کتابPhotobiomodulation for the Brain; Photobiomodulation Therapy in Neurology and Neuropsychiatry به همت پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی تبریز توسط انتشارات بین المللی Springer و در 16 فصل در سال 2023 به چاپ رسید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر سعید صدیق اعتقاد عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و معاون پژوهشی مرکز تحقیقات علوم اعصاب در مصاحبه اختصاصی با روابط عمومی، گفت: تا کنون کتاب های متعدد داخلی یا فصل هایی از کتاب های بین المللی در مرکز تحقیقات علوم اعصاب به چاپ رسیده است. ولی این کتاب به صورت کامل توسط یک انتشارات معتبر علمی و بین المللی به چاپ رسیده است.
دکتر سعید صدیق اعتقاد در پاسخ به سوال معرفی کتاب گفت:این کتاب با عنوان Photobiomodulation for the Brain; Photobiomodulation Therapy in Neurology and Neuropsychiatry می باشد که به مبحث استفاده از پرتو های نوری به منظور تحریک مغز در بیماری های مختلف نورولوژیک و روانشناختی می پردازد که توسط انتشارات بین المللی Springer و در 16 فصل در سال 2023 به چاپ رسیده در نمایه Scopus ایندکس شده است. این کتاب با همکاری نویسندگانی از چندین دانشگاه بین المللی تالیف شده است.
نویسندگان این کتاب دکتر فرزاد صالحپور، سعید صدیق اعتقاد، جواد محمودی فرزین کمری، پائولو کاسانو، مایکل ریچارد همبلین می باشند.
وی همچنین در پاسخ به هدف از چاپ این کتاب گفت:استفاده از پرتو های نوری به منظور تحریک مغز در بیماری های مختلف نورولوژیک و روانشناختی اخیرا مورد توجه متخصصین علوم اعصاب و عصب شناسان قرار گرفته و پزشکان در این زمینه به اطلاعاتی در مورد دوز، رژیم های درمانی، مکان های ترجیحی پرتودهی، قدرت دستگاه ها، زمان درمان و عوارض جانبی احتمالی این روش نیاز دارند. هدف اصلی این کتاب معرفی این روش و پاسخ به برخی از این سوالات بر اساس مستندات علمی بوده است.
دکتر صدیق اعتماد در خصوص سوال این کتاب چندمین کتاب مرکز بوده و پیش از این چه کتاب هایی چاپ کردید؟ آیا این کتاب با طرح ثبت بیماری سکته مغزی ارتباطی دارد نیز گفت:
تا کنون کتاب های متعدد داخلی یا فصل هایی از کتاب های بین المللی در مرکز تحقیقات علوم اعصاب به چاپ رسیده است. ولی این کتاب به صورت کامل توسط یک انتشارات معتبر علمی و بین المللی به چاپ رسیده است.
خیر به صورت مستقیم با طرح ثبت بیماری سکته مغزی ارتباطی ندارد ولی در یک فصل از کتاب اختصاصا به مبحث سکته مغزی پرداخته است.
وی همچنین در پرسش توضیحاتی در خصوص محتوای کتاب گفت:از دست دادن توانایی های مغزی و ذهنی یک نگرانی عمده برای سلامت اکثریت جمعیت جهان است. این مسئله ممکن است از زوال عقل، بیماری آلزایمر، سکته مغزی، ضربه های مغزی، و یا اختلالات روانپزشکی ناشی شود. بنابراین متخصصان علوم اعصاب همیشه به دنبال روش های درمانی موثر، ارزان و پایدار برای این موضوع هستند. از آنجایی که فعالیتهای ذهنی به فرآیندهای شناختی پیچیدهای مانند تصمیمگیری، توجه پایدار و عملکرد های اجرایی نیاز دارند، روشهای جدید برای بهبود عملکرد مغز تقاضای زیادی دارند. بنابراین، ما معتقدیم که استفاده از پرتوهای نوری در سالهای آینده به یک استراتژی جایگزین یا مکمل امیدوارکننده برای توانبخشی عصبی تبدیل خواهد شد. پزشکان در این زمینه به اطلاعاتی در مورد دوز، رژیم های درمانی، مکان های ترجیحی پرتودهی، قدرت دستگاه ها، زمان درمان و هرگونه عوارض جانبی احتمالی این روش نیاز دارند که این کتاب به این مطالب اشاره کرده است.
عضو هیأت علمی در خصوص سوال چاپ این کتاب چه کمک هایی به حوزه سلامت عمومی دارد، تشریح کرد:این تکنیک می تواند بعد از تایید بالینی، به عنوان یک روش موثر درمانی، یا یک استراتژی جایگزین ارزان و پایدار برای توانبخشی عصبی در بیماری های مرتبط با این حوزه مورد استفاده قرار گیرد.
وی در پاسخ به سوال پایانی اگر توصیه ای درخصوص این کتاب دارید افزود:همکاران و پژوهشگران محترم می توانند از این کتاب به عنوان یک منبع قابل اعتماد و کاربردی در انجام مطالعات تکمیلی پایه و بالینی در این حوزه استفاده کنند.