تاریخ : سه شنبه 9 آبان 1402
کد 16937

نماینده سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران؛

بیمارستان امام رضا(ع) پیشرو در ارائه بهداشت عمومی و تخصصی است

نماینده سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران گفت: مرکز آموزشی، درمانی و تحقیقاتی امام رضا (ع) تبریز از نظر بهداشت عمومی جزو بهداشت عمومی و تخصصی است و خدمات با کیفیت را در کشور ارائه می کند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر سید جعفر حسین، در بازدید از مرکز آموزشی، درمانی و تحقیقاتی امام رضا(ع) گفت: قبل از بازدید این تصور وجود داشت که اکثر امکانات در پایتخت و مناطق توسعه یافته تر وجود دارد اما بازدید از این مرکز و ارتباط با کارشناسان برجسته آن نشان داد که این مرکز در کشور و حتی خارج از منطقه جزو بهترین ها است.

نماینده سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران با اشاره به فعالیت متخصصان ریشه های مختلف پزشکی در این مرکز گفت: تلاش می کنیم تا با ادامه همکاری ما این تسهیلات برای مردم ایران و همچنین کشور های همسایه مانند افغانستان، تاجیکستان، آذربایجان، ارمنستان و ترکیه بیش از پیش به کار گرفته شود.

وی افزود: ما بن‌بستی برای همکاری دوجانبه نداریم. این بیمارستان و دانشگاه، قابلیت تبدیل شدن به یک مرکز همکار را دارد و  در حال حاضر، این مرکز همکار می‌تواند به عنوان بخشی از شبکه جهانی مراکز همکاری WHO در یک تخصص خاص در نظر گرفته شود.

دکتر حسین  با اشاره به  تلاش های صورت گرفته توسط کادر بهداشت  و درمان  در زمان همه گیری کووید 19 گفت؛  تجربه‌ها مطالعاتی، ظرفیت آزمایشگاهی، ظرفیت فنی و مدیریت بالینی این مرکزدر کشورهای با درآمد پایین و متوسط منطقه در دسترس نیست.

وی افزود: این بازدید بخشی از برنامه مشترک همکاری است و تبدیل این مرکز به همکار سازمان جهانی بهداشت و دریافت لوگوی این سازمان موجب افزایش شواهد، تحقیقات و همچنین ظرفیت های داخل کشور و سایر کشور ها است.

دکتر سید جعفر حسین حوزه سلامت را حوزه مبتنی بر شواهد دانست و افزود: نتیجه خطا در این حوزه آسیب به جان و سلامتی بیماران بوده  و قابل جبران نیست بنابراین این سازمان با افتخار با موسسات علمی بسیاری مانند این مرکز همکاری می کند چون به تنهایی قادر به انجام این کار نیست.

وی خاطرنشان کرد: سازمان بهداشت جهانی به دانشمندان و متخصصان در کشور های مختلف اعتماد می کند و قدرت این سازمان  در  آن است که این متخصصان را گرد هم می آورد و از امکانات موجود در راستای ارائه خدمات به مردم آسیب پذیر بهره مند می شویم.

نماینده سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران با اشاره به  تاسیس اتحادیه خاص دانشگاه های علوم پزشکی منطقه اوراسیا و همکاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز با این دانشگاه ها گفت: یکی از درس هایی که از کووید 19 گرفتیم این است که در برابر یک پاندمی  بهترین سامانه بهداشتی، بهترین وزارت بهداشت و حتی سازمان جهانی بهداشت نیز نمی تواند به تنهایی کارساز باشد.

وی خاطرنشان کرد: ما همکاری کشور ها به ویژه کشور هایی که از نظر توسعه یافتگی، درآمد و حوزه های فرهنگی بافت نزدیک تری به یکدیگر دارند را  همیشه توصیه می کنیم و این نزدیکی و همکاری موجب کاهش هزینه ها و تحقق برنامه های مشترک می شود.

وی با اشاره به حمایت این سازمان از همکاری های مشترک بین کشورها اظهار کرد:  ما به دنبال گسترش همکاری های مشترک هستیم و معتقدیم هرکجا تجمیع تخصص ها وظرفیت های موسسات صورت گیرد نتایج بهتری به دست خواهد آمد و در نهایت  نتایج مثبت آن به کودکان، مادران، افراد مسن، مبتلایان به بیماری‌های مزمن و مبتلایان به بیماری‌های حاد در سراسر جهان تسری خواهد یافت.

گفتنی است؛ این نشست با بازدید از بخش های مختلف مرکز و هماهنگی های لازم جهت گسترش همکاری ها به اتمام رسید.

 

 
 

 

  • نوشته شده
  • در سه شنبه 9 آبان 1402