معاون سیاسی و اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی گفت: خوشبختانه استان آذربایجان شرقی درراستای تحقق اهداف و برنامه های پویش ملی سلامت، خوب عمل کرده است و باید همه برای حساس سازی جامعه در بحث کنترل فشار خون و دیابت قدم برداریم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تراب محمدی در نشست مشترک با رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز که با موضوع آخرین وضعیت اجرای پویش ملی سلامت تشکیل شد اظهار کرد: دو عنصر امنیت و سلامت در هرجامعه ای از مهمترین ابعاد زندگی افراد آن جامعه است و این دو عنصر باید درکنار هم باشند تا مردم بصورت عادی به زندگی خود ادامه دهند.
وی افزود: در کنار کلیه اقدامات خوبی که بعد از انقلاب اسلامی در حوزه بهداشت و درمان انجام شده است باید بحث راه اندازی پرونده های الکترونیکی سلامت برای همه مردم بصورت جدی دنبال شود چرا که با این اقدام مردم ملزم به مراجعه به مراکز سلامت شده و از بسیاری از بیماریها پیشگیری به عمل خواهد آمد.
وی گفت: کشورایران در بحث واکسیناسیون نیز در مقایسه با سایر کشورها و حتی کشورهای پیشرفته تاکنون به خوبی عمل کرده است و استان آذربایجان شرقی نیز اکثرا جزو اولین ها بوده است.
محمدی نقش روابط عمومی ها و رسانه های جمعی در تحقق اهداف طرح های ملی را مورد تاکید قرار داد و گفت: روابط عمومی ها و تیم های رسانه ای دستگاه ها در این گونه مواقع نقش بسیار مهمی دارند و میزان موفقیت در یک طرح مستقیما به میزان آگاه سازی مردم و تبلیغات رسانه ای آن طرح بستگی دارد و برای پویش ملی سلامت نیز باید بیش از اینها برای آگاه سازی آحاد مردم جامعه تلاش کرد تا هیچ کسی از این طرح بزرگ بی اطلاع نباشد.
وی خاطرنشان کرد: هزینه کرد در بحث های بهداشت موجب جلوگیری از هزینه های بسیار بالاتر و مهمتر از همه موجب جلوگیری از مبتلا شدن مردم به انواع بیماری ها است.
وی در پایان سخنان خود ضمن تشکر از دست اندرکاران سلامت از آمادگی استانداری آذربایجان شرقی برای هرگونه کمک جهت پیشبرد بهتر این طرح خبر داد.
دکتر بهمن نقی پور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز ضمن ارائه گزارش روند اجرای این طرح با تاکید بر اهمیت تاثیر فشار خون و دیابت در سلامتی مردم گفت: فشارخون و دیابت عوارض بسیار جدی به دنبال دارد و زمینه ساز بسیاری از بیماریها است در حالی که کنترل آن اگر به موقع تشخیص داده شود بسیار آسان است.
وی گفت: در بحث بیماری های واگیردار و مخصوصا واکسیناسیون های عمومی، سیستم بهداشت و درمان در سطح کشور بسیار خوب عمل کرده است و در سطح جهان از بسیاری از کشورها حتی کشورهای پیشرفته موفق تر عمل کرده ایم اما در بیماریهای غیرواگیرباید بیشتر از اینها تلاش کنیم و این مهم علاوه بر سیستم بهداشت و درمان همکاری کلیه افراد جامعه را طلب می کند.
دکترنقی پور با اشاره به جایگاه برتر استان آذربایجان شرقی در اجرای این پویش گفت: این پویش اولین قدم برای کنترل و پیشگیری بیماری های غیرواگیر است و استان ما در رتبه دوم کشور در بحث مشارکت عمومی اجرای این پویش قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه در مراکز روستایی مشارکت در پویش بیشتر از مراکز شهری است گفت: یکی دیگر از اهداف این طرح ، آشتی مردم شهری با مراکز جامع سلامت است چرا که برخی از شهرنشین ها مراکز سلامت محل سکونت خود را نمی شناسند و مراجعه نمی کنند.
وی گفت: تاکنون از تعداد دو میلیون و نهصد هزار نفر جامعه هدف، تعداد 1576333 نفر در این پویش شرکت کرده اند یعنی حدود 5/54 درصد و امیدواریم تا پایان طرح افراد بیشتری را در مراکز بهداشتی ببینیم.
دکتر نقی پور در پایان سخنان خود گفت: حتی پس از پایان طرح هم هرکسی به مراکز سلامت مراجعه کند کنترل فشار خون و دیابت برای وی بصورت رایگان انجام می شود.
جهت مشاهده تصاویر کلیک نمائید.