تاریخ : پنجشنبه 19 مرداد 1402
کد 16346

به همت دانشگاه علوم پزشکی تبریز؛

کارگاه آموزشی سرپرستی در مداخلات تخصصی حیطه کودک آزاری در تبریز برگزار شد

کارگاه آموزشی  دو روزه سرپرستی در مداخلات تخصصی حیطه کودک آزاری ویژه سوپروایزهای مددکاری اجتماعی سراسر کشور به میزبانی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر جواد احمدیان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در این کارگاه آموزشی که روزچهارشنبه هیجدهم مرداد ماه با حضور نمایندگان یونیسف، رئیس اداره مددکاری اجتماعی وزارت و عضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، معاون حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری و دبیر مجمع ملی کنوانسیون حقوق کودک، سوپروایزرهای مددکاری اجتماعی سراسرکشور، اساتید و کارشناسان مربوطه برگزار شد اظهار کرد: کودک آزاری به عنوان یکی از معضلات اجتماعی به علت تاثیرات روحی و روانی باید مورد توجه ویژه قرار گیرد از این رو توانمندسازی کارشناسان مربوطه در مجموعه بهداشت و درمان به جد پیگیری می‌شود.
وی با بیان نقش مهم مددکاران اجتماعی در مراکز درمانی ادامه داد: مسائل و فنونی وجود دارند که فرزندان ما باید یاد بگیرند و ما نتوانستیم به آنان یاد بدهیم و توانمندی لازم را ندارند واین خود نوعی آزار است و کودکان در مواجهه با مشکلات دچار آسیب و استرس زیادی می شوند و همچنین کودکان ما در ارتباطاتی که راجع به معضلات در جامعه هست با افراد و مشکلات آنان دست و پنجه نرم می کنند وسلامتی روحی و جسمی آنان در معرض خطر قرار می گیرد پس باید مددکاران ما با تجربه و تخصص به موضوعات مربوطه ورود کنند.
وی ادامه داد: فنونی را نیز به کودکان یاد ندادیم و شاهد هستیم اطلاعات آسیب زننده مثل فضای مجازی که در هیچ جای دنیا کنترل خوبی بر روی آن وجود ندارد و بدون طبقه بندی به دست کودکان می رسد باعث آسیب های جبران ناپذیری شده است.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود هدف از برگزاری این کارگاه آموزشی را تربیت سوپروایزرهای حمایتی از بین مددکاران اجتماعی کل کشور برای مداخلات تخصصی در موارد کودک آزاری عنوان کرد و گفت: امیدواریم با ارتباطات، نشست ها و تبادل تجربیاتی که در این کارگاه آموزشی ارائه می شود از طریق رسانه ها و از همه مهمتر آموزش و پرورش بتوانیم این توانمندی ها را بصورت یک بسته کامل ارائه کنیم.
دکتر محمد حسین جوادی رئیس اداره مددکاری اجتماعی وزارت و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این کارگاه آموزشی گفت: دانشگاه علوم پزشکی تبریز به علت داشتن ظرفیت بالا و توانمندی دربرگزاری و اجرای همایش های ملی برای کارگاه آموزشی سرپرستی در مداخلات تخصصی کودک آزاری ویژه سوپروایزرین مددکار اجتماعی دانشگاه های سراسرکشور در نظر گرفته شد.
وی ادامه داد: انتظار می رود سرپرستان اجتماعی بعد از این آموزش ها بتوانند پروتکل مداخلات مددکاری اجتماعی در حیطه کودک آزاری را در سطح کشور پیگیری وآن را  به شکل مطلوبی اجرا کنند.
دکتر جوادی اظهارکرد: بیشتر محتوای این کارگاه آموزشی است و این آموزش توسط مدرسین و اساتید در سطح ملی و استانی ارائه می شود و امیدواریم بتوانیم سرپرستانی را آموزش و تربیت کنیم که در دانشگاه ها و مراکز مختلف کشور بتوانند کودکان را درپیشگیری از کودک آزاری حمایت کنند.
وی با اشاره به گزارشهای سازمان بهداشت جهانی گفت: 1 نفر از هر 2 نفر کودک معادل یک میلیارد کودک در جهان سالیانه از خشونت رنج می برد.
