همایش بررسی راهبردهای ازدواج سالم،آسان و پایدار به همت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز و سایر ادارات مرتبط در این امر در تالار وحدت دانشگاه تبریز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ،دکترعلی اکبر طاهری اقدم قائممقام رئیس دانشگاه علومپزشکی تبریزدر این همایش گفت: امروزه شرایط جامعه به گونهای شده است که افراد شرایط اقتصادی مناسبی را از فرد مقابل خود انتظار دارند که یکی از عوامل مهم بالا بردن سن ازدواج میباشد؛ چرا که طبق آمار سن ازدواج به 28 الی 29 سن رسیده است.
وی با استناد به بخشی از سیاستهای کلی جمعیت رهبر معظم انقلاب اسلامی، افزود: مهمترین سرمایه یک کشور، سرمایه انسانی جوان آن است و زمانی بود که هرم سنی کشور ما جوان بود اما امروزه این هرم در حال تغییر بوده و برعکس میشود؛ از اینرو تمامی ارگانها باید به سیاستهای رهبری در این خصوص توجه نمایند.
وی افزود: امروزه در جامعه مسائلی وجود دارد که نیازمند تلاش بوده و اگر در خصوص این مسائل بیتوجهی کنیم در آینده مشکلاتی را به وجود میآورند از این رو باید از الان به فکر حل این مشکلات باشیم .
طاهراقدم با اشاره به نرخ باروری در جامعه، گفت: متاسفانه سن ازدواج امروزه بالا رفته است که زنگ خطری جدی میباشد و بهخصوص که سن باروری در زنان محدود بوده و بعد از سن35 سالگی خطرات حاملگی را به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: با توجه به آمار موجود تا سال 95 آمار ازدواج پایین آمده است که باید بررسی شده و علت آن معلوم شود تا با همکاری یکدیگر در جهت حل این مشکل تلاش کنیم؛ چرا که در دین اسلام نیز به مهم بودن بحث ازدواج بسیار توصیه شده است.
وی خاطرنشان کرد: قانونگذاران، مسئولان و تمامی افرادی که میتوانند در مورد حل مشکلات موجود در ازدواج جوانان و پایداری آن، کمک کنند؛باید کمر همت ببندند چرا که با توجه به آمار ، یک پنجم ازدواجها به طلاق منجر میشود .
قائممقام رئیس دانشگاه علومپزشکی تبریز تاکید کرد: تمامی ما باید اهمیت ازدواج را به جوانان تبیین کنیم تا در سنین جوانی که بسیار مناسب ازدواج بوده، در جهت تشکیل خانواده برآیند؛ چرا که در سنین بالا افراد در شرایطی قرار میگیرند که شاید دیگر توان تربیت فرزندان را در حد مناسب نداشته باشند در این همایش اظهار کرد: ازدواج یکی از سرنوشتساز ترین و حساسترین تصمیمگیری فرد در جریان زندگی میباشد.
وی افزود : ازدواج نوعی تکامل اجتماعی است و مرحلهای است در زندگی که در کلام توصیف نمیشود و باید این مرحله را تجربه کرد تا به جایگاه و ارزش آن پی برد.
دکترشبستری معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی نیز ضمن سخنرانی خود گفت: تکامل اجتماعی یکی از ویژگیهای اساسی ازدواج است که در آموزههای دینی ما نیز به شدت مورد تاکید قرار گرفته است؛ چرا که از این طریق است که نسلی دیگر به وجود آمده و گسترش پیدا میکند .
وی تفاوتهای سنی، نبود تناسب خانوادگی، اختلاف در میزان تحصیلات، فاصله زیاد بین نسلها، تفاوتهای اعتقادی و فرهنگی، عدم نظارت و کنترل اعمال کودکان از سوی والدین و بسیاری از موار دیگر را از جمله موضوعاتی دانست که جریان ازدواج را تحت تاثیر قرار داده و زندگی افراد را دچار مشکل میکند.
وی با اشاره به تجملات موجود در بین برخی از خانوادهها، افزود: توقعات بالا و خواستههای نامتعارف برخی از افراد و خانوادهها از طرف مقابل یکی از موانع اصلی ازدواج بوده و همچنین سبک زندگی ما را تحت تاثیر قرار داده است و معضلی بزرگ را در جامعه ایجاد کرده است.
این مسئول اظهار کرد: تضادهای بسیاری بین سنت و مدرنیته وجود دارد که خوشبختانه دراستان ما میزان اینگونه آسیبها کمتر از جاهای دیگر است؛ چنانچه در استان تهران در مواردی نادر، جریان ازدواج سفید که نهایت وقاحت بوده و طرفین بدون هیچ تعهدی در زیر یک سقف زندگی میکنند رواج یافته است.
وی با اشاره به فیلمهای ماهواره ای که با عنوان "فیلمهای خانوادگی" در رسانههای خارجی پخش میشوند، گفت: اینگونه فیلمها سعی در ترویج بیبند و باری و سست کردن بنیان خانواده را در جامعه دارند.
وی افزود: تمامی مسائل ذکر شده از جمله عواملی هستند که جریان ازدواج جوانان را تحتتاثیر قرار داده و زندگی افراد را دچار مشکل میکنند؛ از این رو باید در خصوص مقابله با این مسایل، برنامه ریزی شده وتلاش و جدیت بیشتری صورت گیرد.
وی گفت: نقش خانوادهها در جریان تربیت کودکان بسیارمهم بوده و همچنین والدین با برقراری ارتباط صمیمی در داخل خانواده، میتوانند تا حد بسیار زیادی از این آسیبهای اجتماعی که متعاقبا بر روی فرآیند ازدواج ج.انان نیز تاثیر دارد را کم کنند.
وی در پایان سخنان خود افزود: در کنار تربیت خانوادهها، آموزش مهارتهای اجتماعی نیز جایگاه ویژهای دارد و همچنین بهترین زمان آموزش فرد نیز در دوران کودکی میباشد؛ چرا که در دوران جوانی دیگر شاکلهی ذهنی فرد تشکیل یافته و آموزش دیگر تاثیر چندانی در وی نخواهد داشت.