فوق تخصص گوارش بیمارستان کودکان زهرا مردانی آذر از نخستین عمل موفقیت آمیز دیلاتاسیون مری و گاستروستومی اطفال در این بیمارستان خبرداد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر رقیه فرجی اخی جهانی فوق تخصص گوارش و کبد اطفال از انجام دو عمل مهم دیلاتاسیون مری (گشاد نمودن مری) و گاستروستومی آندوسکوپیک اطفال برای نخستین بار دربیمارستان کودکان خبر داد و افزود: این دو عمل مهم در حال حاضر در مراکز معدودی در سطح کشور انجام می شود و استان آذربایجان شرقی نیز به عنوان قطب درمانی شمالغرب کشور انجام این اعمال مهم را برای اطفال آغاز کرده است.
وی افزود: تا پیش از این اطفال مبتلا به تنگی مری جهت انجام عمل دیلاتاسیون مری به تهران مراجعه می کردند که این امر خود باعث تحمیل هزینه های فراوان برای بیمار و خانواده می شد که به لطف الهی و کمک خیّرین و معاونت درمان، تجهیزات مورد نیاز تهیه و درمان بیماران آغاز شد.
دکتر فرجی اخی جهانی به فرآیند بالون دیلاتاسیون مری اشاره کرد و افزود: زمان و تعداد جلسات درمان بسته به میزان آسیب متفاوت است و ممکن است برای یک بیمار 2 الی 3 جلسه و برای برخی دیگر تا ۱۰ جلسه نیز ادامه داشته باشد و در هر صورت ابتدا فاصله جلسات درمانی کم و سپس به مرور فاصله جلسات افزایش پیدا می کند.
فوق تخصص گوارش اطفال ادامه داد: در حال حاضر تجهیزات آندوسکوپی موجود برای کودکان ۲ سال و بالاتر مناسب است و جهت گروه سنی زیر ۲ سال و نوزادان، نیازمند تهیه تجهیزات مجزا است.
وی با بیان اینکه گاستروستومی عبارت است از گذاشتن لوله داخل معده از طریق آندوسکوپی برای کودکانی که مشکلات عصبی دارند و قادر نیستند از راه دهان چیزی بخورند، تصریح کرد: البته گاستروستومی یک درمان حمایتی می باشد و به معنی درمان بیمار نیست، گاستروستومی اطفال عمل مهم دیگری است که برای اولین بار در بیمارستان کودکان به صورت موفقیت آمیز انجام شده است.
لطفا جهت مشاهده عکس های خبری کلیک فرمایید.