مانور قطع برق با هدف سنجش سطح آمادگی درمرکز آموزشی ودرمانی شهداء تبریز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به نقل از روابط عمومی بیمارستان شهداء تبریز مانور قطع برق با هدف سنجش سطح آمادگی درمرکز آموزشی ودرمانی شهداء تبریز و با حضور مدیر مرکز آموزشی ، درمانی شهداء، کارشناسان این مجموعه و کارشناسان اداره برق استان روز هشتم آبان ماه 1401 با هدف سنجش سطح آمادگی درمرکز آموزشی ودرمانی شهداء تبریز برگزار شد.
این مانور با توجه به قطعی برق بطور مکرر درسطح شهر و بیمارستان و به خطر افتادن تجهیزات پزشکی ، کاهش سطح کیفیت خدمات درمانی ، ایمنی بیماران ودرنهایت به منظور ايجاد آمادگي و بررسي ميزان توان دستگاههاي مولد برق بيمارستان (موتورهاي ديزل و UPS ها) و همچنين کنترل كليه سيستمهاي برقي بيمارستان در زمان بحران قطع برق ، مانورعملياتي تاب آوري قطع برق در تمام واحدهاي بيمارستان- واحد مدیریت خطربا هدف آمادگی برای مواجهه با بحران قطعی برق مانور دور میزی با حضور اعضا سامانه مدیریتی حوادث بیمارستانی(HICS) در این مرکز برگزارشد.
این مانور در اتاق فرماندهی حادثه برگزار شد وابتدا شرح حالی از موقعیت بیمارستان توسط دبیر کمیته حوادث و بلایا داده شد سپس سناریو از پیش تهیه شده قرائت و بدنبال آن مشکلات همه واحدها و بخش های درمانی و پشتیبانی بررسی و مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. در نهایت پس از جمع بندی مشکلات ، راهکارهای مقابله با این بحران ارائه شد.
دکتررضا دلجوان -مدیر مرکز آموزشی ودرمانی شهداء- در جلسه جمع بندي مانور، ضمن تشکرو قدردانی از همه دست اندر کاران برگزاري مانور گفت: این مانور براي آمادگي پرسنل در حوادث و بلايا و رفع نقص ها ضروري است و برنامه ريزي و برگزاري عملياتي مانور هاي مهم ديگر در سطح بيمارستان را نیز خوستارشد.
گفتنی است؛ خيلي از نواقص در طول اجراي مانور توسط همکاران شناسايي و رفع نقص گرديد. و در جلسه جمع بندي ، با ارائه گزارش عملکرد حين مانور توسط مسئولين واحدها و سرپرستاران ، نقاط ضعف و قوت هرواحد مورد بحث قرار گرفت.
بر اساس این مانور الزام قانونی مراکز حساس ، مهم ، حیاتی و بیمارستانها باید مجهز به دیزل اضطراری و ژنراتور باشند. تجهیز این مرکز همچون مراکز دیگر به برق اضطراری برای آن است که در مواقع قطع برق ناشی از حادثه یا قطع شبکه حداکثرپس از ۱۰ ثانیه وارد مدار شده تا اختلالی در روند فعالیت این مراکز ایجاد نشود.
دراین راستا حدود سه ساعت بعد از اتمام جلسه مانوردورمیزی ، مانور عملیاتی آغاز وجریان قطع برق واقعی ساعت 13:45با اعلام خبر حادثه از طرف سوپروایزر به فرمانده حادثه چارت بحران فعال شد و با حضور نماینده اداره برق اعضاء فراخوان و در ایستگاه شماره یک برق مستقر شدند .
در این مانور چالش های قطع برق طبق سناریو بررسی و فرآیند وصل مجدد برق و بازگشت به شرایط عادی بررسی و انجام شد. بعد از حادثه قطع برق شبکه توسط مامور برق ، خوشبختانه طبق پیش بینی های قبلی پس از ۱۰ ثانیه ژنراتور برق بطور خودکار فعال و دوباره برق وارد مدار شد .
با توجه به مصاحبه بامهندس محمدی -کارشناس اعزامی ازاداره برق استان- و نعمتی -مسئول امور پشتیبانی بیمارستان شهداء - و گزارش های واصله از بخش های درمانی هیچ اختلالی در روند فعالیت این مراکز ایجاد نشد.
در این مانور مامور اداره برق بر اساس مشاهدات میدانی و انجام تست های لازم ، سیستم برق این مرکز را خیلی پایدار و مطمئن دانست و افزود: براساس تجهیزات (دیزل و ژنراتورهای برق) و شرایط موجود برق این مرکز همیشه پایدار وهیچ گونه اتفاق خاصی دراین حوزه نخواهد افتاد.