وی ادامه داد: جامعه نیز بهای کودک آزاری و بی توجهی را در هزینه های مستقیم (مانند بستری شدن در بیمارستان، پرداخت های مراقبت از خانواده) و هزینه های غیرمستقیم (مانند مراقبت طولانی مدت، از دست دادن بهره وری در مدرسه، هزینه های سیستم عدالت کیفری و نوجوانان) می پردازد.
دکتر جوادی گفت: مطالعات نشان می دهد مداخله زودهنگام به‌عنوان راهی برای محافظت از کودکان آسیب‌پذیر، به حداقل رساندن آسیبی که آنها متحمل می‌شوند و اثراتی که این آسیب ممکن است در آینده در زندگی‌شان داشته باشد، عمل می کند.
وی در ادامه آموزش سرپرستی در مددکاری اجتماعی، نحوه سرپرستی، نوع رفتار سرپرست، کارکردهای سرپرستی در مددکاری اجتماعی و... را برای حاضرین در کارگاه ارائه کرد.
دکتر علی کاظمی معاون حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری و دبیر مجمع ملی کنواسیون حقوق کودک نیز در این کارگاه آموزشی گفت: بر اساس آمار و اطلاعات بیش از 2 میلیارد و 400 میلیون کودک در دنیا وجود دارند که در معرض آسیب های زیادی قرار دارند و یک میلیارد از این کودکان در موقعیت آزار واذیت بسر می برد.
وی ادامه داد: مشکلات کودکان مشکلات ما هستند و یکی از افتخارات کشور ما اینست که در اعلام حق کودک و توجه به کودکان نقش بسزایی دارد و دیدگاه ما در این خصوص هم از نظر اسلامی ودینی و عرفی وسیع است و خدمات بدون تبعیضی را به کودکان ارائه می کنیم.
وی افزود: ما موارد بسیاری ماده و تبصره در خصوص کودکان در قانون داریم که هر کدام از این قوانین تکالیفی را بر عهده وزارت بهداشت، والدین، خانواده ها و... تعیین کرده است.
وی با تاکید بر آموزش و تغییر نگرش در دوستداری کودک و گسترش دید کودکان، مادران باردار و... گفت: امیدواریم نظام مددکاری به صورت تخصصی عمل کنند و خواسته ها و پیشنهادات خود را در خصوص انواع قانون های کودک آزاری و یا مادران باردار با این مجموعه در میان بگذارند تا به اهداف عالی که همان حل مسائل و مشکلات این کودکان هست برسیم.
در ادامه کارگاه آموزشی، دکتر ملیحه عرشی نیز در خصوص دوره سوپروایزری مددکاری اجتماعی، انواع سرپرستی و نقش های آن و شبکه سازی درسرپرستی، تعریف ارزشهای مشترک، تیم سازی و چاش های کنونی و برنامه های پیش رو مطالبی را ارائه کرد.
دکتر سعیده غفاری قرد رئیس مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی تبریز نیز در این کارگاه آموزشی در خصوص ویژگی های سرپرست، بحران ها و چاشهای سرپرستی، نحوه ارتباط سرپرست با مددکاران اجتماعی، آموزش، انگیزش و رهبری و... مطالبی ارائه کرد و گفت:سرپرست آموزشی باید بتواند یاری رسان خوبی برای مددکاران همتای خود باشدتا آنها بتوانند دانش و بینش خود را در جهت مدیریت مناسب مدد جویان عملیاتی نمایند و بتواند با منابع اجتماعی جهت حمایت یابی آشنا باشد و برای خلق محیطی حامی و سازنده برای تعامل با مددکاران همتای خود تلاش کنند.
در خاتمه جلسه پرسش وپاسخ توسط حاضرین و مدرسین برگزار شد و کارگاه های عملی چند نفره تشکیل و توضیحات لازم در خصوص سناریوهای مربوط به سرپرستی و موارد کودک آزاری ارائه شد.
گفتنی است؛ این کارگاه آموزشی طی دو روز متوالی از روز 18 مرداد ماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز شروع و در روزپنج شنبه 19 مردادماه به کار خود پایان داد..
لطفا جهت مشاهده عکس های خبری کلیک فرمایید.

 
  • نوشته شده
  • در پنجشنبه 19 مرداد 1402