تاریخ : دوشنبه 30 آبان 1401
کد 14672

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در چهارمین نشست خبری مطرح کرد:

کاهش هزینه های درمانی با اجرای طرح دارویار / راه اندازی مراکز مجهز در حوزه سلامت روان/اعطای بیشترین مجوز قانونی برای مطالبه گری دانشجویان در دانشگاه علوم پزشکی تبریز

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به اجرای طرح دارویار در سطح استان گفت: اجرای این طرح در طولانی مدت به کاهش هزینه های درمانی می انجامد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز دکتر بهمن نقی پور در چهارمین نشست خبری در جمع خبرنگاران استان اظهار کرد: تحقق برنامه های طرح دارویار گام بلندی در راستای نظامند کردن حوزه دارویی است، اما مشکلاتی که طی دو ماه اخیر در حوزه تامین دارو در کشور با آن روبرو شدیم به دلایلی همچون کمبود مواد اولیه ، مشکل در راه اندازی دستگاه های شرکت های دارویی به دلیل تحریم و  دپو برخی داروها و آنتی بیوتیک ها توسط چند شرکت متخلف بود که در حال حاضر این مشکلات رفع شده و به زودی اجرای این طرح سرعت خواهد گرفت.

وی، از استان آذربایجان شرقی را به عنوان یکی از استان های پیشرو در امر تولید دارو نامبرد و گفت: در حوزه تولید دارو با پیگیری هایی که صورت گرفت شاهد تسریع روند تولید دارو در کشور هستیم و برخی شرکت های دارویی در سه شیفت برای تامین نیاز دارویی کشور فعالیت دارند.

وی ادامه داد: در مورد داروهایی که با کمبود مواجه هستیم با توزیع داروهای وارداتی تا حدودی کمبودها جبران شده  است، البته برخی کمبودها سراسری است.

دکتر نقی پوراظهار کرد: سهمیه داروی استان ما بالاتر از متوسط کشوری است و کمبود ها در استان ما کمتر از دیگر استان ها بوده و  میزبانی از بیماران استان‌های همجوار نیز بر حوزه دارویی استان اثر گذار است.

وی در خصوص کمبود برخی آنتی بیوتیک ها گفت: در برخی از موارد شاهد تجویزهایی هستیم که ضرورتی ندارد ، برای نمونه آنفولانزا بیماری ویروسی است که مصرف آنتی بیوتیک کمکی به بهبود بیمار نمی کند. گاها تجویز از طرف پزشک و هم درخواست بیمار کاملا بیجا است. در صورت استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک  ویروس مقاوم تر و جهش یافته می شود که در نهایت آنتی بیوتیک تاثیر خود را از دست می دهد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر توجه ویژه به ایجاد زیر ساخت ها در طول یک سال گذشته گفت: در طول یک سال گذشته حداقل پنج دستگاه سی تی اسکن در سطح استان راه‌اندازی شده و تلاش بر این است با افزایش این تجهیزات و نیروهای درمانی تعداد موارد ارجاعی از شهرستان‌ها را تا حد امکان کاهش دهیم.

 دکتر نقی پور با اشاره به تلاش های خستگی ناپذیر کادر بهداشت و درمان در طول سه سال گذشته در مقابله با همه گیری کرونا گفت: در استان ما 62 بیمار کرونایی بستری هستند  که آمار قابل توجهی است چرا که مدتهاست هیچ فوتی به دلیل ابتلا به کرونا نداشته ایم.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به برخی تجمعات دانشجویی در طول هفته های گذشته در دانشگاه ها گفت: باید مطالبات دانشجویان در فضایی آرام مورد توجه قرار گیرد چرا که دانشگاه علوم پزشکی تبریز برای ایجاد چنین فضای مطالبه گری بیشترین مجوز برگزاری تجمع قانونی را صادر کرده است.

وی افزود:  تاکید ما گفت و گو در کل دانشگاه‌های کشور است و از این رویه نیز در دانشگاه علوم پزشکی تبریز پیروی می کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز توجه به مسائل مرتبط با سلامت روان در دانشگاه علوم پزشکی تبریز را مورد تاکید قرار داد واظهار کرد: ارائه خدمات سلامت روان در مراکز بهداشت، ایجاد مراکز مشاوره، برگزاری کارگاه های آموزشی و آموزش رسانه ای در حوزه سلامت روان به جد مورد پیگیری بوده است و در صدد راه اندازی مراکز مجهز در حوزه سلامت روان برای تاثیر گذاری در این حوزه هستیم.

دکتر نقی پور در بخش دیگری از صحبت های خود از پرداخت بخش قابل توجهی از بدهی های دانشگاه در طول یکسال گذشته خبر داد و گفت : پیش ازا ین بدهی ها  به شرکت های تجهیزات پزشکی به قدری زیاد بود که توان خرید مجدد تجهیزات وجود نداشتیم اما اوایل سال ۱۴۰۱ بخش قابل توجهی از بدهی تسویه شد تا امکان همکاری شرکت های تجهیزات پزشکی جهت تامین نیازها فراهم شود .

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در پاسخ به سوالی در خصوص افزایش مطب‌های پزشکی در سطح شهر تبریز اظهار کرد: صدور مجوز مطب پزشکی بر عهده سازمان نظام پزشکی است اما در صورت بروز تخلف در حوزه سلامت استان، دانشگاه علوم پزشکی به عنوان متولی نظام پزشکی موظف به رسیدگی است به عنوان مثال معرفی آزمایشگاه جهت انجام آزمایشات لازم توسط پزشک یک تخلف است که با بررسی  بازرسین با متخلفین برخورد می شود.

دکتر نقی پور در رابطه با جهاد پزشکی نیز  گفت: فعالیت های جهادی یکی از اساسی ترین اقدامات دانشگاه علوم پزشکی است، معاونت فرهنگی و دانشجویی در این زمینه اقدامات جهادی انجام می دهد و ارتباط مستقیمی بین بسیج دانشجویی با دانشگاه علوم پزشکی در سطح استان وجود دارد که  هر هفته با کمک رسانی به مناطق محروم  و کم برخورد با ایجاد بیمارستان صحرایی خدمات رسانی می شود و حتی در سطح شهر هم فعالیت های خوبی صورت می گیرد.


  • نوشته شده
  • در دوشنبه 30 آبان 1401