دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجانشرقی گفت: طبق اعلام سازمان ملل متحد، طی دهه اخیر ۲۶ درصد تقاضای مصرف مواد مخدر در جهان افزایش یافته است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به نقل از مرکز بهداشت استان ، امیر رنجبر در همایش پیشگیری از اعتیاد جوانان، ازدواج هوشمند و خانواده اظهار کرد: پیشگیری اولیه از اعتیاد یک ضرورت و الزامی برای همگان در گروههای مختلف اجتماعی است که باید تمام تلاش خود را به کار گیرند چراکه شیوع و تقاضای مواد مخدر در سطح بینالملل و جامعه ما افزایش یافته و نگران کننده است و تمامی گروهها در معرض این بیماری هستند.
وی با بیان اینکه سازمان ملل در بررسی یک دهه اخیر ۲۶ درصد افزایش تقاضای مواد مخدر را گزارش کرده است، ادامه داد: متاسفانه مهمترین عامل گرایش به مواد مخدر، افزایش ناآگاهی است و در حال حاضر پیشگیری اولیه این فرصت را ایجاب میکند تا در اطلاعرسانی و آگاهسازی افراد به ويژه خانوادهها، نقش مهمی داشته باشیم.
وی افزود: متاسفانه طبق اعلام پلیس فراجا، هزار نوع روانگردان علاوهبر ماده مخدر سنتی در کشور یافت شده است و متاسفانه کشور ما در جوار بزرگترین تولید کننده ماده مخدر دنیا قرار دارد که ۹۰ درصد روانگروانهای دنیا را تولید میکند.
رنجبر خاطرنشان کرد: مواد روانگردان کمیکال یا گل بیش از ۱۰ سال است که خانوادهها، جوانان و نوجوانان را درگیر کرده است و خسارتهای مادی معنوی بسیاری برای کشور دارد.
وی اضافه کرد: اعتیاد بهعنوان چهارمین بحران، نسل بشری را تهدید میکند و تاکنون چهار هزار شهيد و ۱۲ هزار جانباز در این راه تقدیم کردهایم.
وی گفت: در بیش از ۲۵۸ مرکز درمانی ما، بیش از ۸۰ هزار نفر تحت درمان هستند و افزایش تقاضا چالش بزرگی در حوزه درمان و حمایتهای اجتماعی این بیماری است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجانشرقی یادآور شد: توانمندسازی محلات آسیب پذیر، نقشه راه در نظر گرفته شده در کاهش تقاضای مواد مخدر است و در تدوین شناسنامه محلات آسیب پذیر معاونت بهداشت نقش مهمی داشت.