تاریخ : چهارشنبه 17 مرداد 1403
کد 18813

در کنفرانس علمی کنترل بیماری های منتقله از طریق پشه آئدس مطرح شد؛

مدیریت و کنترل تب دنگی مغلوب دستان پرتوان و قدرتمند پرستاران دانشگاه علوم پزشکی تبریز

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در برنامه آموزشی تب دنگی گفت: این بیماری نیز مانند بیماری های دیگر مغلوب دستان پرتوان و قدرتمند شما پرستاران خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر اصغر جعفری روحی، معاون درمان دانشگاه در برنامه آموزشی تب دنگی ضمن تقدیر و تشکر از تلاشها و زحمات همه پرستاران بویژه پرستارانی که در بیمارستانها و بخشهایی فعالیت می کنند که درگیر بیماری هایی همچون تب دنگی هستند با اشاره به نقش پرستاران در پیشگیری، کنترل، مدیریت و درمان بیماری های همه گیر گفت: اقدامات و آموزش های قابل ارائه پرستاران بر بالین بیماران همیشه و در همه حال موثر و غیر قابل اجتناب بوده و هزاران برابر تاثیر گذارتر از فضای مجازی و ... است.
وی هدف اصلی در پیشگیری، کنترل و مدیریت را آگاهی بخشی و فرهنگ سازی اعلام کرد و گفت: در مناطق روستایی این موارد بلحاظ ساختار روستا و وجود آبهای راکد و... بیشتر باید رعایت و کنترل شود.
دکتر جعفری روحی افزود: هرچه بهداشت اولیه و مراقبتهای اولیه مانند نصب پشه بند، کنترل لاروهای پشه بیشتر رعایت شود موفقیت بیشتری در خصوص جلوگیری از همه گیری و انتشار تب دنگی حاصل می شود.
وی ادامه داد: تاکنون 157 مورد تب دنگی در کشور مثبت اعلام شده که 150 مورد آن وارداتی و در کشور های دیگر به این بیماری مبتلا شده اند.
وی در خاتمه سخنانش گفت: امیدواریم با کمک و افزایش توانمندی شما پرستاران و تدریس اساتید بزرگوار، این بیماری نیز مانند بیماری های دیگر مغلوب دستان پرتوان و قدرتمند شما همکاران گرامی شود.
یوسف اشرفی مدیر پرستاری دانشگاه و مجری برنامه آموزشی تب دنگی برای پرستاران استان گفت: این آموزش بصورت رایگان و بصورت سخنرانی، تدریس اساتید، پرسش و پاسخ و شرکت در این دوره برای گروه های هدف پرستاری الزامی است.
وی ادامه داد: این برنامه آموزشی جزء آموزش مداوم و دارای امتیاز بوده و در پایان دوره از همکاران پرستار آزمون کتبی بعمل خواهد آمد.
وی در آخر ابراز امیدواری کرد که پس از یادگیری، آموزشهای لازم بصورت آبشاری در بیمارستانها و مراکز درمانی انجام خواهد شد.
دکتر مدینه عباسی استادیار حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین در خصوص اپیدمیولوژیک، مراقبت، پیشگیری و کنترل تب دنگی گفت: تب دنگی از سریعترین بیماری های ویروسی آربوویروسی بوده و در طول 50 سال گذشته در جهان 30 برابر گسترش یافته است.
وی از عوامل مرتبط با افزایش خطر تب دنگی تغییرات آب و هوایی، جابجایی افراد آلوده، جابجایی کانالهای حامل پشه، سیستم های بهداشتی شکننده، تغییرات در سروتیپ های در گردش و افزایش بی رویه شهرنشینی اعلام کرد و افزود: از گروههای پر خطر ابتلا به تب دنگی شدید کودکان و سالمندان، زنان باردار، مبتلایان سروتیپ، ابتلای مجدد و نقص سیستم ایمنی را برشمرد.
دکتر عباسی با بیان اینکه پشه های آئدس مهاجم، روز ها فعال هستند اظهار کرد: برای جلوگیری از گسترش و انتشار تب دنگی عواملی مانند تمیز نگه داشتن محل زندگی، پاکسازی مرتب زباله ها، حذف آبهای راکد، لایروبی جوی های آب، استفاده از لاروکش های بیولوژیکی و شیمیایی، محافظت فردی شامل استراحت زیر پشه بند، استفاده از حشره کشهای خانگی، استفاده از دور کننده های حشرات، توری درب و پنجره منازل و... موثر است.
در این همایش دکتر مژگان بهشید عضو هیات علمی دانشکده پرستاری در خصوص مراقبت ها و بررسی پرستاری، تشخیص و اهداف و برنامه مراقبت پرستاری، مداخلات و ارزشیابی، برنامه ترخیص و مراقبت درمنزل، ثبت و گزارشات پرستاری توضیحاتی ارائه دادند.
دکتر شهرام عبدلی اسکویی فوق تخصص عفونی اطفال در خصوص تب دنگی در کودکان، تظاهرات بالینی، تشخیص افتراقی، بررسی های آزمایشگاهی درمان، تظاهرات خونریزی، دکتر جاوید صدر ویروس شناس و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص پاتوفیزیولوژی تب دنگی، تقویت وابسته به آنتی بادی (ADE)، طوفان سیتوکین، واسکولوپاتی در دنگی، انعقاد در دنگی، علل ترومبوسیتوپنی، دکتر مینا حسین زاده عضو هیات علمی دانشگاه در خصوص مراقبت پرستاری در مبتلایان به تب دنگی، دکتر آیدین واعظ متخصص عفونی و دکتر بهروز نقیلی متخصص عفونی در خصوص تظاهرات بالینی و درمان آموزشهای تخصصی خود را ارائه کردند.
 گفتنی است: برنامه آموزشی تب دنگی به صورت حضوری برای پرستاران بخش های اورژانس، داخلی، کودکان، مراقبت های ویژه، سوپروایزرهای آموزشی و بالینی و کنترل عفونت بیمارستانهای دولتی و خصوصی، تامین اجتماعی، نظامی و خیریه به میزبانی مدیریت پرستاری معاونت درمان دانشگاه به مدت 5 روز از سیزدهم مرداد ماه الی هفدهم مرداد 1403 در سالن همایش رازی دانشکده داروسازی دانشگاه برگزار شد.
شایان ذکر است: این همایش با هدف افزایش توانمندی، آمادگی و هماهنگی پرستاران برای مدیریت بیماران مبتلا به تب دنگی که به بیمارستانها و مراکز درمانی مراجعه خواهند کرد برگزار و بیش از دو هزار نفر گروه هدف (پرستاران) از این برنامه آموزشی در خصوص اپیدمیولوژی تب دنگی، عوامل محیطی، عامل میزبان، چرخه انتقال، پاتوفیزیولوژی، تظاهرات بالینی و درمان تب دنگی، تب دنگی در کودکان و مراقبت های پرستاری در تب دنگی بهره مند شدند.
جهت مشاهده تصاویر کلیک کنید.
 
  • نوشته شده
  • در چهارشنبه 17 مرداد 1403