جلسه قرارگاه پدافند پرتوی استان در بیمارستان منتخب پرتوی (بیمارستان طالقانی تبریز) و به همت دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، جلسه قرارگاه پدافند پرتوی استان به منظورارتقای دانش مقابله با تهدیدات و حوادث پرتوی و با حضور معاون امنیتی و انتظامی استانداری آذربایجان شرقی، مدیر کل پدافند غیرعامل استانداری، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تبریز، معاون درمان دانشگاه، رئیس اداره پدافند غیر عامل دانشگاه، اساتید و رؤسای دانشگاه، اساتید و رؤسای دانشگاه تبریز، اساتید و رؤسای بیمارستانهای انتظامی و سایر مسئولین دانشگاهی و استانی روز چهارشنبه چهاردهم آذرماه 1403 در سالن کنفرانس بیمارستان طالقانی تبریز برگزار شد.
مهراب داوری معاون امنیتی و انتظامی استانداری آذربایجان شرقی ضمن تشریح اهمیت پدافند پرتوی بر لزوم آمادگی در برابر تهدیدات پرتوی تاکید کرد.
وی ادامه داد: تحقیقات علمی گسترده ای در موضوع پدافند پرتوی بخصوص در بخش های بهداشتی و درمانی باید با همکاری اساتید دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دانشگاه تبریز انجام شود و این تحقیقات علمی به عنوان یک منبع در اختیار سایر مجموعه های دانشگاهی،استانی و کشوری و... قرار داده شود.
محمد بیگ مدیر کل پدافند غیر عامل استانداری با تشریح برنامه های عملیاتی ادامه داد: هدف از برگزاری این جلسه را استفاده از پتانسیل های بیمارستانهای دولتی، خصوصی و نظامی، برگزاری دوره های تربیت مربی، معرفی نیروهای متخصص، ارتقاء آموزش، مهارت و دانش افراد، ارتقاء تجهیزات آزمایشگاهی، اجرای رزمایش مرزی و برون مرزی و... در قالب یک تفاهم نامه که با همکاری دانشگاه تبریز تهیه خواهد شد عنوان کرد.
وی بر کار تیمی برای پیشبرد اهداف پدافند پرتوی استان تاکید کرد.
دکتر احمد رضا جودتی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این جلسه ضمن اعلام آمادگی برای هرگونه همکاری در زمینه پدافند پرتوی و با بیان اینکه باید پیشگیری های هوشمندانه ای در پدافند پرتوی داشته باشیم گفت: در این مقوله باید اول یک نقشه اجرایی طراحی و یک بیمارستان همتراز از یک بیمارستان نظامی به عنوان بیمارستان دوم در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: در متن تفاهم نامه هم باید الزامات پشتیبانی، بحث های ایمنی و امنیتی، نگهداشت وسایل جانبی، افزایش آمبولانس، نیازهای تجهیزاتی، نحوه اعزام مصدومین، تامین نیروی انسانی متخصص و آموزش دیده، منابع مالی و... نیز گنجانده شود.
کارشناسان قرارگاه پدافند پرتوی کشور و انستیتو پرتو پزشکی نوین نیز در این جلسه ضمن اعلام پشتیبانی همه جانبه از پیشنهادات و طرح های مطرح شده در این جلسه افزود: اقدامات ایمن سازی در شمالغرب کشور باید انجام شود تا در صورت بروز حوادث پرتوی بتواند آمادگی های لازم را داشته باشد و این نیاز آمادگی در کادر بهداشت و درمان با ارتقاء سطح آموزشی این افراد ضروری است.
وی در ادامه در خصوص مؤلفه های نیروی انسانی، تجهیزات و ابزارهای مورد نیاز، نحوه اعزام مصدومین به بیمارستان سطح 2 ، ارزیابی آموزش های دوره ای ایجاد چارت پاسخ در بیمارستان و ...مطالبی را ارائه کردند.
وی ادامه داد: امیدواریم با ارائه راه کارها و بحث های تحقیقاتی و یافته های علمی طبقه بندی شده و انجام کارهای عملیاتی و تیمی بتوانیم به عنوان یک طرح ملی تفاهم نامه را به سایر استانها و کشور ها تعمیم دهیم.
همچنین در این جلسه دکتر اصغر جعفری روحی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص بحث درمان، بررسی، کنترل آسیب در حوادث پرتوی و نحوه اقدامات بموقع در مواجهه با این موارد، دکتر غلامرضا نورآبادی رئیس اداره پدافند غیر عامل دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص امنیت سلامتی مردم، تاب آوری، ایجاد زیر ساختهای لازم از نظر پدافند غیر عامل و... دکتر اشرفی رئیس دانشکده فیزیک دانشگاه تبریز در خصوص ارتقاء دانش علمی و فنی و مهارتی، آمادگی و تمهیدات های لازم، رعایت پروتکل ها، آلودگی زدایی و... دکتر منصور رضایی رئیس بیمارستان طالقانی تبریز نیز در خصوص وضعیت فعلی بیمارستان، افزایش تخت های بیمارستانی و افزایش فضای اورژانس بیمارستانی، تهیه لباس مخصوص، تهیه چادرهای آلودگی زدایی، آمادگی های این بیمارستان و... مطالبی را عنوان کردند.
در خاتمه جلسه نمایندگان قرارگاه پدافند پرتوی کشور به همراه اعضاء جلسه از بخشهای مختلف بیمارستان طالقانی بازدید کردند.
گفتنی است : این جلسه در محورهای تبیین و گزارش آموزشهای عملی و دانشگاهی دانشگاه تبریز و دانشگاه علوم پزشکی تبریز، گزارش آموزشهای علمی در راستای حفظ آمادگی، ارزیابی و ارتقای تجهیزات استفاده از پرتو در حوزه درمان استان انجام شد.
جهت مشاهده تصاویر کلیک کنید.