همایش ازدواج در دوران دانشجویی ویژه مجردها در دانشگاه برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر حمید حبشی در همایش ازدواج در دوران دانشجویی که توسط کانون حورا مدیریت فرهنگی دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: ازدواج باید در دوران دانشجویی انجام شود؛ چرا که در این دوران فرد از لحاظ عاطفی در شرایط مناسبی قرار دارد.
وی بیان کرد: اگر ازدواج به دوران بعد از دانشجویی موکول شود و فرد منتظر آن باشد که از لحاظ مالی و شغلی در شرایط مناسبی قرار بگیرد؛ با اینکه در آینده از لحاظ مادی در شرایط مناسبی خواهد بود، اما از لحاظ عاطفی بهره کمی از ازدواج خواهد برد.
وی اظهار کرد: شرایطی که امروزه در دانشگاهها وجود دارد و امکان تماس و ارتباط بین دانشجویان دختر و پسر به راحتی فراهم شده است و بدون شک این روابط نتایجی را نیز بهدنیال خواهند داشت.
حبشی افزود: در ارتباط بین دختر و پسر سه نوع حریم وجود دارد، حریم اول مربوط به خداست که نمونهی آن موضوع "خودکشی" و حریم بعدی نیز مربوط به خداوند و بنده است مثل "وارسی کردن کیف کسی بدون اجازه" و همچنین حریم بعدی نیز مربوط به بندگان است مثل"عقد قرارداد بین افراد" میباشد؛ و افراد نیز باید در روابط خود با جنس مخالف اصول این سه حریم را حفظ کنند.
وی با بیان اینکه در برخی از موارد در ارزیابی روابط دختر و پسر، به جای بررسی علل آن، آثار آن را مورد توجه قرار میدهیم، گفت: به عنوان مثال اگر مسائل اقتصادی در روابط بین دختر و پسر علل بود، بیشترین آمار ارتباط هرگز مربوط به قشر مرفه جامعه نمیشد در صورتی که این چنین است.
این روانشناس ادامه داد: اقتصاد ممکن است از چیزهای تاثیرگذار در امر ازدواج باشد اما از علل آن نیست.
وی در خصوص تاثیر روابطهای پیش از ازدواج، اذعان کرد: ارتباطهای متعدد پیش از ازدواج، ارزش آن را بهعلت وجود روابط متعدد کمتر و بقای آن را متزلزل کرده و همچنین امنیت ازدواج را نیز مخدوش میکند.
وی با اشاره به اینکه جریاناتی در تلاش هستند تا رابطهی بین دختر و پسر تبدیل به یک جریان غالب فرهنگی شود، بیان کرد: از جملهی این جریانها، ازدواج سفید است که در غرب تبدیل به فرهنگ غالب شده است، و طرفین بدون هیچ تعهد و سندی ازدواج میکنند.
وی ادامه داد: نمونهی بعدی این جریانها، خانههای مجردی هستند که بدون تاهل شکل میگیرند و متاسفانه در شهرهای بزرگ کشورمان نیز چنین پدیدهای قابل مشاهده است؛ که اگر در خصوص این جریانات تلاش جدی نشود جامعه و بنیان خانواده را متزلزل خواهد کرد.
حبشی در خصوص زمینههای ارتباط بین دختر و پسر اظهار کرد: ارتباط در میان دختر و پسر بهمنظور تامین غرایز جنسی، تامین عواطف روحی و شناسایی تناسب ها برای ازدواج برای مجردها شکل میگیرد و همچنین در میان متاهلان نیز به منظور کسب حمایت و توجه عاطفی این نوع ازتباط تشکیل میشود.
وی افزود: کسی که به قصد تامین غرایز به این نوع ارتباط روی میآورد هرگز به نقطهی تامین نخواهد رسید؛ چراکه این نوع نیاز دائمی بوده و تنها از طریق ازدواج است که در روش صحیح خود نمود و تداوم پیدا میکند.
وی ادامه داد: اینکه کسی نیز بخواهد تنها برای تامین نیاز عاطفی با فردی ارتباط داشته باشد؛ از درگیری با نیاز جنسی نیز مصون نخواهد ماند؛ چراکه ارتباط دارای مراحلی است که اولین قدم آن در فکر افراد بوده و قدم آخر آن نیز در ارتباط جنسی نهفته است.
این روانشناس گفت: هیچ فردی نمیتواند روند ارتباط با جنس مخالف را در حد یکنواخت کنترل کند؛ چراکه جاذبههای جنسی به شدت بین دختر و پسر کشش ایجاد خواهند کرد.
وی بیان کرد: کسانی که حوزهی فکری آنها پراکنده باشد، درنتیجه قدرت انتخاب همسر نیز نخواهند داشت.
وی در خصوص ارتباط به منظور شناخت اظهار کرد: در ارتباطهایی که خانوادهها نیز در جریان هستند، شاید والدین بتوانند بین دختر و پسر حریم جسمی را کنترل کنند اما هرگز حریم عاطفی را نمیتوانند؛ از اینرو شناخت در این نوع ارتباطها به علت ورود عاطفه تحتالشعاع قرار میگیرد.
حبشی افزود: هرگاه در ارتباطی سعی در شناخت فرد داشته باشیم و او نیز متوجه امر نظارت شود، قدرت رعایت کنندگی وی نیز متقابلا بیشتر خواهد شد.
این روانشناس در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان، در خصوص تفاوت سنی موجود بین دختر و پسر برای ازدواج، گفت: تفاوت سنی هیچ تاثیری در هماهنگی دختر و پسر ندارد اما تفاوت در درک و برداشتهای زوجین از زندگی را به همراه دارد.
وی ادامه داد: اگر فردی با دختری کم سن و سال ازدواج کند؛ زندگی پرتلاطمی را خواهد داشت چراکه سطح درک و تجربه این زوجین در زندگی بسیار متفاوت از یکدیگر خواهد بود.
وی در پاسخ به سوال دانشجوی دیگری درخصوص اینکه در برخی از رابطههای عاطفی، میل هست اما قصد نیست اظهار کرد: برای شناسایی قصد طرف، فرد میتواند واسطهی امینی را برای بررسی موضوع در جریان بگذارد و یا اینکه خودش به صورت مستقیم اصل مسئله را از طرف سوال کند.
براساس این گزارش؛ همایش ازدواج در دوران دانشجویی در تالار شهید شایانمهر دانشکدهپزشکی، با حضور جمعی از دانشجویان و همچنین مسئول نهاد نمایندگی رهبری برگزار شد.
گفتنی است؛ دکترحمید حبشی، روانشناس و استاد دانشگاه مشهد مقدس میباشد که برای حضور دراین همایش قبول دعوت کرده و به تبریز سفر کرده است.