تاریخ : چهارشنبه 27 ارديبهشت 1402
کد 15755

معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد:

فرهنگسازی در حوزه جوانی جمعیت باید بصورت جدی صورت پذیرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ضمن تاکید بر ضرورت فرهنگسازی در حوزه جوانی جمعیت، گفت: موضوع جمعیت هنوز از سطح کارشناسی به سطح مردمی منتقل نشده و این امر نشان می دهد که فرهنگسازی به خوبی انجام نشده و این تفکر و نگرش در مردم جا نیفتاده است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به نقل ازوبدا، دکتر حسین فرشیدی اظهار کرد: جمعیت موضوعی است که توجه کشورهای دنیا را به خود معطوف کرده و کشورها بر اساس اقتضائات شان در زمینه جوانی و حفظ جمعیت فعال، سیاست ها و اقداماتی را به کار گرفته اند.

وی با اشاره به سالمند شدن جمعیت کشور، تصریح کرد: آمار سالمند شدن جمعیت در سال‌های اخیر افزایش زیادی داشته که یکی از دلایل آن، بهبود شاخص های سلامتی و افزایش طول عمر و دیگری، کاهش ‌موالید است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: سیاست های کلی جمعیت با توجه به اهمیت مقوله جمعیت در اقتدار ملی؛ و با توجه به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیّت کنونی کشور به عنوان یک فرصت و امتیاز و در جهت جبران کاهش نرخ رشد جمعیت و نرخ باروری، در سال ۹۳ از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد که نشان دهنده توجه و دغدغه ایشان به اهمیت موضوع جمعیت است.

وی با بیان اینکه افزایش جمعیت جوان در تمام بخش های کشور اثرگذار است، خاطرنشان کرد: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ ابلاغ شد که ۶۰ درصد مواد آن برعهده وزارت بهداشت است. در این زمینه اقدامات زیادی انجام شده، اما هنوز بخش بزرگی از برنامه ها و اقدامات باقی مانده است.

دکتر فرشیدی ضمن تاکید بر ضرورت فرهنگسازی در حوزه جوانی جمعیت، گفت: در موضوع جمعیت تمام وزارتخانه و نهادهای ذیربط باید در کنار یکدیگر بایستند و مشارکت بین بخشی صورت گیرد.

وی گفت: موضوع جمعیت هنوز از سطح کارشناسی به سطح مردمی منتقل نشده و این امر نشان می دهد که فرهنگسازی به خوبی انجام نشده و این تفکر و نگرش در مردم جا نیفتاده است.

وی افزود: البته نمی توان وظیفه فرهنگسازی را صرفا به صدا ‌و سیما محول کرد، بلکه تمام بخش باید در یک راستا حرکت کنند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: تمام مدیران و مسئولین باید به امر جوانی جمعیت معتقد و متعهد باشند تا بتوانند زیر مجموعه شان را در مسیر صحیح قرار دهند.

وی، اسامی روزهای هفته ملی جمعیت را برشمرد و گفت: رسانه و جوانی جمعیت، مدیران و جوانی جمعیت، خانواده موفق و جوانی جمعیت، دستگاه‌های دولتی و جوانی جمعیت، شرکت‌ های خصوصی و جوانی جمعیت، نخبگان و جوانی جمعیت و گروه‌های مردم ‌نهاد و جوانی جمعیت، روزشمار هفته ملی جمعیت است که در زمینه هر یک از آنها اقداماتی درحال انجام است.

وی، تقویت هویت مادری، تحکیم خانواده و تقویت نشاط درونی خانواده و تعریف خانواده اصیل، آسیب تک فرزندی، مقابله با سقط عمدی جنین، درمان ناباروری و شناسایی و بیماریابی و ترویج ازدواج را از جمله اهداف مهم در زمینه جوانی جمعیت عنوان و اظهار کرد: موضوع جمعیت باید به یک اولویت در تمام بخش ها تبدیل شود، به طوریکه برای مثال وقتی تلویزیون را روشن می کنیم، در این‌ مورد حتما یک برنامه درحال پخش باشد.
  • نوشته شده
  • در چهارشنبه 27 ارديبهشت 1402