مدیر مرکز آموزشی و درمانی شهید مدنی تبریز از بهره برداری مرکز نوآوری سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در این بیمارستان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر علی کریمیان مدیر مرکز آموزشی و درمانی شهید مدنی تبریز از آماده بهره برداری بودن مرکز نوآوری سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در مرکز شهید مدنی تبریز خبر داد و افزود: این مرکز که شامل درمانگاه، اتاق تمیز، آزمایشگاه و بخش تحقیقات و پژوهش است برای بیمارانی که به درمان دارویی جواب ندادهاند از طریق سلول درمانی ارائه خدمات خواهد کرد.
وی ادامه داد: برای راه اندازی کامل این مرکز نیازمند حمایت خیرین هستیم زیرا راه اندازی کامل این مرکز میتواند به درآمدزایی آن نیز کمک کند.
وی ادامه داد: سلول درمانی برای بیماری های استئو آرتریت، زخم پای دیابتی، بیماری های التهاب ریه و ترمیم زخم در درمانگاه سلول درمانی بیمارستان شهید مدنی تبریز در روزهای سه شنبه هر هفته انجام می شود.
دکتر حامد ولیزاده متخصص داخلی و فوق تخصص ریه و مسئول مرکز نوآوری سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی بیمارستان شهید مدنی تبریز گفت: هزینه سلول درمانی در ایران به مراتب کمتر از دیگر کشورها و تا یک دهم سایر کشورهاست.
وی ادامه داد: یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این مرکز، تجمیع بخش های اتاق تمیز و تولید سلول های بنیادی، آزمایشگاه و درمانگاه در یک مکان است و سلولهای بنیادی تولید شده پس از آزمایش در همین درمانگاه برای بیماران تجویز میشود.
وی با بیان اینکه این مرکز در مساحت ۷۰۰ متر مربع راه اندازی شده است، گفت: ۲۳۵ متر مربع از این مرکز برای اتاق تمیز و ۸۰ متر مربع آن برای درمانگاه اختصاص داده شده است.
دکتر ولی زاده افزود: این مرکز توانایی ارائه خدمات به استانهای شمال غربی و کشورهای همسایه را دارد و پیش بینی میشود با توجه به اینکه هزینه درمان در ایران بسیار پایینتر است استقبال خوبی از آن صورت گیرد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال هزینه تزریق چشمی در کشورهای دیگر حدود ۱۵ هزار دلار است که این کار در ایران تنها با یک هزار و ۵۰۰ دلار انجام میشود.
وی با اشاره به نحوه فعالیت این مرکز اشاره کرد و گفت: زیرساخت لازم برای فعالیت شرکتهای دانش بنیان در این مرکز فراهم شده است و این مرکز محلی را در اختیار این شرکتها قرار میدهد تا با تولید سلولهای بنیادی و تجهیز آن به بیماران فعالیت خود را ادامه دهند.
وی تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستان شهید مدنی هیچ دخالتی در تولید و فروش سلولهای بنیادی نخواهند داشت و این امر بر عهده شرکتهای دانش بنیان مستقر در این مرکز است.
وی به ارز آوری از طریق درمان سلولهای بنیادی نیز اشاره کرد و گفت: به دلیل ارزان بودن هزینه درمان که ناشی از فراهم شدن زیرساختها از سوی دولت و به کارگیری دانش دانشگاهی است، میتوانیم به ارزآوری از این نوع درمان نیز امیدوار باشیم.
دکترولی زاده گفت: تاکنون پنج شرکت دانش بنیان برای فعالیت در زمینه سلول درمانی با این مرکز قرارداد همکاری امضاء کرده اند.