معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز توصیه ها ی تغذیه ای برای آنفلوانزا را اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به نقل از مرکز بهداشت استان، دکتر حسین حقائی متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: با شروع فصل سرما شیوع بیماری های ویروسی شایع می شود که شناخته شده ترین آن آنفلوانزا است که متاسفانه در کشور ما هم با آغاز فصل پاییز این بیماری به صورت اپیدمی در گروه های سنی مختلف به خصوص کودکان درآمده است . وی گفت : بهترین راه پیشگیری از آنفلوانزا شستن مرتب دست ها ، پوشیدن لباس گرم و استفاده از ماسک در اماکن عمومی است . اگر دچار این بیماری شدید برای بهبودی هرچه سریعتر این بیماری استراحت ، خواب و تغذیه نقش بسیار مهمی دارد که در صورت رعایت توصیه های تغذیه ای می توانید سریعتر این بیماری را پشت سربگذارید.
خوردن مایعات
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: به دلیل تعریق و تب، بدن با کم آبی مواجهه می شود که این امر می تواند بهبودی را به تعویق بیندازد. بنابراین در این دوران مایعاتی همچون آب ولرم، دمنوش زنجبیل و آویشن، آب ولرم با عسل و لیموترش و آبمیوه های طبیعی همچون آب سیب، آب پرتقال و لیمو شیرین و آب هویج باید مصرف شود.
خوردن غذای مقوی
حقایی گفت : بهترین غذاها در این شرایط سوپ به خصوص سوپ مرغ و گوشت است.سوپ مرغ به طور سنتی به عنوان یک غذای مناسب در هنگام بیماری در نظر گرفته می شود. آب سوپ منبع خوبی از مایعات و الکترولیت ها برای جلوگیری از دهیدراتاسیون است. مرغ پروتئین و روی بدن شما را تامین می کند. همچنین دارای ویتامین A (به دلیل وجود هویج) و ویتامین C ( به دلیل وجود کرفس و پیاز) است . توصیه می شود از لیموی تازه یا نارنج به مقدار کم هم در سوپ خود استفاده کنید.
مصرف ویتامین A و C
میوه و سبزیجات منبع غنی ویتامین C و A است . این ویتامینها یک ماده مغذی برا ی تقویت سیستم ایمنی به ویژه در هنگام بیماری است . وی افزود: لیمو شیرین، پرتقال، شلغم ، کدو حلوایی و لبو را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید،از مصرف نوشیدنی ها ی حاوی کافئین مثل قهوه و نسکافه و نوشابه پرهیز کنید. این نوع نوشیدنی ها دیورتیک بوده و منجر به کم ابی بدن شما شده و می تواند شرایط شما را بدتر کند و دوره نقاهت بیماری را افزایش دهند.
خوردن صبحانه و مصرف پروتئین
به دلیل تضعیف سیستم ایمنی باید مواد پروتئینی به منظور تقویت سیستم ایمنی مصرف شود. تخم مرغ آبپز، عدس و پنیر با مغزیجاتی مثل بادام ،گردو انتخاب های خوبی برای این وعده هستند. اگر اشتها ندارید که سه وعد غذایی را میل کنید حتما تعداد وعده های غذایی را زیاد کنید مثلا به 6 تا 7 وعده ولی با حجم کم مصرف کنید.
مکمل ویتامین D مصرف کنید
دکتر حقائی متخصص تغذیعه ادامه داد: ویتامین D نقش مهمی در کاهش التهاب در بدن دارد. بهتر است در زمان شروع بیماری یک پرل 50 هزار واحدی ویتامین دی مصرف کنید. به یاد داشته باشید همه افراد بالای 12 سال باید ماهانه یک پرل 50 هزار واحدی ویتامین D مصرف کنند. همچنین از مکمل روی استفاده کنید . مکمل روی منجر به کاهش التهاب و تسریع بهبودی می شود لذا توصیه میشود روزانه تا بهبودی کامل یک عدد مکمل روی مصرف شود.