مرحله نهایی دومین دوره جشنواره ترجمان دانش که به ارائه نتایج پایاننامه، طرحهای پژوهشی و طرحهای فناورانه در 3 دقیقه با موضوع ایمنی، حوادث و بلایا اختصاص داشت، روز پنجشنبه 9 آبان برگزار شد و با معرفی برگزیدگان جشنواره در دو حیطه حوادث ترافیکی و غیرترافیکی به کار خود پایان داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز این جشنواره که به ابتکار دانشگاه علوم پزشکی تبریز و مرکز تحقیقات ترافیک دانشگاه و طی تفاهمنامه با معاونت صدای سازمان صدا و سیما و همکاری رادیو سلامت برگزار شد، به دنبال برقراری ارتباط بین پژوهشهای علمی با مدیران، سیاستگذاران و عموم گروههای هدف استفادهکننده از نتایج فعالیتهای علمی بوده و تلاش دارد دانشجویان و محققان را با مقوله ارائه نتایج فعالیتهای پژوهشی و فناورانه در یک زمان کوتاه و به زبان ساده و قابل فهم برای عموم آشنا سازد. مرحله نهایی دومین دوره این جشنواره در استودیو 1 ساختمان شهدای رادیو سازمان صدا و سیما و با حضور اساتید و مدیران صاحبنظر در حیطه سلامت و حوادث برگزار شد.
دکتر پرویز شهابی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز و نائب رئیس جشنواره، ضمن تاکید بر اهمیت ترجمان دانش و ارائه نتایج فعالیتهای پژوهشی به زبان ساده و متناسب با گروههای هدف، برگزاری این جشنواره را گامی در تحقق این هدف دانست.
وی همچنین به اهمیت ارائه فعالیتهای پژوهشی و فناورانه به سیاستگذاران حیطه سلامت تاکید کرد.
دکترنهضت باهنر، رئیس رادیو سلامت و دبیر رسانه جشنواره، ضمن تاکید بر اهمیت توجه به حوادث ترافیکی به عنوان یکی از مهمترین مسائل اجتماعی کشور، اظهار امیدواری کرد که یافتههای ارائهشده در این جشنواره منجر به راهکارهایی برای کاهش حوادث در کشور شود.
دکتر علی جعفری خونیق، دبیر کمیته اجرایی، با بیان اینکه این جشنواره از یک کمیته راهبری و سه کمیته علمی، اجرایی و رسانه، تشکیل شده است به ارائه آمارهایی درباره جشنواره پرداخت. به گفته وی، کمیته علمی از ۸ کارگروه تشکیل یافته و بیش از ۸۰ نفر از اساتید و صاحبنظران کشوری، داوری آثار را به عهده داشتند. از بین اثرات دریافتی، ۴۷ اثر در مرحله اول و 20 اثر در مرحله دوم داوری شد و ۱۲ اثر به مرحله داوری نهایی رسید. در نهایت 3 اثر در حیطه حوادث ترافیکی و 3 اثر در حیطه سایر حوادث بعنوان اثرات برتر برگزیده شدند.
در ادامه این جشنواره و در یکی از پنلهای تخصصی برگزار شده، سردار تیمور حسینی، جانشین فرمانده پلیس راهور فراجا، با بیان اینکه مخاطب ترافیک شامل تمامی انسانها در یک جغرافیای خاص بوده و همه افراد، کاربر این سیستم هستند، این حوزه را به دو بخش فنی و مهندسی و انسانی تقسیمبندی کرد. وی خاطر نشان کرد: سیستمی با این ویژگی با روش سنتی قابل مدیریت نبوده و باید از آخرین یافتههای علمی و دانش مربوطه بهرهمند باشد. وی تاکید کرد کشورهایی که توانستهاند در حوزه ترافیک به موفقیت خوبی دست پیدا کنند و جز کشورهای شناختهشده با حداقل تلفات انسانی و خسارات مالی هستند، کار محرمانهای را انجام ندادند و اقداماتشان مشخص است بنابراین باید از تجربیات این کشورها استفاده کرد و باید ارادهای برای پرداخت هزینههای مادی و معنوی این اقدامات وجود داشته باشد.
دکتر حسن واعظی، رییس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره این جشنواره گفت: این جشنواره جایگزین انگارههای خوب است و در واقع، اینجا یکی از عرصههایی است که نشان میدهد پیشگیری بهتر از درمان است.
