مرکز هدایت عملیات بحران (EOC) جلسه ای با عنوان پدافند غیر عامل زیستی ویژه کارگروه پیشگیری، آمادگی و پاسخ به اپیدمی با موضوع پشه آئدس را تشکیل داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، جلسه ویژه کارگروه پیشگیری، آمادگی و پاسخ به اپیدمی دانشگاه با موضوع پشه آئدس با حضور نمایندگان سازمانها و ارگانهای مرتبط به همت مرکز عملیات بحران (EOC) روز چهارشنبه بیستم تیرماه ۱۴۰۳ در مرکز هدایت عملیات بحران دانشگاه علوم پزشکی تبریز تشکیل شد.
این جلسه به منظور افزایش آمادگی و مقابله موثرتر نمایندگان ادارات: دامپزشکی، پدافند غیرعامل، حراست، شهرداری، مدیریت بحران استان، بیمارستان امام علی(ع)، معاونت بهداشتی وآموزش و پرورش و سپاه عاشورا با موضوع مهاجم زیستی (پشه آئدس) در مرکز هدایت بحران دانشگاه برگزار و اقدامات لازم طبق شرح وظائف بر اساس مراقبتهای سندرمیک را مرور و در خصوص تب دنگی بحث و بررسی کردند.
گفتنی است: آموزش مردمی و آگاهی بخشی عمومی و فرهنگ سازی از طریق رسانه ها مهمترین راههای پیشگیری از بیماریهای منتقله از پشه آئدس است.
این پشه چهار بیماری تب دانگ، تب زرد، چیکونگونیا و زیکا را ایجاد میکند که در حال حاضر هیچ کدام از این بیماریها واکسن و درمان قطعی ندارند و از انسان به انسان منتقل نمی شود.
تغییرات اقلیم و گرمتر شدن هوا در تخمگذاری و توسعه پشه آئدس و بیماریهای منتقله از آن در دنیا موثر بوده است. در 50 سال گذشته 10 کشور دنیا به آئدس آلوده شدند ولی هم اکنون تعداد این کشورها به 120 کشور رسیده است و در برخی مناطق کشور نیز مشاهده شده است.
شایان ذکر است: در خاتمه جلسه مقرر شد دستگاه های اجرایی حاضر در این جلسه در خصوص پیشگیری و جلوگیری از شیوع این بیماری بر اساس دستورالعمل سازمان پدافند غیر عامل کشور در جلسه بعدی گزارش واحدهای مربوطه را ارائه کنند.
جهت مشاهده تصاویر کلیک کنید.