تاریخ : پنجشنبه 20 اسفند 1394
کد 1617

مراسم افتتاح تخت‌های مراقبت ویژه همزمان با سراسر کشور با حضور جمعی از مقامات استانی درمرکز آموزشی درمانی الزهراء تبریز برگزار شد.

مراسم افتتاح تخت‌های مراقبت ویژه همزمان با سراسر کشور با حضور جمعی از مقامات استانی درمرکز آموزشی درمانی الزهراء تبریز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز،قائم مقام رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص اینکه "خانواده‌ی بیماران نباید به جز رنج مریض داری مشکل دیگری داشته باشند" اظهار کرد: در گذشته در بیمارستان‌های دولتی تامین هزینه‌ی درمان بر عهده بیماران بود که با اجرایی شدن طرح تحول نظام سلامت در جامعه، شاهد عملی شدن خواسته‌ی مقام معظم رهبری در جامعه هستیم و  امروز بیمارانی که از بیمارستان خارج می‌شوند غیر از مریض داری دغدغه‌ی دیگری ندارند .
علی اکبر طاهر اقدم، در مراسم افتتاح تخت ‎های مراقبت ویژه مرکز آموزشی درمانی  الزهراء، اظهار کرد: این روز مقارن است با سالگرد عملیات بدر و خیبر که امنیت و استقلال موجود در کشور ما در سایه جانشفشانی‌های شهدا در اینگونه عملیات‌ها به دست آمده است و ما نیز باید به گونه ‎ای در راه خدمت به کشور تلاش کنیم که شرمنده‌ی خون شهدا نباشیم .
وی افزود: طرح تحول نظام سلامت دارای بخش‌های مختلفی می‌باشد که تجهیز کردن بیمارستان‌ها به امکانات پزشکی یکی از این برنامه‌هاست؛ در این راستا امروز تعداد 1714 تخت مراقبت‌های ویژه در کل کشور در 200 بیمارستان و 50 دانشگاه علوم پزشکی افتتاح می‌شود .  
قائم مقام ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز، اظهار کرد : مردم ما همیشه پابه پای انقلاب بوده‌اند و برای حفاظت از این انقلاب با ارزشترین چیزهای خود را در طبق اخلاص قرار داده و تقدیم کشور کردند؛ که وظیفه ما این است که حداکثر تلاش خود را برای این کشور و مردم انجام دهیم .
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی تبریز تفاهم‌نامه‌ای نیز با معاونت درمان وزارت بهداشت، در جهت تجهیز بیمارستان ها منعقد کرده است، که در تلاش برای اجرایی شدن آن هستیم تا خدمات بیشتری را به مردم ارائه دهیم .
طاهراقدم با قدردانی از کسانی که در تجهیز بیمارستان به تخت‌های مراقبت ویژه، تلاش کردند، گفت: طبق برنامه‌ریزی‌ هایی که داشتیم قرار است تعداد 232 تخت مراقبت‌های ویژه را عملیاتی کنیم؛ که از این تعداد 114 تخت، از نظر فضای فیزیکی آماده بود و امروز 72 تخت آن افتتاح می‌شود  که از این 72 تخت تعدا 38 تخت NICU در مرکز آموزشی درمانی الزهرا تبریز و 10 تخت ICUمسمومیت در مرکز آموزشی درمانی سینا تبریزو 24 تخت ICU در بیمارستانهای شهرهای کلیبر، هادیشهر، اسکو، هشترود، اهر، و میانه در هرکدام 4 تخت میباشد
 محمدحسین حسینی، رئیس بخشNICU  مرکز آموزشی درمانی  الزهرا در این مراسم اظهار کرد : با توجه به اینکه مرکز آموزشی درمانی  الزهرا مرکز ارجاعات بارداری‌های خطرناک استان آذربایجان‌شرقی است؛ نیاز بود که تجهیزات مراقبتی ویژه برای نوزادان در این بیمارستان ایجاد شود .
وی ادامه داد: تا سال 94، تعداد 30 تخت فعال مراقبت ‎های ویژه ی نوزادان در مرکز آموزشی درمانی  الزهرا وجود داشت که نیازهای استان را کفاف نمی‌داد و نیاز بود که گسترش داده شوند؛ از این رو با همکاری معاونت درمان علوم پزشکی تبریز بعد از بررسی‌های کارشناسی شده قرار شد که تعداد تخت‌های این بخش به حدود 50 تخت افزایش پیدا کند .
وی افزود: در سایه حمایت‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی توانستیم که این فضای جدید را با امکانات جدیدی که فراهم شده است، ایجاد کنیم و بتوانیم نیاز های استان را در زمینه ی پوشش درمانی و مراقبتی نوزادان در این مرکز آموزشی درمانی تامین کنیم .
رئیس بخش NICU مرکز آموزشی درمانی الزهرا، اظهار کرد: این تجهیزات مربوط به بیمارانی است که مشکلات بارداری خطرناک دارند و همچنین برای نوزادان نارس مورد استفاده قرار خواهد گرفت، همچنین در گذشته با کمبود این نوع تخت‌ها مواجه بودیم که مجبور می‌شدیم دو نوزاد را در یک تخت درمان کنیم؛ اما با این تجهیزات دیگر این مشکل وجود ندارد .
وی افزود: در بخش مراقبت ویژه ی نوزادان مرکز آموزشی درمانی الزهرا از آخرین تکنولوژی روز دنیا در جهت مراقبت از نوزادان بهره‌مند هستیم؛ و از آخرین انکوباتورهای پیشرفته‌ای که در جهان موجود است، در این بخش استفاده می‌کنیم، که این امکانات ما را توانمند می‌کند تا بتوانیم مراقبت خوبی از نوزادان داشته باشیم .
وی اظهار کرد: تمام رویکرد مراقبتی ما در این بخش این است این نوزادان که آینده ی کشور را می‌سازند بتوانند با مناسب‌ترین شرایط در خدمت جامعه باشند و اینگونه نباشد که فقط برای رهایی آنها از بیماری تلاش کنیم چرا که تمام تلاش ما سلامتی کامل نوزادان نارس است .
حسینی عنوان کرد: برای این تجهیزات چهار میلیارد و 300 میلیون تومان برآورد شده است که شامل 233 دستگاه موردنیاز برای مراقبت‌های ویژه می‌باشد و همچنین بخشی از هزینه‌ی آن توسط مرکز آموزشی درمانی الزهرا و بخشی دیگر نیز توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هزینه شده است و همچنین خیرین نیز در این خصوص کمک‌های زیادی کرده‌اند .
وی با ارائه‌ی طرح سطح بندی خدمات پریناتال در استان آذربایجان شرقی، اظهار کرد: سطح بندی پریناتال از 20 هفته اول بارداری شروع شده و تاماه اول عمر نوزاد را شامل می شود، دوران بسیار حساسی است و تمامی کشورها در خصوص مراقبت از مادران و نوزادان در این زمان، برنامه‌ریزی‌های زیادی می‌کنند .
رئیس بخش NICU مرکز آموزشی درمانی الزهرا، اظهار کرد: تیمی از طرف سازمان یونیسف در سه مرکز آموزشی درمانی الزهراء تبریز، مهدیه تهران و حافظیه ی شیراز در حال فعالیت هستند که هرچند وقت یکبار برای آموزش های تخصصی به این سه بیمارستان می‌روند؛ که دو بار به مرکز آموزشی درمانی الزهرا آمده اند و در بهار سال 95 نیز مجددا خواهند آمد .



  • نوشته شده
  • در پنجشنبه 20 اسفند 1394