وی ادامه داد: حوادث ترافیکی خارج از محیط بیمارستانی اتفاق میافتد و ما در بیمارستان به آنها خدمات میدهیم. وی افزود: در جشنواره ترجمان دانش، نکات مختلفی در زمینههای فرهنگ و برای بهداشت و درمان وجود داشت و وزارت بهداشت که تولیت سلامت جامعه را برعهده دارد باید از دانش نوین و ظرفیت نخبگان موثر در این حوزه استفاده کند. وی اظهار داشت برگزاری جشنوارههایی از این دست میتواند با به عرصه آوردن پایاننامه های دانشگاهی، اجرایی کردن ایدههای علمی را محقق سازد.
دکتر نرگس رستمی رئیس اداره همکاری های بین بخشی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، در ادامه این جشنواره گفت: تصمیمگیران و سیاستگذاران باید تصمیماتی را اخذ کنند که براساس شواهد علمی معتبر باشد. ما در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی که با ریاست رئیس جمهور محترم برگزار میشود تلاش داریم بتوانیم مصوباتی را آماده کنیم که مبتنی بر شواهد و بر اساس یافتههای پژوهشهای علمی باشد.
دکتر مهدی رضائی، معاون مرکز تحقیقات ترافیک دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز با تاکید بر اهمیت فناوری در حیطه سلامت، به تحول رخ داده در سالهای اخیر، بویژه در حیطههایی نظیر هوش مصنوعی، اشاره کرده و گفت: همه صاحبنظران و سیاستگذاران به اهمیت نقش فناوریهای نوین در حیطه سلامت اذعان دارند اما لازم است ساختارهای موجود نیز متناسب با تحولات رخ داده در دهه اخیر ارتقا یابند. وی با اشاره به رهیافت همگرایی در دو وزارت بهداشت و وزارت علوم، خواستار همکاری بیش از پیش این دو وزارتخانه به عنوان دو ارگان اصلی پیشبرنده علوم و فناوری در کشور شد.
در انتهای این جشنواره، دکتر نوری، معاون آموزش و اعتباربخشی اورژانس کشور، گفت: متاسفانه ۲۲ درصد ماموریتهای اورژانس پیش بیمارستانی را حوادث تشکیل میدهند که عمده آنها حوادث ترافیکی است.
وی ادامه داد: برای مدیریت بیماران ترومایی، نیازمند تحقیقات وسیع و کاربردی هستیم چراکه علم اورژانس پیشبیمارستانی به چند دهه قبل باز میگردد و تولید علم در این حیطه اندک بوده است. وی بیان داشت: در حالحاضر یکی از شاخه های بسیار در حال رشد در دنیا شاخه اورژانس پیشبیمارستانی و فوریتهای پزشکی در حوادث و بلایا است. معاون آموزش و اعتباربخشی سازمان اورژانس کشور تصریح کرد: تحقیقات زیادی در حوزه اورژانس اتفاق افتاده و البته نیازهای بسیار زیادی بوده اما به نظر میرسد که کاربردیسازی این تحقیقات به میزان کافی اتفاق نیفتاده است. ما اگر تحقیقات موثر در حوزه هوشمندسازی خدمات برای رسیدگی به بیماران ترومایی انجام دهیم میتوانیم شاهد تغییرات شگرف هم در کاهش وقوع حوادث و همچنین در مدیریت و درمان باشیم.
وی با اشاره به تعدد سازمانهای خدمات رسان در این بخش گفت: سازمانهای متعددی در حوزه تروما، بحران و مدیریت حوادث مشغول فعالیت هستند اما متاسفانه سازمانها هر یک به طریقی در مسیر خودش حرکت میکند و همافزایی در این زمینه اندک است. انشالله در بستر چنین جشنوارههایی شاهد رشد تحقیقات و نوآوری در زمینه همراهسازی و همراستاسازی سازمانهای درگیر در ارائه خدمات بلایا و بحرانها باشیم.
برگزیدگان جشنواره در حیطه حوادث ترافیکی به شرح زیر اعلام شدند:
• نفر اول مهسا اسداللهی از دانشگاه تبریز
• نفر دوم نازنین مسعودی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز
• نفر سوم احسان وصالی منفرد از دانشگاه علوم پزشکی قم
در حیطه حوادث غیرترافیکی نیز نفرات زیر برگزیده شدند:
• نفر اول الهه سادات الوانی از دانشگاه تهران
• نفر دوم مهدی صفری از دانشگاه علوم پزشکی قزوین
• نفر سوم پروین سپهر از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
برای مشاهده تصاویر خبری کلیک کنید.