تاریخ : سه شنبه 10 بهمن 1402
کد 17717

اجرای پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم در آذربایجان شرقی

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با محوریت نمک و لبنیات در استان آذربایجان شرقی همزمان با سراسر کشور اجرا می شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر حسین حقائی اظهار کرد: اﺻﻼﺡ ﺷﯿﻮﻩ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺑﻮﯾﮋﻩ ﻋﺎﺩﺍﺕ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﻣﺮﺩﻡ ﯾﮏ ﺭﺍﻫﮑﺎﺭ ﺍﺳﺎﺳﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﭘﯿﺸﮕﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﺑﯿﻤﺎﺭﯾﻬﺎﯼ ﻏﯿﺮﻭﺍﮔﯿﺮ است ﻭ ﺁﻣﻮﺯﺵ ﻣﺮﺩﻡ ﺩﺭ ﺯﻣﯿﻨﻪ ﺭﮊﯾﻢ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﻣﻨﺎﺳﺐ، ﺍﻭﻟﯿﻦ ﻗﺪﻡ ﻣﺜﺒﺖ ﺩﺭ ﺭﺍﺳﺘﺎﯼ ﭘﯿﺸﮕﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺑﯿﻤﺎﺭﯾ ﻬﺎ ﺍﺳﺖ.
وی گفت: ﺩﺭ ﻫﻤﯿﻦ ﺭﺍﺳﺘﺎ، پویش ﻣﻠﯽ ﺍﻃﻼﻉ ﺭﺳﺎﻧﯽ ﺗﻐﺬﯾﻪ ﺳﺎﻟﻢ، در ادامه پویش ملی دیابت و فشارخون و با هدف اطلاع رسانی در خصوص کاهش مصرف نمک و توصیه به مصرف مناسب نمک تصفیه شده یددار و افزایش مصرف شیر و لبنیات از تاریخ یکم لغایت پانزدهم بهمن در سراسر استان و هم زمان با سراسر کشور و با شعار" ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﻫﻤﻪ: ﻧﻤﮏ ﮐﻢ، ﺍﻣﺎ ﺗﺼﻔﯿﻪ ﺷﺪﻩ ﯾﺪ ﺩﺍﺭ" در حال برگزاری است.

وی ادامه داد : مصرف نمک نقش زیادی در فشارخون و سایر بیماری های وابسته دارد و حتما باید میزان نمک مصرفی را کاهش دهیم از این رو لازم است از دوران کودکی و از زمان شکل گیری ذائقه کودکان مد نظر قرار گیرد.

وی گفت : انواع مختلف نمک‌های موجود در بازار شامل؛ سنگ نمک، نمک آبی، نمک صورتی و... دارای ناخالصی بوده و بدون تایید مراجع بهداشتی بسته بندی و وارد بازار می شوند. این نوع نمک ها بعلت وجود فلزات سنگین و یا سایر ناخالصی ها می توانند خطرات جدی برای سلامتی افراد بوجود آورند و تاکید می شود که حتما نمک مصرفی از نوع تصفیه شده ید دار بوده و دارای مجوز های بهداشتی باشد.

 دکترحقائی با اشاره به پویش ﻫﺸﺘﻢ ﺗﺎ ﭘﺎﻧﺰﺩﻫﻢ ﺑﻬﻤﻦ ماه ﺑﺎ ﻣﻮﺿﻮﻉ ﻟﺒﻨﯿﺎﺕ ﻭ ﺷﻌﺎﺭ "ﺍﺯ ﮐﻮﺩﮐﯽ ﺗﺎ ﭘﯿﺮﯼ، ﻟﺒﻨﯿﺎﺕ ﺩﻭﺳﺖ ﺳﻼﻣﺘﯽ" نیز گفت: در کشور ما متاسفانه سرانه مصرف شیر طی سال‌های گذشته به دلایل مختلفی کاهش یافته و کمتر از استانداردهای جهانی است واین امر می تواند زمینه ساز شیوع بیماری هایی همچون فشار خون بالا، سرطان، پوکی استخوان و شکستگی های متعدد استخوانی شود.

وی تاکید کرد: ضروری است مصرف شیر و لنیات را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانیم. خوشبختانه در حال حاضر "برنامه شیر مدارس" به‌منظور تامین بخشی از نیازهای تغذیه ای دانش آموزان به لبنیات در حال اجرا است‌

وی در پایان گفت: امیدواریم با اجرای شایسته پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم (هشتم لغایت پانزدهم بهمن ماه) و اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی و توجه و اهتمام همه ذی نفعان سلامت و تغذیه شاهد ارتقا سلامت مردم در سطح استان و کشور باشیم

 
  • نوشته شده
  • در سه شنبه 10 بهمن 1402