تاریخ : يکشنبه 31 ارديبهشت 1402
کد 15795

رییس گروه تعالی خانواده و جوانی جمعیت عنوان کرد:

جمعیت جوان به عنوان سرمایه انسانی یکی از مهمترین ارکان موثر بر توسعه هر کشور است

 رئیس گروه تعالی خانواده و جوانی جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در گفت‌وگویی، اظهار کرد: روز سی‌ام اردیبهشت ماه، سالروز ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری بوده و در تقویم جمهوری اسلامی ایران، روز ملی جمعیت نام گرفته است.
 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به نقل از مرکز بهداشت استان ، دکتر مجید کارآموز،  با اشاره به نامگذاری روزهای هفته ملی جمعیت (متناسب با موضوعات و محورهای حوزه خانواده و جوانی جمعیت) افزود: امسال نیز با توجه به ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، تشکیل ستاد ملی جمعیت و هم‌چنین فرصت کوتاهی که برای عبور از بحران جمعیتی پیش رو داریم، ضرورت این نامگذاری و انسجام و هماهنگی فعالیت‌ها حول محورهای ابلاغی ستاد ملی جمعیت، چند برابر است.
 
وی، مباحثی چون تقویت هویت مادری، تحکیم خانواده و تقویت نشاط درون خانواده، تک‌فرزندی و عوارض آن، مقابله با مسئله سقط عمدی ‌جنین، دلایل و راهکارهای درمان ناباروری، ترویج ازدواج به‌وقت نیاز و دستاوردها و پیامدهای جوانی جمعیت را از جمله محورهای موضوعی هفته جمعیت عنوان کرد.
 
دکترکارآموز با بیان این‌که شعار هفته جمعیت امسال تحت عنوان «سهم من از جوانی ایران؟» است، ادامه داد: جمعیت جوان به عنوان سرمایه انسانی یکی از مهمترین ارکان موثر بر توسعه هر کشور از اهمیت خاصی برخوردار بوده و بستر خلاقیت و پویایی در ابعاد مختلف توسعه اقتصادی-اجتماعی را برای آن کشور فراهم می‌کند.
 
وی خاطرنشان کرد: امید به زندگی زنان و مردان در کشور طی ۴۵ سال گذشته افزایش چشمگیری داشته و در حال حاضر امید به زندگی به بیش از ۷۵ سال رسیده است. این در حالی است که کشور ما سال‌ها از جمعیت جوان برخوردار بوده و هم‌چنان لازم است تا این ثروت حیاتی حفظ و تقویت شود.
 
وی تاکید کرد: روند باروری در کشور طی سال‌های اخیر شیب نزولی داشته و با سطح جانشینی، فاصله زیادی دارد. از سوی دیگر پیش بینی می‌شود که در سال ۱۴۲۰ (در یک دوره بیست ساله)، جمعیت سالمندان کشور حدودا دو برابر شود در حالی که این روند در دیگر کشورها طی ۱۰۰ سال اتفاق افتاده است.
 
رئیس گروه تعالی خانواده و جوانی جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار کرد: سیاست‌های کلی جمعیت در سال ۱۳۹۳ و در ۱۴ بند از سوی مقام معظم رهبری به تمامی دستگاه‌ها ابلاغ شد و بر ضرورت هماهنگی و تقسیم کار بین ارکان نظام و دستگاه‌های ذیربط برای اجرای دقیق، سریع و قوی این سیاست‌ها و گزارش نتایج رصد مستمر اجرای آن‌ها، تاکید شده است. تحقق و اجرای درست سیاست مهم و حیاتی جوانی جمعیت، مستلزم اتخاذ نگاه جمعی و مسئولانه در کلیه سطوح قانونگذاری، اجرایی و نظارتی است.
 
وی با بیان این‌که سیاستگذاران جمعیتی به دو طریق می‌توانند در تحولات جمعیتی یک کشور موثر واقع شوند، تشریح کرد: سیاستگذاری‌هایی مانند تشویق موالید، مبارزه با مرگ و میر و پیشگیری از سقط و ناباروری، تاثیرات مستقیم و بلاواسطه بر عوامل جمعیتی دارند، در حالی که تدوین سیاست‌های غیر مستقیم مانند افزایش مرخصی مرتبط با بارداری و زایمان، افزایش امنیت شغلی برای زنان شاغل که به تازگی فرزندی به دنیا آورده‌اند، حمایت از خانواده در تامین هزینه‌های بهداشتی درمانی مرتبط با فرزندآوری و هزینه تربیت فرزندان و سیاست‌هایی از این قبیل، در تحولات جمعیتی نقش بسزایی دارند.
 
وی در پایان گفت : به منظور اجرای منویات مقام معظم رهبری و با هدف افزایش نرخ رشد جمعیت و باروری، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مشتمل بر ۷۳ ماده و ۸۱ تبصره در مورخه دهم آبان ۱۴۰۰ به تصویب شورای محترم نگهبان رسید و جهت اجرای هماهنگ قانون مذکور به کلیه دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد.  
 
  • نوشته شده
  • در يکشنبه 31 ارديبهشت 1402