رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز روز جمعه هشتم اردیبهشت 1402 در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه در محل مصلی اعظم امام خمینی (ره) گفت:
برای ارتقاء سلامت جامعه، هماهنگی و همدلی تمامی دستگاههای اجرایی و نظارتی و رسانه ها، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر بهمن نقی پور در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه و در آستانه آغاز هفته سلامت گفت:
عوامل زیادی از جمله عوامل سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی بر موضوع سلامت مردم و جامعه تاثیرگذار است لذا برای ارتقاء سلامت جامعه فقط با تلاش و تکاپوی یک نهاد و ارگان نتیجه ای حاصل نخواهد شد لذا در چنین بحث حیاتی می بایست تمام سازمان های دولتی و خصوصی و ان جی او های مردم نهاد و دستگاه های اجرایی و نظارتی و رسانه ها دست به دست هم دهند و با افزایش روحیه همکاری و هماهنگی بین بخشی در راستای ارتقای سلامت مردم گام بردارند.
وی در ادامه گفت: طبق آمار های گذشته، وزارت بهداشت و درمان و دانشگاه های علوم پزشکی کشور تنها 30 درصد در سلامت مردم نقش دارند و 70 درصد مابقی تمام دستگاه های دولتی و غیر دولتی در این امر خطیر نقش دارند.
او در ادامه گفت: یکی از مهمترین موئلفه ها در حوزه سلامت، موضوع سواد سلامت است که با تمرکز و آموزش اصولی افراد مشخص، می توان از طریق آنان آموزش خانواده ها را پی ریزی کرد و با این روش آموزش به موضوع مهم ارتقاء سواد سلامت کل جامعه دست یافت و برای هموار کردن این مسیر کمک و همکاری رسانه ها و دولت و تمام دستگاه های اجرایی با دانشگاه علوم پزشکی بسیار مهم است.
وی گفت: معاونت های مختلف دانشگاه علوم پزشکی تبریز آماده ارائه آمار و مستندات و اطلاعات دقیق برای اجرایی شدن چنین طرح مهمی که نقش حیاتی در سلامت مردم دارد می باشد.
او افزود:
از دیگر روش های مهم برای ارتقا سلامت جامعه، افزایش سطح آگاهی مردم در امور خودمراقبتی و توانمند سازی افراد جامعه از طریق آموزش، به نحوی که هر فرد جامعه توان مراقبت از خود در برابر بسیاری از بیماری ها و مشکلات جسمی و روحی را داشته باشد.
دکتر بهمن نقی پور در ارتباط با سبک زندگی سالم نیز گفت:
موضوع تغذیه سالم، ورزش روزانه و رسیدگی به بهداشت فردی و محیطی و محل زندگی از دیرباز مورد توجه بوده است اما می بایست برای تشویق و ترغیب افراد برای عمل به دانسته ها در مورد سبک زندگی سالم، برنامه ریزی مطلوبی صورت گیرد.