات کشاورزی و پرتابل غربالگری سطح نیترات محصولات و کنترل نیترات و سموم نمونههای کشاورزی و امکانات آزمایشگاهی معاونت غذا و دارو ارائه شد.
دکتر رمضانی-مدیر نظارت و ارزیابی مواد خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو- درخصوص نمونه برداری و پایش هشت محصول کشاورزی از نظر آلایندگی در پروژه 6، گفت: از امسال سیاست سازمان غذا و دارو به گونی ای شده است که حدود 30 درصد نمونه برداری ها از سر مزارع کشاورزی است که برای اجرای این کار همکاری های خوبی با سازمان جهاد کشاورزی در حال انجام است و این موارد باید در جهت ارتقای سلامت محصولات کشاورزی و در نهایت سلامت مردم باشد.
در خاتمه پس از بحث و تبادل نظر توسط اعضاء جلسه اولویت های فرهنگ سازی و نیاز آموزش عمومی واینکه حداقل 5 منطقه هدف برای تعیین شهرستان با نوع محصول) در استان در برنامه طرح ارتقا سلامت 8 محصول که 5 پروژه اول برای سازمان جهاد کشاورزی وپروژه ششم برای معاونت غذا و داروتعیین شد.