تاریخ : يکشنبه 3 تير 1403
کد 18615

سلامت دستگاه گوارش با مصرف نان کامل سبوسدار

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان گفت: سلامت دستگاه گوارش با مصرف نان کامل سبوسدار بهبود می یابد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر غلامرضا نورآبادی رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان، ضمن اعلام این خبر افزود: در راستای اجرای برنامه های شورای عالی سلامت کشور مبنی بر ترغیب عموم مردم جهت مصرف انواع نان کامل سبوسدار تهیه شده از آرد کامل و همچنین افزایش تعداد نانوائیان پخت کننده نان کامل و تشویق آنان به استفاده از آرد کامل در پخت نان اقداماتی در ماههای اخیر در استان انجام گرفته است.
دکتر نورآبادی گفت: آموزش و بستر سازی تولید آرد کامل با درصد سبوس گیری 2 تا 6 درصد در کارخانجات استان و جلب حمایت های دستگاههای برون بخشی و درون سازمانی از جمله استانداری، اتحادیه های نانوایی استان، اداره غله، معاونت غذا و دارو و معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ایجاد تمهیدات لازم برای نیل به این هدف از دستاوردهای اجرای این طرح در سطح استان بشمار می رود.
وی ادامه داد: وجود سبوس بالا در آرد کامل، رنگ نان تولیدی را متمایل به تیرگی میکند و این موضوع در تمایل مردم به مصرف این نوع نان ها را کاهش می دهد با این وجود و با توجه به ارزش غذایی بالای این نوع نانها و تاثیر مثبت مصرف آنها در کاهش میزان سرطان روده، کنترل دیابت و نیز چاقی در افراد و سایر فواید سلامتی، به شهروندان توصیه می شود تا مصرف این نوع نانها را در رژیم غذایی خود قرار دهند.
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان اظهار کرد: شایسته است تا رسانه های ملی و استانی از جهات مختلف نظیر برنامه های پرمخاطب صدا و سیما و اشکال گوناگون رسانه ای در شبکه های مجازی، با تبیین فواید نان کامل و تلاش در ایجاد باور واقعی مصرف این نان کامل در ذهن مخاطبان و گسترش فرهنگ مصرف این نوع نان ها وارد صحنه شوند.
برگزاری جلسات تخصصی و کارشناسی با ادارات مرتبط، بازدید از کارخانجات تولید آرد کامل و بررسیهای بهداشتی از نانوائیان نان کامل در قالب بازدید های مشترک تیمی متشکل از نمایندگان اتحادیه صنف نانوائیان، مرکز بهداشت شهرستان، کارشناسان معاونت غذا و دارو و معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز از دیگر اقدامات کنترلی و آموزشی برای پیشبرد اهداف تولید نان کامل و احصاء مشکلات موجود در امر تهیه آرد کامل و تولید نان کامل و کمک به رفع آنها با ظرفیت های استانی است.
جهت مشاهده تصاویر کلیک کنید.
 
  • نوشته شده
  • در يکشنبه 3 تير 1403